Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda někdo nemáte tuto ŽIRAFKOVOU autosedačku. http://autosedacky.heureka.cz/romer-king-ii-ls-... Tady ten design se mi líbí nejvíc, ale proti ostatním potahům v nabídce mi přijde teplejší .. ?? Jestli on pak nebude až moc teplý .. ? Říkám si, abych toho pak nelitovala, když tu autosedačku koupím s tímhle potahem. Ještě se mi líbí i ten vínovo fialový Grape .. a nevím se rozhodnout. děkuji za zkušenost či radu. šárka
Tak
@berenika39 mě předběhla 😉 . Úplně stejná odpovědˇ- mám potah zebru, nepřipadá mi nějak teplá, je to něco jako mikroplyš, co je na sedačkách. Taky mám letní potah a dobře, že jsem ho pořídila- v létě byl malý často celý špinavý, dám vyprat a sedačka je chráněná.
@eva118 😀 😀 😀 jj, taková ta cesta upoceného ušmudlaného dítěte ulepeného od džusu a posypaného pískem od hlavy až k patě - to ten potah řeší.
@berenika39 @eva118 aha, tak to vypadá super - jako že je ten potah žirafa tak fajn. o tom letním potahu vím, ale nevím, jak složité je jej "aplikovat" na sedačku .. nemusejí se vytáhnout pásy nebo něco tak? asi se ptám blbě, ale máme malou zatím ve vajíčku, takže nevím, jak fungují ty větší sedačky a vím, že u staršího romeru to bylo složitější. jinak jsem právě neviděla ještě ty potahy na živo, zatím jen na netu, proto se ptám, že se mi zdá teplejší na pohled .. každopádně děkuji moc za zkušenosti 😉
@coolik já mám ten potah na sedačku 15-36, takže s tím navlékáním 🙂 ti moc neporadím, ale zase nemůže to být tak strašná věda🙂.
Já mám ten letní potah na sedačku 9-18 a navlékání určitě pochopíš, není to nic moc složitého, pásy se myslím vytahovat nemusí- dlouho jsme sedačku nepoužívali a nemůžu si s určitostí vzpomenout, ale asi ne. Potah je na dva díly- zvlášť je pro opěrku hlavy. A je tam zapínání na takové cvočky. Já na to v prvním momentě taky koukala, co s tím, ale žádná hrůza.
@eva118 @berenika39 děkuji za rady. jste mě s tou zebřičkou zviklaly a teď nevím, zda žirafa nebo zebra .. nemáte náhodou fotečku dětí v té sedačce? nikde nemůžu najít ☹ chtěla bych vidět, jak to vypadá, jak to dětem sluší ...
@coolik my tu zebru máme na větší autosedačku, bohužel foto nemám. Ale líbí se, co jsem zaslechla od lidí, co procházeli kolem našeho auta. Mě se líbí i ta žirafa a říkala jsem si, že ji asi pořídím pro holku , až bude potřebovat tu autosedačku nad 15 kg, protože kluk bude ještě v té zebře.
Zdravím @coolik, taky se přidávám k zástupu zebřích autosedaček. 😉 Taky jsem řešila stejné dilema ohledně toho, aby sedačka nebyla moc teplá na léto a teď už vím, že opodstatněně. 😒 Upřímně - potah zebra, giraffe prostě teplé jsou - to je v létě jejich nevýhoda, na druhou stranu je tedy pravda, že ten potah je nezničitelný! Pořád je jako nový a věřím tomu, že bude i po třech dětech - to je obrovská výhoda. Takže 50/50 jestli ho vzít nebo ne - všechno má svoje pro a proti. Já jsem to léto vyřešila nejjednodušším způsobem - koupila jsem outlastovou chladící podložku, která je naprosto dokonalá a u nás "zachránila situaci" tak, abychom byly s malou obě spokojené, že jí není horko - navíc nevyžaduje žádnou složitou montáž a provlékání pásů a sedí v autosedačce jak ulitá. 😀 http://www.littleangel.cz/product/detsky-textil...
