Caorle - tipy na cestu, výlety, jídlo atd.

amandab
20. čer 2016

Ahoj, moc bych chtěla poprosit ty z Vás, kdo byl v Caorle o zkušenosti. Jedeme poprvé s dětmi autem tak daleko, dříve jsme jen létali a měli jídlo a vše v ceně. Nyní máme zaplacený apartmán s kuchyňkou u moře. Moc se těším, ale zároveň mám i strach, co vše sebou, co nakoupit a co je lepší kupovat až na místě, kam se určitě vydat na výlet (děti 7 a 3 roky). Jak často budem muset tankovat a kde, budu ráda i za tip na kolik tak vyjde cesta z Vysočiny, případně v kolik je nejlepší vyrazit. No je toho prostě hrozně moc co mě zajímá a budu ráda za každou radu...... 😉

taniny88
24. čer 2016

Ahoj, psala jsem teď snad hodinu odpověď a spadl mi internet! Vše se smazalo 😒
Tak znovu...
Byli jsme v Caorle minulý rok s dvouletými dvojčaty. Jela s námi ještě 13-letá neteř. Seděla mezi nimi, pouštěla jim pohádky, hrála si s nimi.. Vyjížděli jsme z Č. Budějovic v 7:30 (hotel jsme měli až od 16 hod.) a dorazili v 18 hod. díky 3-hodinové zácpě na dálnici, nebyl průjezdný ani jeden pruh. Ale náladu nám to nezkazilo a překvapilo mě, že to děti zvládly v pohodě. Občas jsme stavěli na pumpách na záchod a na občerstvení, i když jsme nějaké jídlo na cestu měli.
Po příjezdu jsme se nahlásili, ubytovali a hned jsme vyrazili k moři. Měli jsme to jen přes silnici. Foukal zrovna vítr, byly mraky, ale nám se tam hned zalíbilo 🙂
Každé ráno jsme seběhli do obchůdku pro čerstvé pečivo, housky, croissanty, koblihy...já jsem tam z toho bílého pečiva dost ztloustla! To byla ale moje chyba, že jsem se tak cpala. Neteř jsme také vrátili pěkně kulatou, to měla její maminka radost 🙂
Máslo, paštiky, marmeládu, nějaké sýry a trvanlivý salám jsme vezli z domova.
Dále jsme vezli konzervy, nějaké zavařené jídlo, koření na vaření, hořčici, kečup....
Obědy jsme si většinou uvařili a na večeře zašli do restaurace.
Kuchyň byla vybavená dobře - sporák, lednice, hrnce, pánev, hrnečky, sklenice, příbory, kuchyňské náčiní, nebyla tam mikrovlnka, takže jsme jídlo ohřívali na sporáku. A pozor - nebyla tam rychlovarná konvice, tu jsme si přivezli.
Dále tam byly na spaní deky a polštáře, povlečení a prostěradla jsme vezli.
Já vezla i šňůru na mokré plavky a ručníky, ale na balkoně byl rozkládací sušák. Byla tam i pračka, vezla jsem v pytlíku trochu pracího prášku 🙂
Do kuchyně jsem vezla jar v malé lahvičce, houbičku, hadřík, pytlíky do koše, plastové krabičky dětem na svačinu k moři (krájela jsem jim s sebou melouna, kupovali jsme banány, hroznové víno..). Smetáček, lopatka, koště a kýbl tam byly.
Přivezli jsme si čaje a kafe a dětem sunar.
Na balkoně byl i stoleček a židle. V obývacím koutě TV.
Já jsem se připravovala tak, že jsem si před odjezdem psala seznam věcí podle toho, na co jsem od rána sáhla a co jsem za celý den použila. Pak jsem si představila popis apartmánu a potřebné zapsala 🙂
V Caorle jsme chodili vždy po snídani na procházky městem (pro děti jsme měli golfky), procházeli jsme tam uličky, sedli si na kávu, děti zmrzku.., chodili jsme po pobřeží, děti běhaly v písku..Potom jsme se vraceli domů na oběd, po obědě děti spaly a pak jsme vyráželi na pláž. Tak na 3 hodinky.
Dětem jsme tam koupili velikého nafukovacího krokodýla, vybrali si tam nějaké věci na písek, i když já jsem jim kyblíčky a bábovky vezla. Hrály si hodně na pláži na písku, jedna holčička chtěla stále do vody, až byla modrá zimou, druhá tam zase nechtěla vůbec.
