Dobročinní sbírka na záchranu životů malých srnčátek

ivanarazakova
3. říj 2024

Spolek Život pro mláďata, IČO 21772169, Žabovřesky nad Ohří
PROSÍME, POMŮŽETE NÁM ZASTAVIT ZBYTEČNÉ ZABÍJENÍ, SOTVA NAROZENÝCH MLÁĎAT V DOBĚ SEČENÍ V OKRESE LITOMĚŘICE POŘÍZENÍM POTŘEBNÉHO DRONU V NAŠÍ SBÍRCE?
Víme, že v této době se o tomto masakrování srnčat nikde nemluví, není to teď aktuální, není to ani v televizi ani v jiném médiu, ale až to na jaře aktuální bude, bude již pozdě. Potřebujeme být na tuto dobu připraveni a mít dron již k dispozici.
Jistě se všichni shodneme na tom, že srnče ležící mrtvé nebo těžce zraněné na louce po sečení trávy je ukrutné týrání. Již naši dědové a pradědové před sečením luk chodili a vynášeli srnčata a ostatní mláďata do bezpečí. V dnešní době se toto nedělá, stroje vyjedou bez ohledu na to, co se v porostu skrývá. Je nám z toho opravdu velmi smutno.
Právě ve vysokých porostech srnky ukrývají svá srnčátka, nechávají je samotná, aby jejich pach nepřilákal predátory, sami se zdržuji někde poblíž a tím je chrání. Už je ale nedokážou ochránit před velkými sekacími stroji, které vyjedou na louky a pole. Malé srnče neumí utéct a srnka nedokáže své srnče odnést. A tak mnoho srnčat zabije ostrý nůž sekačky.
Když sekačky odjedou srnky, vycházejí ze svých úkrytů a začnou zoufale volat a hledat své mládě, na místo se vrací i několik dnů. Což je pro srnku, jako pro každou maminku velice bolestivé.
Prosíme podpořte naši sbírku, která je pro dobrou věc. Předem děkujeme za jakoukoli částku. Prosím sdílejte tento odkaz 🙏🙏🙏🙏.
https://donio.cz/dron-da-mladatum-nadeji-na-zivot