Zdravím všechny, a prosm o rady.
Potřebovala bych s dvouletým dítětem odcestovat na slovensko, ale nejsem si jistá, jestli to zvládne. Není zvyklí na dlouhé cestování, po půl hodině v buse je nervní. Vybrala bych spoj přes noc, ale nejsem si jistá, jestli by 12 hod v buse vydržel.
Máte podobnou zkušenost? Jak ste to vyřešili Vy? Co všechno, ste sebou vezli (hračky, jídlo, ...)
Vlakem bych pak neměla spojení a musela bych několikrát přestupovat 😒
no on ten autobus je kolikrát i 5x levnější než vlak 😒 a to nejen pro maminky s dětma je velmi lákávé 😉
nonames - vemte víc hraček, bez zvuku, knížku nebo tak
kolegyně v létě jela busem na dovolenou do italie s roční dcerou. někam k římu. zvládly to 😉
Já pořád doufám,že třeba by celou cestu prospal, ale co když néé? ☹
když ne tak jseš tam ty, ty víš jak ho zabavit , který hračky má rád
každé dítko teda reaguje jinak, to je pravda.
jak dobře spí v noci?
vynecháte jeden denní spánek třeba a bude o něco víc unaven na noc, například
no a nebo přinejhorším vás někde na odpočivalde vzsaděj 😅 😅
odkud a kam se chystáte ?
Ještě mě napadlo, nevíte jestli stačí, když mám dítě zapsané v občance? nebo musí mít svůj pas?
ahoj v občance to nestačí, bud zapsaný v pase, nebo vlastní pas..ted je to nové...jinak jeli jsme na Slovensko s ročním , ale autem..je to lepší že mužeš kdykoliv zastavit, ale já myslim že by to mohl zvládnou..určitě budete stavět...vem hodně hraček teřba pastelky a papíry oblíbené hračky s tím jídlem bych to nepřeháněla aby někde neblinkal..
Ahá, tak to ještě budu muset vyřídit pas.
Bus má jen jednu přestavku a to za hranicema, pak jen staví na zastávkách, ale hned se jede dál.
No mám pořád trošku obavy...
A nemáte ještě někdo skušenosti, cestování s kočárkem - myslím tím,kam řidič uoží složený kočárek, do zavazadlového prostoru?
a preco nejdes vlakom?ja som tento tyzden absolvovala cestu z trnavy do kosic vlakom tam aj spat,a dalo sa.. 😉 kociar som mala ulozeny v nakladnom vozni,maly sedel v sedacke..
v sedačce?
už jsem tu psala,že vlak mi nejede přímo a musela bych několikrát přestupovat
Ja bych rozhodne jela vlakem, prestup nepovazuju za problem (pokud se teda nekde neceka X hodin...), jinak ma vlak jenom samy vyhody, hlavne tu svobodu pohybu, zachody apod.
no právě, že bych několikrát přestupovala a na jeden přestup čekala přes hodinu 😒
Tak to se jeste da, my jsme tuhle leteli s prestupem a cekali jsme pul dne na letisti v Mnichove a taky v pohode...
Samozrejme zvol dopravni prostredek dle libosti, jenom pridavam nase osobni zkusenosti, ze si fakt neumim predstavit udrzet i to nejklidnejsi dite 12 hodin na sedadle v buse - naopak ve vlaku jsou ty prestupy spis ku prospechu, ze jsou porad nove podnety, dite se nenudi a proste vam obema to rychleji utece.
no já právě chtěla jet raději na noc, a zase v noci někde přestupovat a čekat hodinu na další spoj, no nevím nevím...
babulky,male deti zvladaju dlhe cesty velmi dobre.my sme boli v chorvatsku tiez autobusom,mala sa vecer dlho vzpierala,nechcela zaspat,ale potom ju naraz odtalo,a celkom v pohode buvcala.pocas prestavok,pokial sa zobudila,dala som ju vycikat,a spala dalej.horsie to bolo,ze ja som bola cela strpnuta,vobec som nespala,lebo akonahle som si vytiahla nohy spod jej,hned bola v pozore.vezmi si maly vankusik ,aby si ho dala malemu pod hlavku,a malu deku na zakrytie./ked sme sli domov,to uz bola mala frajerka./mali sme 2 prirucne tasky,v jednej jedlo,a v druhej nahradne oblecenie/tricko,dlhy rukavik,a teplaky-pohodlne pri cestovani/.par rokov dozadu sme cestovavali do grecka busom,a boli tam aj 2rocne deti,a ani sme o nich"nevedeli".nezabudni si vziat oblubenu hracku/kus domova/.ja osobne by som uprednostnila autobus pred vlakom.mala uz sla vlakom,ale ked sme sli hodinu,bola vyplasena z toho huku.
