Hezké odpoledne. Chtěla bych se zeptat. Je možné autosedačku cybex sirona m2 i size připoutat do auta i bez izofixu, jen pomocí pásu? Velice děkuji...
Ne, nejde.
jak uz nazev napovida I size ( vice bodu) ale jeden z nich je podminka isofixu ....
@verusa110
ne,je treba isofixova zakladna
@veronicka89 nektere sedacky, ktere maji v nazvu i-size, jdou pripevnit i pasy. Treba MAXI-COSI Pebble Pro i-Size. Zrovna to taky resim, ted zrovna, co v testech ADAC znamena kolonka "isofix", jestli kdyz je tam "ne", tak to znamena, ze je to test bez isofixu, nebo jen, ze isofix neni nutny...
@malytlustyhroch tak peble pro isize je vajicko ..to musi jit i bez iso zakladny 🙂
@malytlustyhroch i-Size je jedna z nejnovějších norem pro testování autosedačky pro naráz z boku auta. ISOFIX je nejbezpečnější upevnění autosedačky (autosedačka je upevněna,,kov na kov,,). Novější auta mají ISOFIX a proto je lepší k vajíčku přikoupit základnu (větší bezpečnost apod.). Některé autosedačky mají možnost připevnit Isofixem a i pásem (výhoda pokud máte víc aut nebo budou prcka vozit prarodiče, kteří nemají v autě ISOFIX).
Jen si značím diskusi - máme sedačku (vajíčko), co má mít možnost připevnění pásy, ale pořád z toho mám blbý pocit a strach, že kdyby se fakt něco stalo, tak nevím, zda to ty pásy udrží. Jen pořád nerozumím, jak pořádně funguje ten isofix - to se kupuje k sedačce zvlášť?
@merope
udrzi,isofix neni bezpecnejsi z hlediska udrzeni ale protoze eliminuje chyby,je blbuvzdorny a je teda i mensi sance,ze sedacku spatne umistis
Isofixova baze se k vajickum kupuje vetsinou zvlast,nekdy sedi i na pokracovaci sedacky.
@zelenaesmolda Tak mě to tam přijde pořád takový jakoby "volný", ale možná se mi to prostě jenom zdá - ono asi těžko vajíčko umístit jinak a vždycky bude trošku volnější, jak se chytá zezadu a zboku jakoby "pod opěrkami rukou" (která tam nejsou, ale jsou tam takové packy, pod které se chytá pás). Prostě mám strach, aby se v případě nehody nějak nepřevrátilo a jistím to ještě sedačkou před ním. Ale zatím jsem měla zkušenost jen s klasickou sedačkou a ta připásaná držela, že se s ní ani nehnulo, s vajíčkem připoutaným pásem při snaze prostě hnu.
@merope
tak je spatne pripevnene,nemelo by se hnout pokud je upevnene tak jak ma
@zelenaesmolda A čím to může být? Jak je tam jeden pás uprostřed za zády, tak mi přijde, že to prostě nejde, aby se nehnulo ani o kousek. Ale třeba jde a něco děláme blbě.
Máme tuhle (aspoň doufám, že to je už jenom jeden typ a sdílím dobrou fotku): https://www.odkarla.cz/autosedacka-maxi-cosi-hn... https://www.babyhuiscasita.be/maxi-cosi-cabriof...
Zkoušela jsem obě polohy pásů, v jedné to vyloženě přepadávalo, v druhé to drží, ale že by se ani nehlo, to ne - i když pásy dotáhnu na max, tak to jistím tím sedadlem před, pak se to nehne, ale samo to nejde. Můžu to na sedačce nastavovat úplně libovolně, zkoušela jsem kupu poloh a nějak to nejde. Ráda bych v září jela do Německa, teď výhledově po D1, tak bych to ráda měla upevněné správně, ale trošku v tom tápu,
@merope
zajela bych do nejake prodejny kde prodavaji sedacky a zeptala se,meli by vam ukazat jak to spravne nainstalovat 🙂
@zelenaesmolda Nějaká v Praze, kde je rozumný personál? Protože já mám v tomto vesměs zkušenost, že koukají blbě než že by pomohli ☹
@merope
centrum autosedacek,zkus FB skupinu deti proti smeru a clovek jmenem Realny Radek,poradi ti,je odbornik pres sedacky
@zelenaesmolda Díky, skupina nalezene, čeká se na schválení mého přidání se k ní, snad to dořešíme.
@merope
uz te pridali? 🙂
@zelenaesmolda Jj, přidali. Díky.
@merope
nz 🙂
Pokud vím, tak pouze s isofixem.