Ahoj devcata. Obracim se na vas s dotazem. Mame doma temer pulrocniho "drobecka", vazi skoro jedenact a meri kole 75. Do vajicka se nam vejde uz opravdu tak tak, je tam dost na fest a nevypada, ze by mu to bylo pohodlne. Problem je, ze jeste nesedi, takze asi nemuze sedet ve velke sedacce. Tak se chci zeptat, je jeste neco mezi tim, popripade sedacka s nejakou vlozkou pro nesedici deti? Zas ale aby to nebyla nejaka seper moderni znacka, ktera chce deset tisic za sedacku, to si nemuzem dovolit. Vim,, ze existuji asi i vetsi vajicka nez mame ( nase je psane do trinacti...), ale nejak se mi nechce kupovat na tu chvilku dalsi vajicko, kdyz budu potom muset inbestovat do sedacky. Nejak nevim jak se s tim poprat, vsechny moje deti byly mali skritci, takze na tohle nejak nejsem pripravena 🙂 moc dok za rady
Syn byl taky větší a od 7 měsíce( skoro 11 kg) jsme ho přestěhovali do sedačky 9-18kg.Byla polohovací do 3 poloh,takže v ní krásně "ležel" jako ve vajíčku.Ale už je to 7 let zpátky a značku si nepamatuju.
Sú autosedačky 0-18 pre nesediace deti....
@mammoth007 řešili jsme ten samý problém, v půl roce 9,5 kg, 73 cm a nesedí. Koupili jsme sedačku Britax römer first class plus, vyšla na necelých 5 000, ale je až do 18 kg/4 let. Další vajíčko na pár měsíců se mi taky kupovat nechtělo. Tato sedačka má několik poloh, lze i do pololehu a přijde mi docela pohodlná. Vložku pro novorozence jsme hned vyndali, tam už jsme ty parametry přerostli.
Autosedacka Joie every stage. V CR se prodava jako sedacka 9-36 kilo, ale vyrobce ji uvadi i jako vajicko - jde dat do lehu. Koukni na videa a obrazky na netu. Stoji cca 6800, ale vyuzije se dlouho.
Pridavam se do vlakna,mame uplne stejne potize-vajicko maxi cosi je nam male- mame ,pulrocnaka 11kg a 73cm a nutnost koupit vetsi sedacku idealne do lehu nebot nesedi.
Měla jsem veliký problém i starší dcery, v půl roce přes 9 kg,nesedela, nakonec jsem tehdy sehnala od 4baby autisedacku od 9 kg proti směru jízdy ,poloh.do treh poloh, v ze době toho moc nebylo,ale myslím ze dnes je na tom trh o mnoho lépe, určitě něco seženete 😉
Určitě musí být protisměrná (nebo obousměrná) My to taky řešili, syn byl velkej a ještě neseděl, koupili jsme Britax romer Max-Way protisměrnou (9-25kg), která byla navíc polohovací. Nešlo to teda úplně do lehu jako vajíčko. Byl v ní do roka a půl, teď jsme jí prodali a koupili už posměrnou. 🙂
Já mám 0-18kg. Mala neseděla dlouho az v roce. Takže prvne v protisměru a pak sme ji otočili a jezdí po směru. Máme tam i vložku na novorozence. Mam britax romer first class. Snad si to pamatuju dobře a spokojenost. 🙂
Občas je to kvůli tomu,že maminka dávají děti do vajíčka v bundách a kombinézách, pokud to není ten případ a nevejde se, tak bych koukla na kategorii 0-18 kg.
Taky jsme resili to stejne, vyresila to sedacka 0-18 s pevnou zakladnou, nevim jak u ostatnich autosedacek ale my mame 3 polohy plus da se prikurtovat po i proti smeru🙂
@klarka1992 přesne takhle to máme. 3 polohy a po i proti směru jízdy. Plus vložka na novorozence.
Super holky, koulala jsem na ten Britax a da se sehnat za rozumnou cenu 🙂 vsem diky moc za pomoc 👍
Jen bacha u toho romer first bylo jeden čas uváděno, že lze montovat do protisměru jen do 13 kg. To by Vám moc nepomohlo. Ale mohli ji pozměnit. Na fb je skupina dětí proti směru. Hodně lidí tam pořizuje protisměrné sedačky od joie, ale chce to vyzkoušet jak sedí mrňouskovi a i jak pasuje do auta.