Dobrý den, jaký má být cestovní doklad, v tom mám jasno. Syn má od půl roku pas, s fotografií z té doby. Pas je platný do listopadu a ještě v září chceme letecky v rámci EU. Nový pas už nestihneme. Můžu to v klidu risknout, když se jedná o pas s čipem, nebo je to velké riziko ?
Malý je okatý a je to očividné i na fotce z miminkovské doby, že je to on, ale ..... vrtá mi to hlavou.
Měli jste někdo takovýto problém při odbavování? Díky za názor
@lennus No já ho tam poznávám, paní na pasovém řekla že platný je a když prý říkám že si je podobný..:DDDD ( tak to nevím jestli ona si to myslela nebo jí to bylo jedno))) ... škoda, rychlý pas nenabídla :(
Taky mám foto rozdíl 4 roky, tak jsem myslela že vemu ještě rodný list a budu se modlit.
Rychlý pas stojí 2000,- oproti obyčejnému za 100,- 😕každopádně bych asi vzala i tu kopii rodného listu pro jistotu 🙂
@majajaja Jde ti o to, že si tam není podobný? Vůbec se neboj, řešila jsem totéž, malý má pas z necelého půl roku, loni skoro před třetím rokem jsme letěli do USA, měla jsem obavy, protože je už samozřejmě dost jiný, i když pas má platnost až do r. 2019, kamarádka, ke které jsme letěli, zjišťovala situaci od kamarádů, kteří létají s dětma do ČR a prý to nikdo neřeší. Přeci jen jsou v USA dost přísní a kontroluje se kdeco. Vše prošlo bez problémů.
Ještě je možné vyřídit rychlý pas.