Cesta do Chorvatska s dětmi 1,5 a 4 roky, máte tipy?

pajik82
21. črc 2015

Dobrého dne přeji,
chystáme se s prckama 1,5 a 4 roky na dovolenou autem do Chorvatska. Ten starší bude v pohodě, doufám, ale u toho mladšího se obávám, že jsme cestu přecenili, že to bude masáž na nervy... Máte nějaké tipy, jak přežít cestu ve zdraví? Např. nějaká pro děti zajímavá odpočívadla s hřištěm nebo jiná zastávka po cestě, kde by se děti unavily, ale rodiče zůstali bdělí na řízení? Samozřejmě plánuji "úplatky" v podobě jídla a tablet s pohádkama... ale nevím, na jak dlouho mi tohle vydrží. Pak taky cestu na noc, snad budou aspoň v noci chrupat...
Někde jsem slyšela, že na neposedy zabírá Kinedryl, že po něm usnou... ne že by se mi chtělo cpát do prďolky chemii, ale jako poslední záchrana, kdyby to jinak nešlo... máte s tím někdo zkušenost? Já nikdy Kinedryl neměla...

shine2015
21. črc 2015

@pajik82 za mě tablet nedoporučují, měly ho holky 2x a vždycky se mě pozvracely....když tablet nemají tak nezvraci ........také jedte na noc a udělejte zastávky dle potřeby.....jak usnou, jeďte a jak se pak probudí,uvodite ze je trosku neklid vzadu,zastavte, na hodku klidně je nechtě proběhnout, dejte jim najist, dejte si kavu atd.....tak nějak na pohodu.....hlavn e je v autě nepřetahujte.
A jinak hračky do auta, dobroty a pití...

vendulka
21. črc 2015

@pajik82 my jezdíme do Chorvatska na noc, vyjíždíme tak v 9h večer a děti tak do 1,5h usnou a vzbudí se až na místě.Stavíme jen dle toho , jak manžel potřebuje (řidič) a nebo na wc.Ono taky záleží kolikatihodinovou cestu máte před sebou.My s dětma jezdíme cca od půl roku autem do Chorvatska a zvládají v pohodě jak několikatihodinové jízdy autem, tak i lety.Když cestujeme po ČR,tak je to teda přes den a to zabaví třeba pouštění jejich oblíbených písniček,a zastávky na protažení třeba u pump, kde je i dětské hřiště.

adji
21. črc 2015

Loni jsme jeli do Chorvatska autem (3 rodiny - celkem 4 děti od 3/4 roku do 4 let). Zvládly to, ale byl to horor, protože jsme jeli v pátek, kdy jezdí nejvíc turistů. Všude byly hrozné kolony a třeba hodinu jsme stáli na místě. Takže moje rada - jet už ve čtvrtek a jednu noc si zaplatit jinde 🙂 Jinak jsme dělali přestávky přes den po 2-3 hodinách (cca na půl hodinky) a v noci po 4 hodinách 🙂 Vzít do auta kreslení, hračky, písničky, knížky a zpříjemnit si přestávky třeba zmrzkou 🙂

pajik82
autor
21. črc 2015

@adji jojo, to jedeme už ze středy na čtvrtek, právě kvůli zácpám, tak doufám, že to bude v pohodě 🙂

vendulka
21. črc 2015

my teda vždy jezdíme v soboty a cesta úplně v pohodě, jezdíme na noc, zpět jsme jednou vyjeli odpoledne a to byl horor, takže zpět taky jezdíme na noc a je to naprosto v pohodě, silnice volné

pajik82
autor
21. črc 2015

@vendulka My byli před dvěma rokama, manžel si tam zlomil nohu, takže jsem musela odřídit celou cestu já těhotná ☹ Vyjížděli jsme asi ve dvě odpoledne,protože nerada řídím v noci, ale byla to poslední sobota o prázdninách a stáli jsme dlouhé hodiny v kolonách před tunelama... no domů jsme přijeli někdy kolem oběda druhý den, hrůza... 😖

vendulka
21. črc 2015

@pajik82 tak my nejezdíme první a poslední týdny, většinou jezdíme v červnu,jen letos jedeme v srpnu,ale jak říkám, jezdíme na noc a to je jednak chládek, druhak dětí spí a za třetí cesta volná, jen jednou jsme jeli odpo a to byl masakr bo zrovna byla ucpaná dálnice, jak tam tehdá havaroval ten autobus...takže cesta, která tam trvala cca 8 hodin jsme jeli 19hodin, luxus!No kdyby si manžel zlomil nohu, tak je to v háji bo já ŘP nemám

vendulka
21. črc 2015

jo a co se týče kinedrylu,pokud nejsou zdr. potíže, tak bych nedávala

adji
21. črc 2015

My jeli taky na noc a stejnak jsme přijeli na místo až po 26 hodinách... Chce to fakt vychytat a jet v týdnu 🙂
@pajik82 dobrý plán 🙂

vendulka
21. črc 2015

@adji a kam jste jeli 26hodin? to my i na Korčule jeli i s přestávkama 12 hodin

vendulka
21. črc 2015

já si na soboty nemůžu stěžovat teda, jezdíme tak několik let i po ČR

adji
21. črc 2015

Jeli jsme do Slana - to je tak přibližně stejně daleko. Odjížděli jsme v půlce srpna 🙂