Dobrý den chtěla bych se zeptat máte někdo zkušenosti cestování do Chorvatska autem s miminkem nyní máme 14 dní ale za tři týdny bych chtěla jet do zahraničí jaký máte názor a zkušenosti jakékoliv rady děkuji moc 🙂
Já bych nejela. Za prvé u takhle malého miminka člověk nikdy neví, jak to bude - prdíky, spánek, nemoci. Obě děti mi nespaly první 3 měsíce a z Chorvatska jsme se vrátili minulý týden a je tam na chcípnutí. Jo a taky pro zajímavost, několika hodinové setrvání malých miminek ve vajíčku není doporučováno. Píše se to u všech výrobců vajíček. Je to kvůli nevhodné poloze páteře a termoregulaci, kterou miminka nemají vyvinutou. Ve vajíčku je hrozné teplo a hrozí přehřátí a kolaps organismu.
Nejela bych. Miminko jeste nema zadnou termoregulaci,snadno se muze prehrat. XY hodin v aute,ve vajicku. A co u more? To si vezmes novose na plaz? A co ty a ocistky,uz nemas? Za me zbytecna cesta. Odlozila bych to o rok.
za mě je otázka, zda jet v šestinedělí tisíc kilometrů daleko, z kategorie troll...
není to moc rozumné jet s čerstvým miminkem do tramtárie
Jela bych až v září a aspoň si v klidu vyřídíte cestovní doklady. Letos jsou fakt úmorná vedra . Ráno v sedm je už kolem 28 stupňů. Sousedka Chorvatka má miminko a jsou pořád na zahradě ve stínu. My byli u moře s dětmi když každému byly asi tři měsíce...
Za mě moc brzo, já třeba po prvním porodu krvacela 2 měsíce, nedovedu si představit někam jet a miminko tuplem, nevydrzi byt tak dlouho ve vajicku, nemá termoregulaci, muze se cokoli stát a novose bych tam nechtěla tahat po nemocnicích, navíc já třeba tou dobou neměla zdaleka ustalenou laktaci, dostala sem zánět do prsa, to taky nechceš úplně řešit v zahraničí.
@pepcour podle profilu se vám dítko narodilo dřív. Rozhodně bych nejela ať už kvůli vedrum a dokud nebude mít povinné očkování na černý kašel a taky nevíte zda jej budou trápit prdíky či jaký bude jeho spánek atd.
Nehledě na to že mnoho hodin ve vajíčku není pro novorozence vůbec vhodné.
@krisstina93 no nejeli by jsme to na jeden zátah asi by jsme se zastavili na noc někde
@pepcour já neříkám že by jste jeli busem/vlakem to mě ani nenapadlo. Ale psala jsem o tom že dlouhodobý pobyt (což cesta do Chorvatska prostě je) ve vajíčku není vhodny kvůli páteři. Doporučuji si to nastudovat a je úplně jedno jestli se dítěti v autě líbí či zda je plačtivé.
Ptala jste se na názor, já bych prostě s takovým prckem nejela.
Dítě se vám může změnit v podstatě ze dne na den.
Moře tam bude i na podzim nebo příští rok.
Taky bych nejela. Uprimne s dnesnima zkusenostma bych nejela ani po cr, v sestinedeli bych lezela, mazlila, kojila, odpocivala. Tim spis, kdyz mimco zatim zadny problem nema… z realnych problemu uz bylo napsano dost, jen dodam, ze klimatizovat minimalne na kratkych cestach a ke konci dlouhe mas na kolik, tri stupne pod okolni teplotu? Takze na 30? Ve vajicku je vedro i bez 40 ve stihu… a doklady uz mate? A pres den budete zavreny nebo na plazi?
Nesmysl s novorozencem do Chorvatska určitě ne.🤯
Já si to vůbec neumím predstavit. Za mě je to nesmysl. Hlavně třeba moje malá první 2/3 týdny vlastně jen papala a spinkala, stihala jsem úplně všechno, dokonce si i odpočinout a pak najednou přišel zlom, začalo ji zlobit brisko, začala být více plačtivá. S miminkem je to každý týden jinak. Zvlášť ty první týdny miminko potřebuje být vklidu doma a zvyknout si na nové prostředí. A pak vše co zmínily již holky. Netroufla bych si.
A me by zajimalo, co tam s ocistkama.v sestinedeli a s mimousem chces delat v 36stupnich 🤨
Hele jeď a užij si to. Myslím, že přesně na takovou odpověď čekáš. Aby ti to aspoň někdo schválil. Jeď, ale potom nebreč.
@michelle_01 to si přesně myslím už od začátku diskuze že autorka čeká až ji někdo napíše ať jedou a posvětí jí takové rozhodnutí.
@pepcour a ono vám něco uteče to jedno léto? Do konce šestinedělí se nesmí koupat a je jedno, jestli krvácíš nebo ne. Děloha se zavinuje a je náchylná k zánětům. Tak jeďte někde v republice na dovolenou. Je tu spousta krásných míst, spousta resortů je uzpůsobená přímo dětem a miminkům. Zároveň když něco, můžete snadno vyhledat lékaře nebo jet domů. Fakt nechápu, proč musíte nutně zrovna k moři? Co vás k tomu vede?
@pepcour jsme tu a je fakt vedro. 36 ve stínu. S novorozencem si to nedokážu představit. To je tak jít ven dopo, pak být na hotelu a vylézt zas navečer.
My jdeme v 9 na pláž a to je už kolem 30st, kolem 14 si skočíme do restaurace na oběd, v 16 jdeme na hotel a pak jdem ven až kolem 19hod, ochlazuje se až po západu slunce, kolem pul 9 a je zas kolem 30. Navíc nám tu teď hoří a i bez mimina z toho mám stažený půlky.