Ahoj rodičové!
Se synem jsem sama, takže peněz moc nemáme, ale nyní se mi naskytla možnost ject v létě zadarmo se synem (3,5r) autobusem do Chorvatska. Jelikož jsem autobusem byla jen se školou v Anglii, vůbec nevím,jak to chodí. Jeli byste? Podle všeho by se mělo jet na noc a vzala bych sebou nějaké hry, knihy a pohádky, ale vůbec nevím, co a jak...
Ja moc neporadim, ale urcite bych jela. Kdo vi,kdy se Vam naskytne dalsi moznost zavest syna na dovcu aby videl more. Ale vzala bych do autobusu nejaky polstarek+tenkou deku.
Kam do Chorvatska? Může tam být rozdíl v době jízdy třeba 5 hodin, pokud se jede na Istrii nebo k Dubrovníku 🙂 Jela bych. Známá dala holčičku babičce a dědovi s sebou do Italie, když ji byly 3.5, jeli 14 hodin a naprostá pohoda. Já sama uvažuju že příští rok pojedeme do Itálie busem aanzel bude rád, že nemusí ridit. A to letos například letíme. Prostě to střídáme.
A vzala bych mobil a powerbanku 😀 deku a polštář, jídlo pití, teplé oblečení.
Záleží, jak to cítíš, ty sama znáš své dítě nejlépe. Já bych jela, byla jsem s ani ne dvouleťákem, cesta kolem 12ti hodin, jel jako infant bez nároku na místo, bus byl narvaný, takže opravdu to místo neměl, ale i tak jsme to dali. Cestu já sama brala jako dobrodružství 😀 Je pravda, že mezi 2.-3.tím rokem se mi zdá, že je to s dětmi nejnáročnější, ale po 3.tím roce už je to zase jiná a děti to právě často zvládají lépe, než my dospěláci 😉 Do autobusu bych vzala ještě deky nebo spacáky na přikrytí, pravděpodobně se budou hodit i na místě, kde nebývá povlečení na lůžko, respektive většinou s příplatkem.
Určitě jeď 🙂 Já sice jela, až měl syn 6 let, ale ostatní na zájezdu měli i mladší sourozence (2-3 roky) a ti to zvládli právě v pohodě, narozdíl od nevyspaných rozlámaných dospělých. Vyjeli jsme v 18 hod z Ostravy a druhý den kolem 7 jsme byli na místě, oblast Zadar. Určitě vzít polštářek, deku, plyšáka a nabitý mobil nebo tablet 🙂
Jasně, zkusila bych to, kor když je to zadara 🙂 My teda jezdíme autem, ale mně to přijde možná lepší busem, je tam víc prostoru a malý se může natáhnout na sedačky a celkem v pohodě se vyspat.
Záleží, jak ti dítě spí. Já třeba teď řeším s 3r a 3m cestu autem na blbý Slovensko. Jet na noc vůbec nepřipadá v úvahu, protože ona prostě není v autě spací, celou cestu by čuměla, já řídila a byly bychom vyřízené obě, plus by jí to úplně rozhodilo režim a já bych se asi za volantem zcvokla 😃 Pojedeme brzo ráno a snad to stihnu nějak tak, aby si po o schrupla už na místě a nebyla jak vytažená z pekla 😂 Ale moje dcera je extrém, to je pravda. Pokud ti v autě normálně usíná a nedělá se mu zle, určitě toho využij a jeď. A jak psaly holky, něco na zub, mobil nebo tablet, polštářek a deka. Můžeš mu i udělat ležení pod sedačkou na zemi, že se líp natáhne, ty nepřijdeš o místo a on bude mít takový "jen svoje" místečko.
@dor, ve skutečnosti to tak nebylo, vedle seděla ještě starší dcerka, takže na spaní jsem si s malým lehla na zem pod sedačky, když tam bylo dost místa (naštěstí jsme vcelku skladní) a nebo si tam lehla dcerka (záleží dost na autobusu, některý je prostornější a pohodlnější, někde to je dole tak. max. pro dítě). On byl navíc ve věku, kdy ještě v autě nedával v pohodě cestu ani do vedlejšího, 5km vzdáleného, města, protože nezvládal být oddělený v autosedačce (ale jezdíme autem jednou za uherský rok, takže si na to ani neměl jak zvyknout) 😉
Jestli syn neni raketa a casovana bomba, tak s triletakem uz bych to klidne hecla. Hodne knizek, pohadky, tablet, spousta jidla a zvladnete to. Pokud byste navic jeli pres noc, tak je pomerne velka sance, ze to prospi 🙂
S nasim Honzikem taky klidne. Je koukaci typ a navic se vyspi vsude. Fakt zalezi na diteti, nas vydrzi i 5h necurat, pres noc plne. Ale s dvouletym na plenach,ktery nevydrzi sedet chvili na zadku ani za nic. Uvaz sama. Jezdite obcas busem? Neni mu spatne? Vycura se pro jizde? Nektere busy maji cestovni wc primo v busu. Kdyz se jede na nic,knizky neber, budes svitit a rusit ostatni, spis tablet a sluchatka.
Záleží, jaké máš dítě. Ja bych nejela..s dcerou 2,5 roku jezdím často vlakem i busem na krátké vzdálenosti a je to čím dál horší..že i 30 minutová cesta je leckdy horor. Absolutně nevydrží na místě..
Nejela bych ani sama, natož s malým dítětem. Počítej, že cesta může trvat i 16 hod, budou zácpy. Když bude protivnej, lidi okolo to nepotěší.
@papucha01
Byla jsem se 4 letym autobusem v Itálii a pohoda.
Určitě jeď.
Jeli jsme na noc, usnul samozřejmě dyl než normálně, protože koukal z okýnka, povídali jsme, jedl...
Vůbec si nedělej starosti a jeď 😉👍
Jestli syn není neřízená střela, tak bych jela.
Já bych s prvním jela, s druhým ne. Jeden byl cestovatel od malička, druhý cestování snášel do určitýho věku mnohem hůř. Chce to zvážit, před týdnem jsem absolvovala sedmihodinový noční let s řvoucí holčičkou a byl to fakt očistec. Pro všechny.
Urcite jed❤️ deti cestu zvladaj dobre a stejne je to spis pres noc. Ja jela poprve se synem ve 4letech a byla to nase prvni super dovolena🙂 a hlavne i me to udelalo moc dobre🙂 zvladnete to! Hlavne kinedril sebou.
Holky, je to 5 let stará diskuze 😊 Ti už jsou od moře snad i zpátky 😃
😄
@papucha01 Já bych rozhodně jela, bude mít zážitek 🙂 Ty možná z cesty taky :D Ale to je holt úděl cestování s dětma.