Děvčata, tak jsme se rozhodli, že pojedeme do Omiše. Ale těch apartmánů je tam tolik, že nevíme, kde. Cenu na noc bychom brali max. 60 Euro. Ale chceme klimatizaci, písečnou pláž, plně vybavenou kuchyňku. A aby to nebylo daleko od moře. Koukali jsme na Villa Mare, byli jste někdo? Nebo jaký penzion, apartmán byste mi doporučili. Máme dvě děti 2 a 6let. 🙂 🙂 🙂
my jsme byli v Omiši asi tak před třema rokama, byli jsme v hotelu (musela bych se podívat na název),strava byla polopenze,ale dala se objednat i plná penze, hotel kousíček,přes silnici, na pláž,ale asi tě zklamu, v Omiši není žádná písečná pláž, teda jedna malá tam je ,ale fakt prťavá.Jinak tedy destinaci plně schvaluji, je tam nááádherně,hlavně ten pohled z hor 🙂
My jsme byli kousek od Omiše - Lokva Rogoznica. Byl to apartmán s kuchyní, dva pokoje, od moře kousíček. Pak jsme byli dvakrát v Bratuši, a to byl apartmán přímo na pláži.
Akorát teda s písečnýma plážema v Chorvatsku nepočítej, skoro nikde nejsou. Osobně teda stejně preferuju oblázkové, než písečné...
v Omis Duce je 1 km dlouhá písečná pláž, jsou to nánosy z delty řeky Cetiny. Najdi si video na youtube - Omis Duce.
škoda, že sem nejdou dát fotky, bych sem dala foto písečné pláže 1km dlouhé 😀
@vendulka já tam nebyla, nemyslíš třeba menší městskou pláž přímo v Omiši? Na to video jsem koukala o víkendu a "písek" tam opravdu byl i ta vzdálenost 1 km mohla odpovídat, i na satelitním pohledu googlemaps je to tak vidět. Jen to není přímo Omiš, ale Omiš-Duce. Mě to nezaujalo, ale četla jsem na tu lokalitu spoustu dobrých recenzí (ale i špatných).
@vendulka my byli loni kousek za Omišem a do Omiše jeli na výlet. Když jsem viděla tu městskou pláž, tak teda velké zklamání, říkala jsem si, že jestli tohle je ta písečná pláž, o které jsem četla, tak hrůza (ale my tam byli jen v chladný den, nejeli jsme se tam koupat). A když jsme pak odjížděli domů, tak jsme zjistili, že za Omyšem (teda od ČR vlastně před), je opravdu nádherná písečná pláž. 🙂
@lenka5731 tam jedna písečná pláž, ale u silnice a není tam žádný hotel, musí se objevit, my na ni přišli náhodou...ta snad městská dlouhá je plná kamínků, žádný písek...jediný písek byl tam a pak když jsme byli v Korčule, tak tam taky byla jedna malinká pláž s pískem, to bylo vše,co jsem v Chorvatsku viděla, a že ho máme docela dost projetý....
@betelgeuzz já nevím teda co mají pod pojmem městská pláž,ale jedna ta dlouhá co tam byla a všude okolo hotelů byly klasicky kamínky...
my se takto spálili už několikrát, ještě jsme jeli na jedno místo, za boha si nevzpomenu,jak se to místo jmenovalo,ale je to pláž s modrou vlajkou a je vyhlášená jako písečná pláž (má tvar takovýho cípu) a opět kamínky,kamínky,kamínky...asi kamínky mají Chorvati za písek nebo nevím...docela dálka od Omiše a zklamání jako pra*e...ale jinak místo krásný,ale štvalo nás, že jsme si udělali výlet za pískem a skutek utek (plno peněz v tahu - benzín,transfer...)
@vendulka nevím - to video natočil Čech a mluví o písku. Jako kamínky to nevypadá. Je to asi 2-3 km od centra Omiše směrem na sever.
A ten výběžek myslíš Bol?
Jinak nevím, nebyla jsem tam, ale četla jsem z různých zdrojů o té pláži opravdu jako o písečné, tak těžko říct, jestli mluvíme o tomtéž místě.
Ahoj, byli jsme loni v Omiš Duče,je tam písečná pláž,ideální pro malé děti, mělko, měli jsme to přes cestovku Firo tour, už nevím,ale kouknu jak se apartmány jmenoval,byli tam užasní domácí,velice milý. Na pláž to bylo cca 50m, přechází se tam magistrála,tak je tam docela provoz,ale je tam i podchod. Spousty vyžití,ale spíš klidnější lokalita, v omiši jsme byli pěšky několikrát, byli jsme na výletě na Cetině, Omiš samotný je hodně rušný,vcelku dobrý blázinec. Nám se tam velice líbilo. Ještě písknu název apartmánu,bylo to i s klima a velice pěkně vybavené po rekonstrukci.
a nebo to bylo ještě úplně jinde...ale to pochybuji...no, je to jedno 🙂
V Omiši je písečných pláží několik, jsou podél magistrály, směrem na Split.
