Poradíte autosedacku s ISOfixem a s 5bodovymi pásy alespoň do 25kg, nejlepe do 36kg (dítě se nepouta pasy z auta, ale sedacka ma vlastní pásy). U většiny sedaček se cca v 15kg - 18kg pasy sedačky musí odepnout a poutá se jen pasem auta.. Nasla jsem zatím jen Reemy fix, Joie bold a Klippan Triofix. Děkuji
@zelenaesmolda Aha, o poradnách jsem nevěděla.. 😀 Díky, jdu tam napsat.
Jestli chceš pro dítě jako pokračovací sedačku po vajíčku. Takk bych volila protisměru sedačku. Jestli pro dítě nad 18 kg, které ještě není zralé na kategorii 15-36 tak jsem pro dceru zkoušela Reemy a je super prostorná. My ji pak nekoupili , protože nemáme v autě Top Tether, který je teda potřeba i u bold. Nakonec jsme řešili další protismernou do 25 kg. Po ní jsme koupili klippan wego 15-36 a u něj je super to polohování, protože dcera i v 5 spí po obědě. Ta sedačka je i hezky uzavřena jak se upravuje šíře sedačky při zvedání na výšku. Jinak jestli chceš po vajíčku, tak ten klippan triofix je ok.
@ivachud jinak jeste doporucuju fb skupinu deti proti smeru
Ahoj 🙂 Určitě bych ti doporučila autosedačku Joie Every Stage FX. Je do 36 kg, má pětibodový pás, je velmi dobře hodnocena v testech kvality, nabízí možnost cestovat proti směru až do cca 18 kg (4 let) a jde krásně polohova až do 6 poloh, takže když si bude chtít prcek schrupnout, tak nebude muset úplně vsedě. 🌷
@kaca_imrnous 5-ti bodový pás má jen do 18kg. Navíc je to nejhorší sedačka Joie, která je na trhu
@jolana24 Myslíte, že je nejhorší? Já jsem se ještě nesetkala s nikým, kdo by nebyl spokojený 🙂 Ale asi je to samozřejmě otázka názoru 😉
Máme Klippan triofix a doporučuji. V 25 kg se musí sundat petibodovy a isofix. Ale my dáme na mladší.
@kaca_imrnous Z Joie je opravdu nejhorší kvůli velkýmu váhovýmu rozpětí. Nedoporučuje se to
@nazka protože na použití pětibodového pásu u dětí nad 18 kg nemají atest. Dříve ji prodávali s tím, že to jde (nám ji v roce 2016 s tím prodali), ale už to změnili i v návodu. Po 18 kg se pouta buď jen tříbodovým pásem z auta, nebo pětibodovým v sedačce + ještě tříbodovým z auta. My ji kvůli tomuhle nesmyslu měnili, když syn dosáhl 18 kg. Máme Reemy, která byla první s atesty pro použití pětibodového pásu sedačky do 25 kg.
Díky všem, nakonec jsem se rozhodla pro Joie Bold. Píšou u ní, že musí byt ukotvena ISOfixem, Topteatherem a pásy auta - to mi nevadí. Pozor u toho Klippanu Triofix se opravdu musí dítě poutat 5bodovymi pásy a pres ne ještě pasem auta.
Jinak perlička - píšou, že dítě bezpečně jezdí s 5bodovymi pásy do 25kg, což je cca 7let. Nevadí.. dceři jsou 3roky, měří 112 cm a vazi 20kg, tak doufám, že ji 5bodove pasy vydrží alespoň do 4let 😀
@ivachud mas tady poradnu,zeptej se tam.