Jaké máte zkušenosti z dovolené na Broumovsku, Adršpassko-teplické skály atd. s dětmi? Máme 2,5 starý prtě a ty naše velký pěší výlety s námi ještě samozřejmě neujde. V nosítku někdy chce být a někdy ne. Taky bereme vozík za kolo (nandáme přídavný kolo a máme kočár), ale bojím se, že to je moc široký. Tak chceme koupit obyč lehký golfky, ale netušíme, jaký je tam terén. Jaký máte zkušenosti, jaký kočárek nejlepší do Adršpassko-teplické skály?
My jsme letos byli s dcerou 8 měsíců, adršpachy jsme prošli v krosně,popravdě si to s kočárkem neumím představit dostanete se max do čtvrtiny cesty,Babiččino údolí a okolí jsme už šli s golfkamaa v pohodě i v zoo dvůr králové, pro nás to byla perfektní dovolená moc se nám tam libilo
@ange_de_la_morte
Díky za odpověď. Chystáme se teď na podzim, aby jsme se právě vyhnuli těm davům 🙂 Cílíme spíše dále na Broumovsko, Ostaš, možná něco přes hranice do Polska. A díky za tip, třeba příště 🙂
@slunickoseznam.cz Díky za odpověď. Jestli můžu ještě jeden dotaz. Kamarádi stejně starý (8 měsíců) a plánují kočár/nosítko a v obtížných místech kočár složit a naložit do krosny. Myslíš, že je to tam reálný??
@aneritka : ono v těch ,,obtížných místech,, - je to třeba 100 schodů, 200m rovně, zase 50 schodů, apod. Ty nejhezčí skalní útvary jsou povětšinou v těch místech se schodama
Jak píše paní přede mnou a jsou ta úzké průchody mezi skalami ale my měli malou v krosně po.celou dobu a v pohodě sem tam jsem jí vytáhli odpočinuli i se vyspala nakonec v krosně a pak jsme šli na oběd to jsme zašli do auta pro kočárek
Jo a co mně opravdu nadchlo byla návštěva broumovskeho kláštera to byla prohlídka na hodinu to jsme se u malé vystřídali aby nerusila
@aneritka Broumovsko i Ostaš doporučuji, taky jsme byli se starším synem když mu byly 2 roky, ale s kočárkem ne, jedině nosítko. 2,5leté dítě už to může střídat, na rovnejsim úseku může pěšky, do kopců, schodech a skalách dáš do nosítka. My to takhle letos dělali s 1,5 letou Českém ráji.
@aneritka V Polsku Bludné skály a Minieuroland je super. V Police muzeum Merkur+ muzeum papírových modelů. Teplické skály.
Doporučuji Ostaš a Teplické skály je tam mnohem méně turistů takže si to člověk lépe užije, ale s kočárkem to bohužel nejde, Adršpach mě také nemile překvapil co tam bylo lidí, hlavně na schodech mezi polskými zájezdy to bylo něco. V Ostaši jsme i byli ubytovaní v chatové osadě co je tam pod skalním městem a super byla to moc pěkná dovolená.
Byli jsme loni - prochodili jsme Adršpachy, Babiččino údolí, Josefov, Jaroměř , několik dalších okolních míst ... já jsem teprve čekala druhé a starší chodí sám, ale byli jsme s kamarády s mimčem .... Adršpachy konkrétně projdeš s kočárem - respektive hlavní trasu, některé dílčí kousky nebo ,,zkratky,, mezi skalami ale mají schody, lepší asi nosítko, nebo prostě počítat s tím, že všude se nedostaneš. Nicméně - návštěvu Adršpachů během letních prázdnin důrazně nedoporučuji pokud si nelibujete v davech lidí - jako byla jsem připravena na frotny u pokladny i hodně lidí , ale tohle jsem nečekala .... stačilo a nikdy více ....
jinak Babiččino údolí bylo super a je to ideál i na kolách - doporučuji ale vyrazít hned ráno - my byli na parkovišti 8:30 a u Viktorčina splavu jsme byli skoro sami, davy lidí jsme potkávali až proti nám když jsme se vraceli.
A jinak velmi doporučuji Autocamp Brodský - leží na okraji rybníku, který je krásně čisťounký a má velmi mírný pískový vstup do vody - naše děti tam trávily hodiny bagrováním a stavěním hrází :Đ Kemp je skvěle vybavený a vhodný pro rodiny , mají i chatky a místo pro karavany.
Kdyby tě ještě něco zajímalo tak ráda zodpovím.