Jednou za dovolenou se tam jezdíme pro změnu vykoupat, ale my teda ten písek a mělkou vodu moc nemusíme, máme radši oblázky.
My jsme byli v Omiši předloni, teda pod stanem v campu, a hned za plotem jsme měli písečnou pláž 🙂 nevím, jak se ta část města jmenovala, ale pamatuju si, že tam byla ta hlavní silnice, je píšou nade mnou, a do centra se kousek muselo popojít, ale žádná velká dálka...centrum je nádherný, večer rušný...půjčovali jsme si tam kajaky a jeli po Cetině (mmch natáčel se tam Vinettou), vyšláply jsme si na rozhlednu nad Omiší a celkově jsme tam strávili nejdelší dobu z naší putovní dovči 🙂 moře bylo mělké a krásně čisté 🙂
Apartmány Meri, na fotkách to nevypadá nic moc,taky jsem se zhrozila,ale je to celé opravené po rekonstrukci. Opravdu pěkné ubytování.
Mě nevadí ani oblázková pláž. Hlavně, že tam nejsou ty špičaté šutry. Většina apartmánu, co jsme našli a líbily se nám, tak byli v té vesničce Ducé. a všude psali písek, tak nevím.
V Duče opravdu písek je, pláž je čistá a moře taky, na pláži několik restaurací,je tam obchod, zmrzlina,stánky, je to menší obec takové předměstí Omiše (do Omiše cca 3km),ale najdeš tam vše co potřebuješ, pro takto malé děti jako máte Vy ideální, videí jsem shlédla několik a když jsem to viděla měla jsem z toho smíšené pocity,realita je tedy úplně jiná, hotely tam jsou taky i směnárna přimo v tom Duče. Každému se líbí něco jiného,jezdíme do Chorvatska několik let a tohle místo bylo jedno z nejhezčích.
Marky, to jsemm ráda. Jako my do hotelu nee. Ne, že by nebyly finance, ale my to nepotřebujeme. Stačí nám, že si koupíme něco na snídani, oběd si uvaříme, na večeři zajdeme do restaurace. Taková pohodička, klídeček. Nepotřebujeme toho hodně. Stejně, kolik toho na tom pokoji budeme 🙂 A je tam něco pro děti? Třeba nějaké hřiště nebo něco? 🙂
jo, písek tam je na jednom místě, teda co jsme objevili my,ale rozhodně ne kilometrová pláž
Tak písek jo nebo ne, to už je jedno 😀 Hlavně, že tam nejsou ty šutráky 😀 A kde jste byly holky, ubytované? A jak spokojené?
tady tu pláž mají jako písečnou,ale není
http://chorvatsko.cz/stdal/omis.html tto je to co tu celou dobu tvrdím, že není písčitá, byli jsme tam, mám i fotky, jsou tam kamínky a ne písek, v Duce je plac s pískem (a bincem 😀 )
jo a my byli v hotelu Brzet, na stránkách co jsem dávala je taky fotka pláže u hotelu
Nevím,my jsme na té pláži byli a bylo tam čisto,samozřejmě,že odpoledne byly koše plné a nějaký papírek létal po pláži, byli jsme prvně na písečné pláži,vyhledáváme spíše oblázky, moře bylo opravdu čisté. Přímo v Omiši je oblázková pláž. Hřiště je o kousek dál směrem k Omiši po pláži pěšky ,pak procházíš pravě kolem toho kempu o kterém už někdo psal,jsou tam kolotoče a ten Dinopark, v Omiši přímo je taková rozhledna,tam jsme byli a byli jsme na výletě na Cetině. V Duče staví skútr s banánem také jsme jeli a chvíli tam stojí tak děti se vyblbly,i když je pravda,že už jsou větší. Tisíce názorů. Každý opravdu preferuje něco jiného. My také nejezdíme s jídlem. Snídani si uděláme, oběd něco rychleho,většinou máme ubytování blízkou a tak i za poledne se chvilku schováme a najíme, večer chodíme na večeři do místních restaurací, na co máme chuť si koupíme, nepřepočítáváme,to by jsi nemohla nic. Asi tak. 😵 My se letos chystáme do Poreče na Istrii,chceme něco blíž. Tak hezkou dovolenou a šťastný výběr.
Omis je krasna 😉