Dobry den, chci se zeptat, mam 2lete dvojcata. Jak to je s autosedackama v letadle?
@zelenaesmolda To by mělo být v pohodě. Letěla jsem sama s ročním a dvouletým a nebyl problém.
Klidne je vezmi. Jsem byvala letuska a doporucuju brat sedacky i pro starsi deti, ktere maji vlastni sedadla. Sedacka neni zbytecna 🙂 Rozhodne se ale podivej na stranky letecke spolecnosti pro blizsi info
Záleží s jakou letec. spol. letíš, od toho se podmínky odvíjí. Obecně sedačky O.K., hodí se i pak v cílový destinaci - netřeba půjčovat do auta (půjčovný na sedačky bývá celkem vysoký). Pustí tě i se sedačkama, který nejsou přímo do letadla. Na tom pak záleží, jak dítě sedí (v sedačce/připásáno na klíně...).
@prezdivka
no zalezi na koho narazis jestli te pusti nebo ne.jako vsude.
jinak s tim pujcovanim sedacek mas pravdu,jsou drahe a vetsinou sunty.
na to ale nepotrebuje brat sedacku primo do letadla,staci ji odbavit 🙂
@mariegroth
jak upevnis autosedacku v letadle kdyz jsou tam pasy jenom kolem pasu?
@zelenaesmolda no u mrňat tušim můžeš mít 2 věci s sebou - kočár (až ke gatu) a tu sedačku právě. Nevim jak s odbavenim, aby to nebrali jako zavazadlo navíc totiž.
@prezdivka neberou. A gate checks jsou uplne zvlast. Tam neresi, jestli jsi u prepazky uz odbavila dalsi zavazadla.
@zelenaesmolda takhle u vetsi sedacky. A neni fakt spatny napad si ji vzit s sebou na palubu. Nejen kvuli bezpecnosti, ale take z toho duvodu, jak se s takovou veci zachazi a jak se to do letadla hazi. Statisticky jsou autosedacky nejvic poskozenou veci prave pri preprave letadlem
@mariegroth jj, to vím s tím gatem. Jinak díky za rozšíření obzorů - bude se hodit.
@prezdivka
ne,neberou,vetsinou mas 2ks detskeho prislusenstvi zdarma a je jedno jestli je to sedacka,kocar nebo cestovni postylka.
@mariegroth
to musi mit ten pasazer za tim ditetem radost kdyz mu naklopi sedacku skoro do ksichtu :D
@zelenaesmolda to je jenom pro snadnejsi instalaci. Pak ji vratis zpet.Ale instalovala jsem I bez sklopeni sedacku pro synovce.
A všechny společnosti mají stejné, že můžeš vzít dítěti do dvou let dva kusy? Jako jestli mu můžu vzít kočárek a příruční zavazadlo např. A pro sebe si vezmu velkej kurt na odbavení a jen batoh/kabelku. Já teda furt nechápu, jak to dítě budu mít na sobě s tím pásem. 😀 poletím sama s malým v srpnu, bude mu 9m, ale určitě ještě sedět sám nebude. A jedná se teda o kratkej let, 1,5h. A autosedačku neberu, budu mít v ČR.
@me_druhe_ja Podivej se na stranky tve letecke spolecnosti. Maji vzdycky nejakou sekci o cestovani s ditetem. To je proste nejlepsi univerzalni odpoved 🙂
@mariegroth jj, já už se trochu dívala, ale mají to tam divoce. 😀 stejně si to furt neumím představit, ale což, nějak to dáme. Meli jsme letět už v jeho 5,5m, ale korona nam to překazila a teď už je velkej kluk.🙈
@me_druhe_ja Ja dneska o cestovani letadlem vydala tady clanek, kdyby te to zajimalo. A zvladnes to jako nic 🙂
@me_druhe_ja hele, ja litala se starsim od jeho 9m, s mladsi od jejich 3m a to uz teda ja plus dve deti. Lety od 1,5h az do 3,5h. Vesmes sama, nekdy i s manzelem. Da se to, ted to bude fajn, letadla nebudou plna.
Autosedacky -
@kathrinepierce - kdyz jsme jezdili na dlouhe pobyty, sedacky jsme s sebou brali. Nikdy ne do letadla, odbavovali jsme je u nadmernych zavazadel. Zasadne - co nejlip obalit tou folii (fakt se s tim hazi, vali se to na zemi a pak tam ditko ji, ze jo..) idealni je jim tam vytvorit "poutko" za ktere to vezmou. Kup treba bublinkovou folii a obal v 5ti vrstvach
Co se tyce naroku - to uz si nepamatuji, myslim, ze uplni malosi muzou mit kocar plus jedno, ale ruku za to nedam a nad 2 roky taky ne. Kocar muzou mit az do 4 let myslim, vzdy zdarma az k nastupu (i kdyz i to ne vsude, nekde to chteji zacheckovat a daji ti na letisti erar, napr viden, stockholm z tech evropskych).