ahoj, ja s malym cestujem,kazdy rok na zimu do nemecka je to 14-15 hodin,prvykrat mal 6 mesiacov,to bolo v pohode vela spinkal,2 cesta mal rok a pol,to bolo tazke,spinkat sa mu nechcelo a nic ho dlho nebavilo,teraz ked ma 2 a nieco 😉 ,uz je to v pohode 😉 trosku si pospinka, ma svoj volant takze soferuje s tatkom 😀 rad si pozera letaky z dracika,tak tie nesmu chybat 😉 a nalepky uplne staci ak mu z samolepiacej folie,vystrihnem rozne tvary a tie nalepuje a odlepuje....vsade 😅
neboj sa 2 rocny drobci su vnimavy,pozeraju von na auta,domy.....len vela s nim rozpravaj aby sa nezacal nudit a vsetko bude v pohode,nakoniec sa mu nebude chciet vystupit z autobusu 😉 stastnu cestu 😉
tzbrdo autobusem pres noc, to je odvaha. osobne si to nedovedu vubec predstavit. my jezdime autem do nemecka a je to celkem ok. z meho pohledu vzit mimi do dalkovyho autobusu je docela sobecky i pres to, ze jsem cestujici mamina. Vidim jako alternativu vlak ci letadlo... Nicmene tento nazor plati pro cestovani s mym rocnim ci mladsim ditetem.Vas malej uz je starsi a mozna i rozumnejsi... osobne jsem jela autobusem nejdal hodinu v satku a to bylo nastesti v pohode. 12 hodin urcite v pohode neni, ale kdyz mala breci, tak obtezuje jen nas a ne cely autobus plny lidi...
ahoj ja som s malou cestovala 2 hodiny lietadlom a 7hodin autobusom,tiez som mala obavy ako to zvladne,ale dala som je fenistilove kvapky,citala som jej z oblubenej knizky,celu cestu bola v pohode,esteze sme mali v buse WC 🙂 .Kocik nam dal do batozinoveho priestoru.
tlapicka, ale přes noc je trošku naděje,že by mohl spát - přes den, s jistotou můžu říct,že by mi v buse nevydržel ani hodinu.
Už jsem tu psala,že vlakem je to moc složité, a letadlem dám jen za dítě 6OOkč a na to bohužel nemám
nonames,urcite to v pohode zvladnete. 😉 🙂
ja na cesty mam len strasne spomienky,nalietali sme sa za 4 roky az az 🙄
moje deti to znasali strasne zle malo miesta neda sa pospat a hlavne ani nic robyt(liezt po zemy,chodit,hrat sa)proste nic.ja som vzdy bola rada ze sme uz doma ale autom je to lepsie pohodlnejsie aj sa detom dobre spi,cestovali sme celu noc a ani raz sa nezobudili 😔
autobus sme zatial neskusali ale aj by som sa bala po tolkych nehodach co sa stavaju poslednu dobu 😒 ☹
prajem vam vela nacestovanych kilometrov a len krasne spomienky 😉 😎
bohužel auto nemáme, tak to musíme řešit jinak ☹
tak drzim moc palce, at to zvladnete a maly je hodny. mimojine i moc a moc obdivuju tebe, ze pojedes busem. doufam, ze bude mit zachod. Ja se k porodu doslova procurala... Dost jsem letala na dlouhe vzdalenosti a na zachode jsem travila vetsinu doby letu. Autobusem by se mi moc nechtelo, ale jestli je to jednou, tak proc ne....
nonames,neboj sa,moja sesternica je vydata v Bechyni,a kazdy rok cestovala domov s tromi detmi,od malinka autobusom,a upne v pohode.my auto mame,a napriek tomu sme sli k moru autobusom.tiez som mala trochu obavu,ako to mala zvladne,a poviem ti,na buduci rok bus isti. 🙂 🙂
Ahojky,
našla jsem tuto diskuzi,tak se zkusím poradit tady. 😉 Chystáme se s malým na předvánoční víkend,pojedeme asi tak čtyři hodiny.Určitě mám v plánu dělat přestávky,přesto mám trošku obavy,jak to malej zvládne.Tak dlouho ještě nikam autem nejel.Ještě ke všemu chvíli neposedí,takže nevím,nevím. ☹ Jak cestujete vy s malými dětmi?Díky za rady. 🙂
maarie,mozno budes prekvapena,aky bude maly pri cestovani dobry. 😉
nasa od malinka bola nespava,ale do tych 2rokov,pokial sadla do auta,po chvilke spala.....asi jej ju to "kolisanie"uspavalo. 🙂
ahojky, prosim o vase rady a zkusenosti:
zacatkem kvetna se chystame ze severnich cech na moravu, cesta autem trva 5 hodin, malemu bude presne 8 mesicu...prosim poradte, jet pres den, nebo naopak v noci? jakou autosedacku pouzit? mame ted jeste vajicko... Nevim, zda v 8 mesicich bude sedet uz, abych mu koupila tu velkou autosedacku pro sedici deti...
Ale i tak si myslim, ze proste tak dlouho sedet nevydrzi, i kdyz budem delat prestavky...mate nejake tipy, rady, zkusenosti? Jak to nejlepe zvladnout?
dekuji 😵
ahoj, tak daleko jsme nejeli, ale za měsíc se chytáme do Prahy - 4-5h cesty, tak pak napíšu. určitě pojedem v malé sedačce, i když malá bude mít skoro 10měs, ale váží tak 7,5kg a nesedí. snad to zvládnem 😉
a sedačku - pokud nesedí a nemá těch 9kg bych asi nechala vajíčko - tedy pokud se ještě vejde hlavičkou.
Ahoj!
My teda na Slovensko cestujeme často, ale autom. Nemožeš ísť vlakom? To by asi pre dieťa bolo lepšie - mohlo by si pochodiť, ten autobus - neviem.....