Sedačka pro dítě 1,5 roku staré, ale velké

espada
14. říj 2015

Ahoj, s klesající teplotou jsem zjistila, že když dám mojí dceři bundu, nevejde se mi pohodlně do sedačky a není jí tam dobře. Opěrátko hlavy se jí už i opírá o ramínka. Sedačka je sice do 36 kg, ale malá má 95 cm. Ale je jí rok a půl, tak hledám sedačku, která by měla 3 bodové uchycení - ne jen uchycení pásem. Máte někdo tip na sedačku do 36 kg s tříbodovým zapínáním, ale vyšší a širší? může být s isofixem. Prý jsou dnes už i "rostoucí sedačky". Děkuji moc.

espada
autor
14. říj 2015

Ještě mě napadlo, jestli má někdo zkušenost se sedačkou Cybex s pultíkem pro větší dítko. Líbí se mi, ale chci vědět, jestli pro toho mého obříka bude OK.

shine2015
14. říj 2015

@espada heled a nejdou tam zvednout ramena? Nebo to jak ji tam tlačí??? My máme dvě,nnějakou německou teď nevím značku zeptram se pak muze, a pak obyčejnou ....a u obou to jde zvednout....mrkni na to v návodu. Nebo na sedačce z boku nebo vzadu....je jasné že to dítě vyroste a nebude mít stejnou výšku do 36kg.....třeba by jste nemuseli kupovat.....

jetynka
14. říj 2015

My máme autosedačku chicco 9-36kg a jsme spokojení. sedí v ní dcera co má skoro 130cm na výšku a syn co má 125cm, zkusím najít odkaz, dokonce byla i cenově přijatelná.

jetynka
14. říj 2015

@espada sedí tam kolikrát i v zimních bundách a v pohodě zapneme, přemýšlím jestli se dneska ještě vyrábějí tříbodové uchycení autosedaček, podle mě asi moc nee, nebylo by to podle norem.

japona
14. říj 2015

@espada Idealni je dávat dítě do autosedačky bez bundy. Nejlépe zajet do prodejny a sedacky vyzkoušet, některé děti pult před sebou nesnesou..

espada
autor
14. říj 2015

@japona Já vím, díky. Ale před tím, než někam vyrazím bych chtěla mít nějaký předvýběr.

espada
autor
14. říj 2015

@jetynka Děkuji za tip, ale chicco ne. Mám k té značce negativní vztah. Tříbodové uchycení se normálně vyrábí, jen je otázkou jestli u těch větších.

jetynka
14. říj 2015

@espada ahaa, díky, u menších sedaček vím, ty větší nemám ponětí, potom jedině romer autosedačka co vím že mívají kamarádky.nevím odkud jsi, ale poradili mi dobře v sam baby, ale nevím jestli to není jen ostravská prodejna, jestli nemáte u vás něco na podobný způsob, já měla podle internetu vybrané několik značek a poradili nám úplně jinou a zrovna tu co bych si nevybrala, vyzkoušeli jsme jak na dítku tak v autě a super.

japona
14. říj 2015

@espada Tribodove uchycení pro takhle male deti ke podle me vždy s pultíkem (cybexy). Bez pultíku je az od 15kg, cca 3-4 roky, kdy už je (trochu🙂) mozne diteti vysvětlit, že z pasu nemá vylézat. Takže vám nezbyde, než malou vzít a vyzkoušet, zda to snese. Btw. pod pultík by mela byt také bez bundy..

dankakotrbova
14. říj 2015

Máme cybex pallas 9-36 kg, do 18 kg s pultem, pak jen na pás, vybírali jsme dle testů autosedaček. Malý má 13,5 kg a tipuji tak 85 cm v 15m a se zimní bundou taky máme co dělat.
Stála nás 6 tis a taky jsem si říkala, jestli ty pásy, až odstraníme pultík, budou dostatečné...

