Cesta letadlem s ročním mimi. Je to náročné?

zuzaaaaa
2. říj 2022

Holky, kdo jste cestoval s miminky, je to narocny? Rada bych příští rok k mori, starší bude sest, mladsi rok. Zadna exotika, idealne treba letecky chorvatsko. Muz otom nechce ani slyset a máme tichou domacnost. Mne to nepřijde nic nenormalniho cestovat s rocnim 😂🤦🤦🤦 nebo jsem blba???😂

budouci_maminka
2. říj 2022

U rocniho do chorvatska mi prijde lepsi auto...kdyby byl pruser, sednes do nej a za 8-12h jsi doma...navic zastavis si kde chces, popojedes v destinaci kam potrebujes...
My byli s obema detma v roce a pul v SAE, 6h letu a je to jak si hodit kostkou, nektery let byl narocny, nektery utekl uplne na pohodu

jaja01k
2. říj 2022

Nenormální to není. Letěla jsem sama se dvěma dětmi, rok a dva… no náročné to bylo 😄 Ale dalo se to. Naštěstí to byl krátký let (cca hodinu a půl) a letadlo bylo poloprázdné, takže nemuseli celou dobu sedět na místě.

felixfelicis
2. říj 2022

Jela bych na noc autem, vyhovuje mi na tom ta svoboda. Kazdopadne do Chorvatska je to kousek, i kdyby let byl hruza, tak to prezijete, za dovolenou to stoji🙂

ajka198
2. říj 2022

Letěli jsme s ročním 15hodin a téměř celé to prospal. Takže to bylo v pohodě. Asi bude záležet dítě od dítěte

zrzinda
2. říj 2022

Leteli jsme s roční a bylo to úplně v pohodě. Jeli jsme i autem do Chorvatska a bylo to celkem peklo 😀 Takže za mě je to letecky úplně ideální. Můžete se vystřídat v nošení/houpani na kolenou, cesta trvá daleko min než autem.. Ze mě sama pozitiva 🙏

vineta
2. říj 2022

Tak u nás by to nešlo autem, ani teď, ve skoro dvou letech, ani na spánek. Za mě je létání s dětmi normální, ideál vybrat destinaci na krátkej let, navíc s druhým dítětem se kdyžtak podělí o sedačku. Je to určitě dítě od dítěte, ale když to nezkusíš, tak to nezjistíš… já se znovu do letu úplně nehrnu, protože dcerku při přistávání trochu potrápila ouška, ale to nemá zdaleka každé dítě. Takže každý dle sebe… ale určitě to není nic divnýho a na tichou domácnost. Exotiku bych vynechala kvůli případným průjmům a rychlé dehydrataci u takhle malého dítěte i úrovni zdravotnické péče a obtížnosti řešení případných zdravotních problémů, ale po Evropě úplně v klidu.

areh
2. říj 2022

Byli jsme tedy s rok a půl letecky v Řecku a paráda. 2 hodiny letu + transfer a letiště. Pak jsme byli s 10 m autem v Chorvatsku a další rok autem Itálie a to letadlo je rozhodně lepší, pohodlnější...

drep
2. říj 2022

My teda poprvé letěli až s 3.5 letou, ale i tak jsem z toho měla hrůzu (4 hodinový let s odletem v 1h ráno) a ve finále to byla naprostá pohoda. Od malička jsme běžně jezdili autem, letecky do chorvatska to trvá kratší dobu než autem k nám na chatu, takže tím bych se nestresovala😉 kamarádka s ročním jela do chorvatska autem s přespáním v rakousku a byl to děs, myslím, že letecky by si to užili jednoznačně víc. Na všechny další dovolený už letěli😃

zizkmi
2. říj 2022

@zuzaaaaa je to 14 dni co jsme se vratili z Bulharska. Let uplne v pohode, deti rok a pul a 4. Mladsi u prsa pri vzletu a pristavani, starsi dostal gumove medvidky kvuli zalehani v usich. Zpet to vsechno prospali. Let trval 1,5 hodiny. Dalsi dovcu zase letime. Nemuzu si stezovat 🙂

prezdivka
2. říj 2022

Lítám, dcera poprvé letěla v necelým roce, druhá (kvůli covidu) až ve dvou a kousek. Autem s nima delší trasy nemožno. Takže za mě naprosto cajk.

lucie_nj
2. říj 2022

Naše malá nesnášela autosedačku, cestování. Jet k našim hodinu autem byla vždycky hrůza 😔 Nikdy neusnula 😔 v jejím roce a půl jsme letěli do Španělska, za mě už nikdy.. chudáci ti co tenkrát letěli s námi.

