Maminky poraďte a podělte se o své zkušenosti jak zvládají vaše 15 měsíční děti cestu autem do Chorvatska. Chtěli bychom na dovolenu autem právě do Chorvatska ale trochu se bojím cesty. Syn nevydrží být moc dlouhou v klidu, po chvíli ho to tam nebaví a začne prostě ječet. Máte nějaké typy jak děti zabavit? Nebo by byla lepší varianta vyrazit na noc? Po obědě pravidelně chodí syn spát a spí až i 3 hodiny, tak vyrazit v tuto dobu? Nemáme ještě zkušenost s cestováním na delší vzdálenosti tak budu ráda za vaše zkušenosti a typy jak to relativně nějak zvládnout. Děkuji
My jezdíme přes den a cestu dělíme a přespáváme např. ve Slovinsku. Obě holčičky mám hodně živé, ale kupodivu cestu zvládly naprosto v pohodě, až jsem se divila U nás teda jede DVD v autě, pak posloucháme písničky, koukáme po okolí, když zastavíme tak pořádně vyběhat, tak se třeba chvilku honíme a tak. Což asi DVD asi už vás ještě moc ne
ale nějaké písničky, říkanky by třeba mohly chvíli fungovat.
Třeba nějakou novou nebo neokoukanou hračku na cestu na zabavení.
Mladší co jsme jeli loni tak měla 14 měsíců a teda převážnou část cesty prospala. Chvíli vždycky koukala a pak jí auto zase uspalo. Pokud nemáte chronického odmítače ježdění v autě tak to zvládnete, neboj
Ahoj, taky nás letos čeká premiéra se 17ti měsíčňákem a ne zrovna cestovním dítkem Mám z toho strach, ale chceme jet na noc - vyjíždět tak kolem 18. hod. Snad většinu cesty prospí, pak tedy DVD s krtečkem, písničky, knížky, malovací tabulku a chci mu koupit nějakou novou, nejlépe interaktivní hračku, kterou mu dám až v autě, ale ještě nevím teda co přesně
Čeká nás něco kolem 1200km, asi jsme pro začátek měli vybrat nějakou Istrii, ale už je pozdě, musíme to dát
Upřímně řečeno moc nechapu,když víte, že dítě nevydrží ho už tak malé vlacet takovou dálku a vůbec když v ČR jsou taky tepla.....přijde mi to trochu na hlavu. Pokud dítě v autě že zkušenosti delší dobu nevydrží....navíc je malé a ne každé i větší to v pohodě zvládá.
My máme štěstí, naše děti zvládají....od mala, postupne vydržely 4hodiny cestu autem k babičce ....tak jsme jezdili - mohli i dal...i letadlem. Každé ale takové není.
Každopádně jet na noc, není teplo ...zastavovat a zbytečně neprotahovat čas v autě - ještě hodku vydrzime když vidíte že už začíná být nervózní atp. Zastavte hned, mějte s sebou deku,hračky...buďte venku klidně hodku hodku a půl......do auta jídlo pití i třeba mrkev atd do ruky....a tablet za mě ne....ani DVD. Nám se holky vždy pozvracely a to ho měly třeba jen 15 až 20min.
Ať se cesta i dovolená vydari.
Za mně 100% jen na noc, pokud dítě špatně snáší cestování, sice pro řidiče nic moc ale zase budete mít klid v autě a to je hlavní! Mám dvouletého syna a cestování je s ním peklo, nechce být v zavřený v autě, sedět v sedačce, odpoutává se, ječí, brečí..no hrůza, cesta jen na Lipno (230km) s ním byla peklo, takže jsme zvládli přes den max. 4h.jídzy víc by nevydržel a to část prospal..při návratu domů z dovolený (cca 500km) jsme jeli na noc, byl v klidu a spal..
My pojedeme v 17 mesicich male na Istrii, casove nejakych cca 8 hod cesty a jeste vyhoda v tom, ze pojedeme na konci prazdnin v pondeli, takze snad nebude provoz a zbytecne prodlevy. Urcite nepojedeme na noc, protoze mala by se urcite v sedacce nevyspala a my bychom taky druhy den byli nepouzitelni. Ale budeme vyjizdet kolem 4.hod ranni, takze si v aute snad jeste par hodin pospi. A my budem aspon trochu vyspani.
Jinak do auta beru tablet, kde nahraju pisnicky a blbustky, co ma rada. No a budu ji prubezne nabizet veci, ktere ted patri mezi jeji top "hracky" - klice, pet flasky, sustive obaly, kukuricne krupky, bryndaky, varecky, lzicky. A urcite koupim nejakou novou hrajici, blikajici a barevnou hracku, kterou dostane az v aute pred cestou, tak snad se tim zabavi. Musime to nejak zvladnout... Vzdycky si vzpomenu na film S tebou me bavi svet, jak tam cestovali vlakem s hafem decek vc. mimina a zavazadel. Takhle se drive jezdivalo a taky to vsichni prezili.
My jsme loni i letos jeli s dětmi na noc..vzbudili jsme je ve 3, letos v 5 a v pohodě v autě ještě usly a kus cesty prospaly
jinak koukaly na pohádku, každý 3 hodky jsme zastavili, aby se proběhly,.. Zvlád,y to v pohodě