Prosimvas byl ted nekdo v Chorvatsku s malym mimčem? Opravdu musi mit pas a občanka mu nestačí??
@martaskaaa Stačí OP. Zde oficiální stanovisko MZ: https://www.mzv.cz/jnp/cz/cestujeme/aktualni_do...
Mně na úřadě říkali, že tím, že nejsou v Schengenu, dělají občas s OP problémy🤷🏼♀️
@martaskaaa To jsem ještě neslyšela, že by byl s občankou problém.
@rickym právě proto se ptám,ale po nas teda nikdy ani doklady nechteli vzdycky mávli rukou at jedem dal 😂
No prave, bud nechtějí vůbec nebo rychle občanka a jedem. Myslím že to není věc názoru daného celnika jestli tě pustí do země na platný doklad 😄
Určitě stačí OP je to EU takže nemusí být pas 😉
Nemozu po tebe chciet nic ine ako obcianku. My vybavujeme pas kvoli Bosne ale dokonca ani tam ti netreba pas. Pozri si oficialne stanoviska ministerstva.
Minuly rok jsem malemu nechala radeji udelat pas. Jeli jsme do Chorvatska a nekolikrat nas kontrolovali. Hlavne teda Slovinci. Ale s OP jsme my dospeli jeli v pohode 🙂
Holky a co v pripade,ze s ditetrm nejede rodinny prislusnik? Nas 3lety jede s babickou a s dedou sam do Chorvatska v lete. Staci tedy obcanka a nejake prohlaseni nas rodicu o souhlasu?
@klllarinka01 tak Slovinci su v schengene, tam od teba mozu naozaj chciet len OP ako identifikaciu..
@astyna88 to netusim, ale v podstatě muj syn ma jine příjmení než já a jao bych dokazala, že jsem jeho máma? RL sebou preci tahat nebudu, ne? Podle me mit žádný papír nemusíš, kdyz bude mit doklad, ale fakt nevim
@martaskaaa mojmu priatelovi moj tatko hovoril, ze moze pre istotu nosit rodny list (maly ma priezvisko po mne), ale tiez dodal ze za 11 rokov v zivote nevlastnu mamu nekontrolovali.. ale podla mna to teoreticky riesit mozu, ale v praxi skor americania asi 😂 mna sa kedysi na kanadsko-americkych hraniciach pytali ci ma rodicia neuniesli.. v Europy okrem ruska a Bieloruska a ukrajiny si to neviem predstavit, skoro ani nekukaju na pasy nikde.. precestovala som cely Balkan a vsetkym som bola sumak
@martaskaaa Ja treba kopii rl vozim, ty 2 papiry navic uz me nezabijou, kdyby to chtel nekdo resit.
Ale podle rodneho listu podle me nedokazes ze se jedna primo o tvoje dite. Sice nejaka identifikace tam je, ale fotka je fotka 😉
@klllarinka01 Jaktože nedokážeš, je tam rodné číslo jak tvoje, tak dítěte a to stačí porovnat s rodným číslem na OP, to zvládne i cvičená opice...
Proc by nestačilo? Je to v rámci EU, jedeme na op