malanoha
2. říj 2022

S miminem jsme jezdili Chorvatsko vždycky autem na noc... A pohodička. Ale neni to samozřejmě pro každého, autem a řídit celou noc. Je to dobré v tom směru, že když děti onemocní nebo neco, tak clovek muze treba uprostřed dovolené skocit do auta a za pár hodin seš zpátky v Čechách, kamkoliv pro cokoliv si dojedes.. Z letecké dovolené se náhle vrací dost těžko... Poprvé jsme byli s dcerou v Řecku letecky na jejím 1,5 roce. A letos s obouma dětma 5 a 3 roky v Turecku. A zvládli jsme to vždycky dobře. Ale moje děti jsou od miminek takový cestovní balíci a pohodari, s nima bych mohla letět kolem světa. To si musíte doma zvážit sami, svoje deti znáte nejlíp... S některým můžeš letět do Ameriky s prstem v nose, některé řve i po cestě autem k babičce... Jinak samozřejmě všeobecně neni vubec nic divného létat i s miminkem, pokud se na to rodiče cítí... Běžně vídám v letadlech i tříměsíční...

bigbig
2. říj 2022

Lítat s dětma je úplně normální. Je to sice náročnější než bez dětí, samozřejmě, ale to je crsta autem taky. Žiju mimo ČR, lítám často, první skoro 5 letý syn už letěl asi dvacetkrát, často jsem s ním letěla sama a v pohodě. Druhý syn poprvé letěl ve 3 měsících. Chce to mít s sebou spoustu jídla, zábavy a být připraven i na případný zpoždění. Pokud letíte z Prahy, je tam na děti všechno připravené, máte přednost při kontrolách, je tam fajn dětská místnost kde se dá i ohřát jídlo, nakrmit. Na letišti jsou k dispozici dětské "kočárky" na pojíždění po letišti atd. Na menších letištích tohle bohužel nebývá, ale s ročním se to dá i tak.

nikolite
2. říj 2022

Poprvé jsme letěli když synovi bylo cca 6měsíců let dvě hodiny a úplná pohoda. Podruhé bylo malému 16M (To bylo do Chorvatska) syn skoro celý let prospal. Teď má rok a půl a poletíme 5 hodin stoho už mám trochu respekt , ale let do Chorvatska je opravdu krátký toho se nebojte.

azanka
2. říj 2022

Máme za sebou obojí a u nás jde naštěstí auto i letadlo. Jedno dítě letělo poprvé asi v roce a půl a byla to pohoda, skoro celý to prospal. Ono to tak pěkně hučí, že to uspává... druhej v necelejch dvou a taky si nemůžu stěžovat (ani spolucestující 🙂. Létáme celkem krátký lety, dvě až tři hoďky a děti to dávají úplně v pohodě.

jjasmina
2. říj 2022

@zuzaaaaa hodně záleží na dítěti, s naší roční bych necestovala ani v ČR 🤣🤣🤣 k moři se s malou chystane prvně příští rok, odkojena, odplenkovana, bez kočárku, za mě ideál, ale každý to má jinak

me_druhe_ja
2. říj 2022

Moje děti lítají od "malička". Jenom teda krátké lety do Prahy, což je od nás 2h. Syn letel poprvé v 9m a dcera v 8m. Vůbec není čeho se bát. Samozřejmě ideál je, když dítě větší část cesty prospí. 😀 jinak mít sebou hodně jídla, křupky, nové hračky, knížky...v tom roce už se dítě dá zabavit. Od dvou let už syn vydrží i koukat déle na pohádky, takže tablet a jedem.. 🙂 na letišti jsou dětské koutky, přebalovací místnosti, v letadle se dá na záchodě taky přebalit. Žádný stres. 🙂 Navíc budete dva a starší dítě už velké a samostatné. 🙂
Já takhle na jaře letěla sama se dvěma nechodicima dětma a to bylo teda trochu náročné. 😀

ellyem
14. pro 2022

Leteli jsme s 8M Milano, s 10M Mallorcu a vsechno uplne v pohode. Maly vubec neplakal. V breznu letime se synem i Thajsko.

crejzy
14. pro 2022

Se starším jsme letěli když mu bylo asi 20m a úplně v pohode. S mladším nedávno, to mu byl téměř 1r když letěl poprvé - náročnější ale dalo se to. Teď poletí ve skoro 16m 5h let a z toho už respekt máme, ale všechno se dá když se chce…