Sedačku Britax-Römer Max-Way nebo jinou protisměrnou?

ladyhacek
9. pro 2015

Ahoj prosím rozhodujeme se o sedačce (9-18kg). Rádi bychom protisměrnou (jsou dle nás bezpečnější).
A zaujala mě od Britaxu > http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?zbozi... > je protisměrná do 25kg (do cca 6 let) ? není to už moc? myslíte, že dítě do 6 let vydrží v protisměru?
A nevíte jak vyšli v dtestu?
Nebo jakou protisměrnou sedačku máte vy? Nemáme isofix.

Moc děkuji

abcd987
9. pro 2015

Dítě vám do 6 let určitě nevydrží v protisměru, maximálně tak do 1,5 roku. Až mu začnou čouhat nohy ze sedačky musíte otočit.
My máme Romer, 9-18kg, měla by vydržet do 4-5 let. Bez isofixu, obousměrná. V protisměru jsme používali jen krátce. Malý tam moc nechtěl být (14 měsíců), když jsme otočili do směru jízdy - spokojenost, že vidí kolem sebe. 🙂

U prvního jsme měli vajíčko a pak 9-25kg - tu má dodnes, je mu 7 let, ale pokud jsme cestoval někde dál a usnul musela jsem ho v zatáčkách přidržovat, nemá ty vyvýšené boky a kolikrát mu padala hlavička.
U druhého vajíčko, teď 9-18kg (dá se říct, že je to takové větší vajíčko, má hezky vyvýšené boky a malý mi může klidně spát). dá se trochu polohovat. Pak mu koupíme něco většího.

Jsem toho názoru, pokud se dítě vejde do sedačky ať je tam. Ty podsedáky se mi vůbec nelíbí z hlediska bezpečnosti.

ladyhacek
autor
9. pro 2015

@abcd987 přesně bezpečnost - podsedáky ne 🙂. Otáčet kvůli nohám se nemusí 😉