Zdavim vsechny, chceme jet v srpnu na tyden za rodinou. Bohuzel auto nemame tak musime vlakem... vubec nevim jak to chodi.. malemu bude v srpnu 7.mesicu.
Co pro nej bude nejpohodlnejsi? Moc prosim o rady, pripominky, poznatky.. cokoliv ... jsem z toho trosku nervozni nevim jak to udelat.. jestli vzit sportak a autosedacku... autosedacka uz mu je ted tak tak tak nevim do ceho ho vd vlaku usadit...
Dekuji moc
Já vlakem jezdim s rok a půl starým synem celkem pravidelně a i sama. O cestu vlakem bych se nebála - když se dobře vybere spoj, má část vlaků i dětské minikoutky a oddíly pro cestující s dětmi. Jde o to se sbalit do přiměřeného množství zavazadel. Pro kočárky mají vlaky - opět ne všechny a chce se to dobre podívat - vyhrazené prostory. Já osobně bych se bez kočárku na dovolené neobešla, sbalila bych kočárek a krosnu. Není potřeba mít strach, cesta vlakem, pokud netrvá čtyři hodiny, je určitě únosná.
Ještě mě napadá jedna věc, pokud je cesta delší, není od věci ji naplánovat na dobu, kdy dítě spí. Vyšel nám teď takhle let a celý ho prospal.
Prave ze cesta je na 4 hodiny... a vajicko uz ted ma male takze to by mel nepohodlne...
Nejradeji mam regio jet ale s malym jsem jeste necestovala tak nevim na co se zamerit...
Hlavně bych si vybrala místo, kde budete mít dvousedacku (tj. ne kupé, ne dvě dvojky proti sobě se stolkem uprostřed), bude víc soukromí, nikdo vás nebude rušit a vy je. V sedmi měsících jsem si brala jen deku a dítě měla buď na klíně, v náručí nebo na dece ležící na sedadle. Nebo šátek/nosítko. Kočárek určitě sebou, vždycky se někam vejde.
@katerinka_kh ja jezdím s detma 7 hodin s Regio a vzdy si zaplatim busniss kupe, aby tam nebyl nikdo s nama. Vejdou se tam golfky a tak dcera přes obed spi v golfkach. Vetsinou ma problem zaspat. A usne tak po hodine rvani 😂
Vajíčko bych nebrala zbytečně se s ním budeš tahat, jak radily v tomhle věku je nejlepší šátek/nositko, deka a kočár sebou. Dale doporucuji par oblíbených hraček a pokud uz basti krupky tak ty se taky skvěle osvedcily 😀 jinak se sedmi měsíčním cestuje vlakem celkem pohodlne
Šátek-nosítko a deku na zem, hračky...Úplná pohoda. Starší děti se batolí po chodbě a td., takže tam to chce nevýstavní oblečení a mokrou plínu na utírání špinavých rukou. Kočárek nepoužíváme, ale jestli vy jo, tak by v něm dítko mohlo spát...
Nemusíte se toho bát, cestování vlakem je pohoda - já jezdila od 4 měsíců se synem sama několikrát za měsíc asi 3 hodinovou trasu - pokud máš možnost tak Regio Jet je za mně lepší jak ČD, každopádně si dejte rezervaci místenek pokud by jste jeli s ČD , v Regio jsou i dětské kupéčka - je tam víc místa a koberec pro děti ... mi se nejlépe cestovalo s ergonosítkem nebo šátkem - kočár jsem složila ještě před nástupem do vlaku ( někdy jsem ho nebrala vůbec), krosnu na zádech, dítě na břiše a kočár mi vždy někdo pomohl dovnitř dostat ... hlavně vezměte vlhčené ubrousky, případně dezinfekci na ručičky, nějakou deku a jinak asi vše bylo napsáno ... jinak minule jsme jeli Regiem a v dětském kupé nebylo místo - nicméně shodou okolností jsme měli rezervaci do kupéčka kde už jela maminka a babička s malou holčičkou - takže jsme si z toho udělali vlastní dětské kupé a nikdo se nedíval blbě když dítka fňukaly 🙂
vždycky záleží jakým vlakem jedeš. já ale ve všech jela normálně s kočárem, aby mělo dítě pohodlí na spaní. čím víc toho po cestě naspí, tím lépe pro vás oba 😀 vlak krásně kolíbe, takže to problém fakt nebyl 🙂 v každém vlaku už je dneska oddíl na kočárky a hned vedle kupéčka pro matky s dětmi. občas je sice obsadí někdo jiný, ale buď asertivní a prostě požádej o uvolnění. ještě se mi nestalo, že by někdo odmítl 😉 nebo to řeší zakoupení místenky.
@katerinka_kh urcite kocarek 😉
Já pojedu poprvé se synem v srpnu vlakem Vídeň-Praha, takže přes 4 hodiny a plánujeme tedy dětské kupé. Je to neposeda, takže na klíně by mi vydržel sedět asi tak 5 minut. Tam bude moct lézt, hrát si, když bude unavený, tak spát. Ještě tedy nemám zkušenost, ale věřím, že tím pádem cesta uteče a bude to větší pohoda než autem, kde prostě musí sedět v sedacce 🙂
@misa1106 u nás je auto taky za trest. děti jsou přivázaný a spáči to zrovna nejsou, tak spíš jen řešíme komu se chce čůrat a komu blinkat a cesty jsou to šílený. vlak milují, mohou se hýbat, hrát si, svačit, jít na wc...
dokud byl malý v kočáru a nechodil, tak jsem jezdila jedině Leo expressem - kočár naproti mě (přímo vyhrazené místo), většinu cesty prospal, případně jsem si ho vzala na ruku na sedačku. Jenom je potřeba to zavčas zarezervovat.
@katerinka_kh Když se podíváš na vlak Leo Expres, tak tam jsou přímo místa pro rodiče s kočárkem a můžeš mít malého v kočárku, pohodl ně v něm vyspí, takže bych volila asi tuto variantu, nebo jsou vlaky co mají přímo vozy pro děti.
Dekuji moc vsem zkusim se podivat na ten leo expres 😊
Ja jsem měla děti bud ve vajíčku, v manduce nebo v kočárku a nejčastěji teda na rukou 😂Zavisi taky jak dlouho pojedete a jakou společnosti. Pro mně a mé děti je teda vlak mnohem pohodlnější než auto 👍