@kathrinepierce Jen se připíchnu, neví někdo, jestli wizzair umožní vzít s sebou tříletému kočárek? 🙂 Děkuji
@angelinie
podivej se do jejich prepravnich podminek ale vim z cestovatelskych for,ze to nebyva problem.prece jenom 3 letak je jeste male dite a potrebuje si odpocinout
@janedv Jo, já si říkám, že budu mít třeba vedle volno a budu ho tam moct odložit. 🙂 Jako mám z toho takovej strach a respekt, ale je mi i jasný, že bude pak úplně v pohodě. A kluk je zatím moc hodnej, nepláče, tak snad to vydrží.🙈
@me_druhe_ja nemáš-li sedačku, musíš ho mít na klíně (start, přistání a když svítí světlo pásů). Dostane takovej jakoby pásek s očkem, to očko si dáš na svůj pás a hotovo. Neboj se nic, všechno proběhne v pohodě. Nezpomeň, že máš většinou i přednost při odbavení, do prostoru za turniketama a tak můžeš jít spešl cestou (pro děti), rtg taky někdy mívá speciální pás pro rodiče s dětma atd.
@prezdivka
litam teda casto a prednost pri odbaveni nam dali jenom v Portugalsku,jinak jsme vsude museli cekat stjene jako ostatni.
@zelenaesmolda tak to na mě skoro vždycky mávli, ukázali kudy jít a tak. Ale taky mě vždycky, když letím s dítětem, kontrolujou na bomby 😂
@zelenaesmolda já se za poslední tři roky nalitala hodně, teda jen po Evropě, a všude teda chodili malé děti na boarding přednostně. A i když jsem byla teht (letěla jsem 6x, z toho 4x to na mě bylo vidět), tak mě vždycky volali dopředu. 🙂
@prezdivka takže nástavec na pás, aha. 😀 jsem si to nějak neuměla představit. 😀
@me_druhe_ja a letuska ti to prinese pred odletem, zepta se, jestli to znas, kdyz reknes ne, tak ti to ukaze a zapne. Da ti pro dite i vestu (normalni jsou pod sedadlem). A prakticka - pri vzletu musi dite fyzicky sedet na tvem kline, pak je muzes nechat vedle na sedacce. Ruzne letusky to vyzaduji ruzne durazne, nektere nechavaji dite hrat si u mych nohou na zemi, nektere prudi, ze se to nesmi. Kus od kusu, ted bude letadlo urcite volnejsi, bude to pohoda.
Jo a vzdy nas berou prednostne. Rtg, kontroly, nastup, vse. Zvlast kdyz budes sama.
@me_druhe_ja
taky jsem litala hodne za poslednich 10 let,co je mala na svete tak taky ale prednost jsme nedostali krome Portugalska nikde.Asi zalezi jak kde.
@janedv Děkuji za rady. 🙂 Jsem napřed měla letět Voloteou, protože to je jediný, co lítá přímo od nás do Prahy, ale zrušili všechny lety až do září.🙄 Tak musím z Paříže Air France nebo ČSA, ale nakonec mi to tak nevadí, stejně tam teď budem dojíždět kvůli speciální léčbě, tak to napasuju mezi dvě kontroly. A zas s nima se poletí asi líp než s nízkonákladovkou. 😀 Ta Volotea má takový hrozně divný a nepohodlný sedadla. 😀 já akorát přemýšlím, že to dítě se na zem nevleze ne? Pokud teda nesedí někde v prvních řadách, pak tam není místo vůbec. 😀 jo a eventuelne prebalit, kdyby hodil bobka, se dá na WC? Jsem nikdy nezkoumala, jestli je tam něco pro děti. 😀
@me_druhe_ja csa je smartwings a je to nizkonakladovka za vysoke ceny 🙂 jsou to ludry, uz s nimi neletam. Moje deti jsou asi male, na zemi to miluje i starsi 🙂 u prazdneho sedadla, ne kde mas nohy. To by se fakt nevlezl. Prebalovak obvykle byva na jednom z wc, zaklapnuty nad misou. Vem velky balik vlhcenych a poradne utri, je to ekl, moc to necisti. Francouzi trochu prudi s vodou do letadla, ale nakonec vzdy vse proslo. Stastny let, fakt to bude ok. Nezapomen mu u vzletu a dosedu, kdyz se meni tlak, dat neco cucat. Jestli kojis, koj. Jestli ne, dej mu cucat vodu nebo neco. Dudlik prinejhorsim ale ten moc nestaci. Neco aby polykal. Jinak mu zalehne v usich a to je pro ne stresujici - ze najednou slysi hur a nevi proc, tak rvou. Takze u zmeny tlaky fakt polykat- i kdybys mu pro jednou mela dat nejakou sladkou ludru k piti - proste zajistit, aby byl a polykal v tech chvilich vzletu a klesani.
@kathrinepierce
autosedacky do letadla musi byt na leteckou prepravu certifikovane ale pokud uz jim bylo 2 tak maji narok na vlastni sedadlo a sedacka je uplne zbytecna.
Spis si pohlidej jestli poletis sama (pises,ze mas,ne ze mate) jestli te vubec nechaji samotnou s dvema detma letet.U deti do dvou let je to tusim 1 dospely na jedno dite,u 2 letaku a vic si nejsem jista.