Jinak u našich máme Romer Eclipse - barva černá Black thunder ten klasický potah a za mě je mnohem příjemnější. Kdybych se rozhodovala dnes, tak koupím určitě tu fialovou nebo černou, do zebry ani žirafy bych už nešla. Tak přeji šťastnou ruku při výběru. 😎
Přesně tak, na Eclipse už nepoužíváme žádný jiný potah a jsme spokojení. Jinak tedy jen odbočím od potahu k sedačce - King plus je opravdu skvělá volba, nemůžeme si ji vynachválit. Absolutně dokonalý mi přijde ten odklápěcí systém sedačky pro snadnější připoutání pásů v autě - to opravdu vymysleli perfektně, určitě do ní půjdu i u druhého dítěte. 🙂 Nejlíp by možná pro vaše lepší rozhodování bylo zajet si ty potahy osahat naživo do nějaké prodejny, kde mají oba druhy těch potahů. Ale mě to nepomohlo - já jsem si je osahala a přesto jsem dala přednost designu i když ve mě hlodal červíček, že na léto to nebude ono a fakt není, pro druhé dítě vezmu určitě obyč potah.
@weveruska Přemýšlím úplně stejně jako vy. Už jsem byla rozhodnutá pro tu žirafu, protože jsem si říkala, že kdy jindy koupit něco tak dětského než teď, když je malá tak malá. Ale prakticky jsem si říkala, že to asi nebude to pravé ořechové. Ještě jsem se neunáhlila a čekám až na prodejnu do Olomouce "dorazí" i žirafy a pojedu to omrknout a hlavně osahat až to tam bude vše. Tedy začátek února. To je škoda, že to nemají tak vychytané s těma potahama. Určitě by stačil jen "potisk" žirafy a k tomu ty růžky a co tam ještě je .. že to mohlo být klidně taky z toho ne tak teplého materiálu ☹ Tak se člověk musí rozhodovat, zda načančaný a nebo praktický .. děkuji moc 🙂
@weveruska No ale jestli to vyřeší ten potah od outlastu, tak bych do toho asi šla. není to tak drahé jako ten potah od romeru, a mohu jej využít i v kočárku. to se mi líbí. mám od nich fusak a jsem z něj absolutně nadšená! malá chodí ven jen v body a punčoškách a vždy je teploučká. žádné složité balení a vrstvení! fakt úplně super!
@coolik já u Romer doporučuji potah Belly buton, přijde mi nejlepší. Je příjemnější než trendline a lépe se udržuje a víc vydrží. Jen ten výběr není nic moc... Nevím jestli se King v tom dá momentálně sehnat.
Zebra a pod se mi sice líbily moc, ale přišlo mi to teplé, zbytek mi už rukama prošlo. Včetné té bio verze, ale tu jsem neviděla už vůbec. A ještě jeden postřeh, i ten trendline se každý rok maličko mění, za mne k horšímu. Tu původní mám džínovou v kombinaci s růžovou látkou a ta je taky super, ač je to taky trend.
ahojte holky, začínám řešit autosedačku 9-28 kg. Asi půjdu do Romera. V prodejně mi vychvalují a doporučují d idofixem. Neměls jsem to v plánu, protože sedačku budeme přendavat z auta do auta. Prosím o vaše zkušenosti a doporučení typu. Malá má necelých 10 měs. a 9 kg. 😀 k
Mám zebru😀. A na léto mám http://www.romershop.cz/letni-potah-romer-king-.... nemyslím si, že by se v tom dítě nějak extremně potilo, v tom původním, ono to není jako kožich 🙂, je to hladké, jemné, příjemné, ale prostě v létě se bude potit v každé sedačce. Tohle párkrát přeperu a je to. Vydrželo mi to už tři sezony. Jinak ted pův potah zebra (žirafa) je neskutečný držák, mám jí celý třetí rok používaná denně x krát, jí v tom, spí v tom, kouká na telku, prostě sedačka chudák, a je jako nová.