espada
autor
14. říj 2015

@japona No jo bez bundy. Ale když ji vezu ráno do jeslí 5 minut, auto je ještě studené a že bych jí sundala bundu, o tom ani pomyšlení. Navíc na těch 5 minut??? To se mi teda nechce 😀

espada
autor
14. říj 2015

@dankakotrbova Hmmm. Malá je ještě větší. Tak nevím, jestli se mi za pultík vleze ... Chjo, nemůžu ji přece dát do sedačky s pásem 😖

leniczka23
14. říj 2015

@espada Za prvé nezáleží ani tak na výšce jako na váze dítěte, u sedaček 9+ může dítěti koukat hlava až do úrovně očí zkus to nějak poštelovat, jakou máte sedačku? Jinak jak bylo zmíněno, v bundě by se vůbec do sedaček dávat nemělo, jelikož ty pásy pevně nedrží a v případě nárazu by mohlo dítě snadno vyklouznout, ale chápu, že na těch 5 minut nebudeš tu bundu sundávat. Zkusila bych sedačky 9-25kg mají stále ještě vlastní pásy a přitom už jsou větší.. Třeba tato babypoint vyšla jako třetí nejlepší v této kategorii v D-testu.. https://www.malvik.cz/Autosedacky/Autosedacky-9...

espada
autor
14. říj 2015

@leniczka23 Na výšce teda záleží. Protože v mojí Romer king jí opěradlo hlavy tlačí do ramen, protože je to nízko a je to úzké. Prostě je jí malá. Bunda nebunda ... Poštelovat to nejde.

leniczka23
14. říj 2015

@espada u romer king jde opěradlo hlavy dát až uplně nahoru ale..jak píšu co se týká bezpečí je důležitá váha!!

espada
autor
14. říj 2015

@leniczka23 U mojí ne. Mám asi nějaký starší typ.

ema_s
14. říj 2015
Uživatel ema_s je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od ema_s.

Já jsem teď našla tuto sedačku Romer http://www.funbaby.cz/autosedacka-kidfix-ii-xp-sict-col-green-marble/ , píšou že se i opěrka hlavy dá nastavit do vyšších poloh, nevím, jestli by to rešilo tvůj problém, asi nejlepší rada zajet do prodejny a zkoušet přímo s dcerkou, hodně štěstí 🙂

leniczka23
14. říj 2015

@espada Já prostě nevěřim, že nejde dát opěrka hlavy nahoru, už vůbec u Romeru, dělají to už snad 10 let, ale hádat se stebou nebudu, zkus s tim zajet do obchodu se sedačkama a zeptat se..

espada
autor
14. říj 2015

@leniczka23 i kdyby, tak to neřeší můj problém, že je ta sedačka úzká

gepe
14. říj 2015

@espada ahoj, nase ma neco pres 90cm a necelych 13kg, presne nevim, je ji 26m.. a mame cybex pallas 2-fix,tj pas, pultik i isofix a v pohode i v bunde, vcetne sirky. Postupne se da snizit sed, atd na typ solution. A spokojenost velika. Na kratsi cesty ala nakupy v bunde, na delsi bundu sundavame, sedacka i pultik "hreji".
Asi bude pro vas nejlepsi vzit malou a nekde v obchode pokud mate moznost rovnou vyzkouset. Je mozne, ze se na pultik nebude tvarit, nase se taky netvarila, avsak zvykla si velmi rychle a stale ho vyzaduje 🙂

leniczka23
14. říj 2015

@espada Takhle, dojeď si do obchodu se sedačkama, vem sebou svojí sedačku a posaď do toho svoje dítě, oni ti řeknou, jestli je úzká nebo ne, nebo jestli je to v pořádku, protože spousty matek si myslí že je sedačka už malá, ale hold v sedačce moc nejde o pohodlí, ale o bezpečnost..a pak bych se rozhodla co a jak dál.. Přeji ať najdete správnou sedačku.. Hezký večer

babka
14. říj 2015

@espada Ty sedačky fakt nejsou zamýšlené na to, že tam bude dítě jezdit v bundě. Přeprava v bundě je prostě nouzovka a na krátkou vzdálenost. Je důležité, aby tam dítě bylo dobře upevněné. My používáme pořád sedačku 9-18 kg a to má mrně přes 105cm a přes 15kg. Máme Römer a vejde se přinejhorším i v té bundě. Ale to mám už problém ji tam zapnout.
Taky bych radila někam zajet i s tou vaší sedačkou a nechat si poradit.

loc
14. říj 2015

@espada Ahoj, ja mam sice autosedacku jen do 18 kg, maly ma 14 m a je na svuj vek take hodne vysoky a vejde se do ni v pohode i s bundou. Je to Romer King II LS a naprosta spokojenost. Tak doporucuju obhlednout i tuto znacku 😉