Ahoj holky, prosím Vás chtěla jsem se zeptat. Letíme v červnu na dovcu s roční a půl dcerou. Chci se zeptat, zda není problém, když do příručního zavazadla vezmu malé nějaké ovocné kapsičky, vodu na mléko, lahvičku s vodou atd.? Musí se to pak případně někde kontrolovat? Děkuji moc.
@kikulova neni tam zadny limit, ale nam se jednou stalo, ze jsme vodu (prevarenou teplou v termosce na UM) museli vylit a koupit pak v gatu. Zalezi koho potkas. Ale lahvicky, kapsicky, krupky jsou v pohode.
Ahojky letěli jsme teďka v březnu ,vodu normálně v termosce ,pak v krabičce umělé mléko + kapsičky na jídlo a přesnídávku vše nám povolili ani vodu nekontrolovali. Dokonce lze poprosit letušku a horkou vodu ti udělají přímo v letadle a nám tam i ohřáli pro prcka jídlo v mikrovlnce takže za mě super letěli jsme 12 hodin s přestupem a přežili jsme doporučuji nějaké hračky sebou.
Letěli jsme ted v únoru a byla jsem překvapena, že v Praze tentokrát nechali pití i nám, dospělým.
Každopádně dětem do cca 2-3 let nechávali pití vždy, i když to bylo přísně hlídané. Jen to vždy muselo do speciálního skeneru
My leteli pred tydnem. Pro deti muzes cokoliv. Mela sem detske kapsicky, krupky, tycinky musli, i od hipp takovou tu vanicku s hotovym jidlem kdyby bylo nejhur a normlane vodu v lahvicce. Nebyl zadny problem jen ty kapsickya ty vanicku s jidlem mi vzali projeli skenerem a vratili. Leteli jsme tento rok takto uz asi 4x a vzdy bez problemu.
@evellin123 tu horkou vodu v letadle bych diteti (ani sobe) nedavala
Super holky, děkuji moc za odpovědi! 🙏 Jste zlaté! 🙏
@dyechampion ohřívají balenou, není se ceho bát
My jsme loni ochutnávali balenou kojeneckou vodu. Nejdřív mi jí chtěli zabavit, tak jsem důrazně řekla, že na to v žádném případě nemají právo, že máme dítě do 3 let a celník se usmál a že ok, ale že musím ochutnat. Tekutiny, včetně kapsiček, do sáčku zvlášť, ať to nelovíš po batohu a na vodu ti dají speciální polstrovanou vaničku. Doporučuji nebrat jen 2 dcl pro dítě, ale počítat i s vámi dospělými, 1,5 litru pronesete v pohodě 👍
@tulipdona tomu bych neverila ;)
@dyechampion vím co jsem v práci roky dělala😉
@tulipdona neznamena, ze to delaji vsechny letecke spolecnosti a vsichni :D
@dyechampion musíš mít poslední slovo, viď? 😉
Není nic jednoduššího než se na tu vodu zeptat.
Vezmi, co pro ni potřebuješ. Může se stát, že při kontrole tě požádají, aby ses z láhve s vodou napila. Jídlo ti nevyhodí.