Voda tedy byla chladná, jeli jsme 2.týden v září, také už nebyla žádná vedra, každý den tak 24 st., ale nám to vyhovovalo. Sluníčko svítilo, sem tam mráček, jedno dopoledne liják.
Každý večer jsme šli s dětmi do města. Hotel jsme měli hned u hlavní silnice, ale byl tam klid.
Silnici na noc uzavřeli pro auta a lidi korzovali 🙂 Obchůdky svítili, restaurace otevřené, dali jsme si pokaždé vínko, také nějakou večeři.
Děti chodily spát později než doma, bohužel vstávaly stejně šíleně brzy jako doma - v 6 hod. i dříve!
To měla neteř radost, pokaždé jí vzbudily. 🙂
Na krátké výlety jsme jeli dopoledne, jen kousek po okolí, vždy jsme se někde prošli, vyfotili, na chvíli posadili a jeli zpět. Jeli jsme jen na jeden veliký výlet - do Benátek. My už jsme tam byli 2x, ale bez dětí.
Ty sice Benátky nijak zvlášť nevnímaly, ale líbili se jim holubi na nám. Sv. Marka. Vzali jsme s sebou golfky, ale museli jsme je tam nosit přes mosty a schody. Děti by to bez nich bohužel neušly.
Na jednom krásném starobylém náměstíčku jsme si dali pizzu a bylo nám tam moc fajn.
Parkovali jsme na velikém patrovém parkovišti před Benátkami a odtud jeli vláčkem, který jezdil snad po 5-ti minutách do Benátek (byl to opravdu kousek). Nazpátek zase vláčkem na parkoviště. Z Caorle cesta do Benátek trvala asi hodinu. A to ještě s nějakou menší objížďkou.
Jinak v Caorle jsou obchody jako u nás (je tam např.Spar), dá se tam koupit vše, samozřejmě levné těstoviny..my jsme tedy vezli i ovoce pro děti, ale tam jsme ho také kupovali. Koupili jsme tam i čerstvé ryby a udělali je na pánvi. Koření jsme měli, jak jsem psala.
Vezli jsme nějaké tatranky a sušenky, chipsy, ale plno těchto věcí jsme ani nestihli sníst! Já mám ale radši pocit, že nám nic nebude na místě chybět a pokaždé vezmu všeho víc. I oblečení 🙂
A vezli jsme si i pár plechovek piva.
Tankovali jsme na cestě tam u nás hned na hranicích a pak ještě dotankovali plnou nádrž v Rakousku. Na zpáteční cestě zase v Rakousku. V Itálii snad ani ne, byla tam drahá nafta.
Já jsem se té dovolené strašně bála, děti nevydrží ani dnes v autě, zlobí už po deseti minutách, také jsem se bála spaní tam, vezli jsme jim rozkládací postýlky, nechtěly v nich být, skákaly v nich jako na trampolíně, ale nakonec jsme vše zvládli a letos jedeme zase na to samé místo! 🙂
A zase v září. Ono už tam bylo i prázdněji na pláži. Jen lidi s malými dětmi a důchodci 🙂
Prodavači v obchodech mluvili německy. V restauracích také. Sami nás německy oslovovali, aniž bychom promluvili. To mi vyhovovalo, Italsky neumíme ani jeden, jen asi tři základní slova. Ale slovník jsem také vezla! 🙂
Jen letos pojedeme asi bez neteře, nechce prý promeškat začátek školy, takže cesta bude horší. Budeme se asi mezi dětmi střídat. Od minulého roku se cestování s nimi nezlepšilo.
Tak ať se vám dovolená vydaří! 🙂
Na pláži vedle nás byli starší manželé a pán říkal paní, že se musí přiznat, že se mu na tohle místo Itálie nechtělo, že slyšel, že tam hlava na hlavě a špinavé moře, ale že se mu tam moc líbí! Tak jsem byla ráda i za něj. Moře tam úplně průhledné není, ale není špinavé! Je zakalené tím jemným písečkem, který je ale zase super pro děti.
My jsme se také rozhodovali mezi Chorvatskem a Itálií a zkoušeli jsme propočítat i cestu více na jih Itálie a nakonec jsem byla ráda, že jsem na poslední chvíli v srpnu sehnala Caorle na září.
Uvidíte, že budete spokojeni. Hezky si to užijte 🙂
T.