Römer Kidfix XP Sict, Cybex Solution Q2 a Recaro Monza

marseluska
7. črc 2015

Zdravím všechny,

ráda bych znala názory a hlavně zkušenosti s těmito sedačkami. Autosedačka Romer Kidfix XP Sict, Cybes Solution Q2 Fix a Recaro Monza Nova 2.
Jedná se mi o kategorii 15 - 36 kg.

U Romeru jsem slyšela, že má krátký podsedák a u Cybexu, že se prý hodně ozývá polystyrenová výplň v záhlavové opěrce.
Značku Recaro vůbec neznám ale mám ji doporučenou. Všechny jsou Německé.
A teď bych potřebovala, jaká z nich je nebezpečnější pro dceru.

Velice děkuji za všechny informace.

elana
7. črc 2015

@marseluska která je nejbezpečnější (nebo má předpoklady nejbezpečnější být) si najdeš snadno tady: https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersic...

co se pohodlí týče, opět, každému vyhovuje něco jiného.

já jsem koupila Römer Kidfix XP SICT...a lituju, kdybych počkala pár týdnů, asi bych zvolila Cybex Q2 fix nebo M fix, jsou mnohem pohodlnější. Sympatické na Römeru je, že je vyráběný v Německu ...a tam asi končím. Jinak opravdu: podsedák krátký, sedačka tvrdá, nepolstrovaná, nepolohovatelná, nepohodlná. Na krátké trasy ok, ale představa, že v tom dítě sedí celou noc cestou do Itálie...no nic moc. Bezpečnost je ale vynikající, proto ji prodávat nebudu, jen jak říkám, kdybych byla věděla, že počkat pár týdnů a bude toho na výběr víc, ve srovnatelné bezpečnostní třídě a přitom pohodlnější, byla by moje volba na 90% jiná.

mercedesse
7. črc 2015

Vím, že ses na ní neptala, ale mi máme Maxi Cosi Rodifix a je dobrá, pohodlná, trochu jde polohovat (trošku naklopit do lehu, aby malýmu nepadala hlava), když se zvedá hlavová opěrka, tak se současně malinko rozšiřuje oblast ramen, takže pak není dítěti úzká. Potah se lehce stahuje a dobře nandavá zpět. Pro mladší mám Romera Safefix plus TT 9-18kg a jsem s ním spokojená. Dědila ho už po bráchovi a až na vnitřní molitan pod zadkem je v pohodě, ten se rozpadá, ale dá se koupit, je pohodlný, taky se lehko stahuje potah, jen je hodně těžký, takže není moc na stěhování z auta do auta. S většim Romerem zkušenosti nemám.

blondynka400
7. črc 2015

@marseluska Já mám jak Romer tak Cybex v této kategorii (v každém autě má jednu). Každá sedačka má svoje plusy a svoje mínusy. Těžko říct, která je lepší. Já osobně (i dcera) preferuje Romer. Nesouhlasím s tím, že je méně pohodlná, než Cybex, naopak. Pro mladší teď budu kupovat zase obě, do jednoho auta Romer a do druhého Cybex.

mercedesse
7. črc 2015

Ježiš, teď koukám, co píšu za hrubky, omlouvám se.

marketnieuw
7. črc 2015

@elana mame cybex Qfix a muzu te ujistit, ze na cestovani pres noc to rozhodne neni... byla jsem zklamana... ☹

za me uz lepsi Rodifix jak pise @mercedesse

xmarg04
7. črc 2015

@marseluska Taky mame Romer Kidfix a polohovat bez problemu jde, ale jen podle polohy sedacky auta, takze sklopim trochu sedadlo a sedacka jde s tim, ted jsme jeli 2x přes noc (Chorvatsko a zpet) a uplne bez problemu spal, ani se nehnul...😉 A bezpečnost A+...

marseluska
autor
8. črc 2015

Děkuji za odpovědi.
My se dneska jedeme podívat na Romer i Cybex,,, ten Recaro jsem v okolí nikde nenašla a přes net ho kupovat nechci.

Uvidíme jak dopadneme, zatím jedeme jen vyzkoušet s dcerou i autem.

Pak se ještě musím rozhodnout v barvě. Moc velký výběr barviček co by se mi líbil není ale to je to nejméně podstatné.
U Cybexu jsem se dívala, že tam mají ještě na výběr dva druhy látek, tak uvidíme.
Máte někdo zkušenost s tou lepší látkou??

No hledám všechny testy a diskuze.. nerada bych koupila drahou sedačku, která by pak byla k ničemu kdyby došlo na nejhorší. Ale radši na to ani nemyslet.

blondynka400
8. črc 2015

@marseluska potahová látka je podle mne největší slabinou Cybexu. Sice vzhledově hezké,lepší barvy, ale je to taková nepřijemná umělotina, v létě úplně. U Romer mám nějakou bio bavlnu (ale teď už to myslím nedělají) a to je super. Ale i materiály u jiných Romerek (kategorie 9-18kg) mi přjdou uživatelkym nohem lepší, než Cybex.

kasparek_baby
Odpověď byla odstraněná
Zobraz