Cesta autem do Chorvatska s 8m. miminkem. Dá se to zvládnout?

lauranic
7. črc 2020

Dobrý den,
jako vždy jdu za Vámi 🙂
Prosím, jela jste některá do zahraničí (cca 8 hodin autem) s 8 měsíčním miminkem?
Dcera je velmi klidně miminko, bezproblémové, nic moc ji nevadí. Auto zvládá skvěle, ac déle než dvě hodiny jsme nejeli. S manželem bychom se střídali a vždy s ni bude někdo vzadu. Kdykoli můžeme zastavit, pohrát si. I když vyjet bychom chtěli někdy v noci.
Co myslite, da se to zvládnout? Mate zkušenosti? Poradíte třeba nějaké figle na cestu? 🙂
Popřípadě klidně můžete doporučit nějaký hotel, apartmán s bazénem.

Děkuji mnohokrát 🙂

neliniezoe
7. črc 2020

Jela jsem se sedmiměsíční šestihodinovou cestu k moři na jednu zastávku, furt spala. Za mě o hodně lepší cestování, než když už byla větší a stavělo se co chvíli 😉

meronym
7. črc 2020

@lauranic Dobry den, se synem jsme jeli autem do Chorvatska presne, kdyz mel 8 mesicu. Manzel nechtel jet v noci, tak jsme vyrazeli brzy rano. Cestu maly zvladl uzasne. Pocitali jsme s tim, ze budeme casto delat prestavky, klidne i delsi. Pokud syn nespal, tak jsme stali co dve hodiny, meli jsme s sebou piknikovou deku (+ slunecnik), aby se mohl na zemi trosku ponatahovat a pohrat. Samozrejme zasoby piti a jidla (sklenicky vam v restauraci ohreji), ruzne svacinky a hracky na zabaveni. Ja jsem sedela celou cestu vzadu a starala se o pohodu maleho pasazera. Bylo to nad ocekavani plynule. Pokud pojedete na noc, tak by to melo jeste jednodussi.

meronym
7. črc 2020

@neliniezoe Presne, ve dvou letech byla cesta mnohem narocnejsi 🙈

lauranic
autor
7. črc 2020

@neliniezoe A ještě se prosím zeptám, jeli jste v noci? Nebo jak?

neliniezoe
7. črc 2020

@lauranic Přesně tak, o rok později ta cesta byla očistec 😊 jeli jsme brzo ráno, když jsme jeli právě o rok později na noc, dcera nás vypekla, a byla celou dobu vzhůru a usla až ráno 😁

zizibou
7. črc 2020

Osobně bych už na noc nejela. Jeli jsme takto do Chorvatska s dcerou, když měla rok a třičtvrtě. Ona spala, to bylo v pohodě. Ale cesta byla šíleně náročná. Manžel to zvládal o moc lépe jak já, ale mně se strašně zavírali oči a měla jsem co dělat. Museli jsme nakonec na chvilku zastavit, jinak bychom se snad vysekali. Ani nechci domýšlet. Teď mám to zkušenost, že příště bych raději vyjela brzy ráno. Přeci jen jsme nastavení na noční spánek a krize přijde na každého.

elinkav
7. črc 2020

Byli jsme s 8 měsíční dcerou v Chorvatsku. Jeli jsme na noc, celou cestu prospala, stavěli jsme 2x na mlíko a prevliknout ji, protože se v sedačce hodně potila. Cesta byla super. O rok později už to bylo náročnější, ale taky to zvládla parádně. Jen jsme museli častěji stavět, aby se proběhla. To jsme jeli přes den.

zuzita15
7. črc 2020

@lauranic my jsme jeli loni s 11mesicni cca 6 hodin a bylo to v pohode. Vyjizdeli jsme na jeji dopoledni spanek, pak dali obed a zbytek dojeli za obcasneho revu, ale nic dramatickeho. Letos staci cesta 2h a uz ji to nebavi 😄 Na noc bych nejela, mikrospanek je mikrospanek, at si rika kdo chce, co chce. Nejkrizovejsi je doba mezi 2-4h ranni a prichazi bez varovani. Kamaradce se zabil pritel, kdyz ridic usnul ve 2 rano na dalnici, takze za me ani nahodou, i kdyby dite melo celou cestu prorvat.

ruzenka95
7. črc 2020

Ja bych se taky priklanela k jizde za dne, i kdyz my jeli loni i letos taky na noc, ale obe cesty byly hrozne dlouhy, casto jsme staveli, jeli jsme pomalu. Hodne se cela cesta vlekla a druhy den je clovek mimo 😀 Vyjet rano je urcite lepsi. Loni bylo synovi rok a cesta byla lepsi nez letos, v noci ho budily svetla v tunelech, zastavovani a tak. Cesta domu, kdyz jsme vyrazili rano byla o stopro lepsi. Stastnou cestu 🙂 kam vyrazite?

arevb
7. črc 2020

Čím menší, tím dovolena lepší 😀 dcera jela poprvé k moři v roce, syn v 8 měsících. Vyjíždíme vždy okolo 4 hodiny ráno...

wow
15. črc 2020

@lauranic vřele doporučuji ostrov Rab letovisko Lopar skvělé pro děti písek a hodně hodně dlouho žádná hloubka