Na zimu vajíčko nebo koupit rovnou autosedačku?

mitnick
26. zář 2016

Maminky prosím o radu pro prvorodičku rodící v únoru 2017. Když koupím vajíčko, tak musím počítat s tím, že tam nedám miminko i s fusakem, je tak? Stačí miminko pořádně nabalit a třeba ještě přikrýt dekou? Nebo je lepší koupit rovnou autosedačku, kam se mi vleze i ve fusaku? Předem děkuji za rady 🙂

g_m
26. zář 2016

Budeme mít mimi v listopadu a žádný fusak do autosedačky zatím neřeším. V autě je teplo a není třeba, aby se tam mimi zpotilo a venku ho ofouklo. Takže v autě bude v kombinéze a na přechod přes venek ho přikryju dekou.

betelgeuzz
26. zář 2016

ve fusaku ne, ale dělají se zavinovačky do autosedačky. Je dobrý, že dítě zabalíš, a když se auto vyhřeje, zavinovačku rozděláš.

zmrzlinka
26. zář 2016

Ja myslim ze do kazdeho vajicka se vejde fusak.Ja mam od Emitexu a v aute muzes mimi krasne rozbalit aby mu nebylo teplo 🙂

patrusa
26. zář 2016

kupte si teplou zavinovacku do vajicka. Dite by melo mit na sobe v autosedacce, co nejmene obleceni, jinak vyrobce nezarucuje bezpecnost, pisou to vsude. Krom toho nez se auto vytopi, tak v nem preci jen zima byva. U privniho jsme to resili dekou, ale to bylo velmi neprakticke. U dcery narozene v listopadu jsme teplou zavinovacku koupili a byly to nejlepe investovane penize, pouzivali jsme ji i v kocarku.

linee
26. zář 2016

@mitnick ja davala malou narozenou v lednu do hrubeho overalku a pres autosedacku bud deku a nebo pri opravdu velke zime takovy ten nanoznik. Zavinovacku jsem pouzivala pouze do hlubokeho kocarku. Musis sama zjistit, co ti bude lepe vyhovovat.

sara84
26. zář 2016

Ja mela ty zavinovacky do vajica 2, tensi a teplejsi a pouzivala jsem i v kocarku, jsou prakticke a prijemne na dotek 🙂

mitnick
autor
26. zář 2016

No my máme už vyhlídnuté vajíčko Cybex aton basics 2016 a dle obrázku na netu se mi zdá, že je už tak malé, že se snad do něj ani nic většího než mimi v kombinéze nevleze.. jestli není lepší koupit hned raději autosedačku...

patrusa
26. zář 2016

@mitnick v zimni kombineze ho tam nedavejte, nema se to delat (pasy po kombineze klouzou a dite muze vypadnout). My meli taky tento typ. Dite v teplejsim overalku, pripadne body pod overalkem a zavinovacka. Cela zima uplne v pohode

linee
26. zář 2016

@mitnick ono pro novorozene do 9 kg jsou jenom vajicka, je to pro ne nejbezpecnejsi. teda aspon o nicem dalsim nevim. Spise bych uvazovala, zda by nesla koupit autosedacka ke kocarku, co budes mit, protoze je to praktictejsi. Nemusis brat celou korbicku sebou, pokud pujdes k dr. a pod. Zavisi, jak daleko to mas a jak casto budes jezdit nekam autem. Na dlouhe prochazky urcite kocarek s hlubokou korbickou, ale na zacatek na kratke nakupy a navstevu dr. je asi nacvaknuti autosedacky na podvozek nejpraktictejsi a nejrychlejsi. Jinak bych prave proto asi uvazovala jenom o overalku a dece, pokud v aute muzes topit. A do hluboke korbicky bych poridila normalni fusak. Mas unor, za chvili brezen a teplejsi jaro, ze zacatku moc na vylety jezdit s tak malym mimim nebudes (pokud neplanujes par dni po porodu brouzdat po obchodech🙂), takze za mne asi zbytecne. Ja jsem to vyresila lehcim fusakem od Emitexu a zespodu a navrch jeste teplou dekou a teplym overalkem. Dalsi zimu ti uz v hlubokem a v overalku lezet nebude (bude velke a lezet uz moc nebude chtit), tak bych zvazila, jaky fusak koupit. v

mitnick
autor
26. zář 2016

Tou zavinovačkou se myslí taková ta hezká " s nohama" + otvory pro pásy do vajíčka? Pošlete mi, prosím, některá odkaz na nějakou vyzkoušenou, děkuji holky 🙂

kvakuska
26. zář 2016

@mitnick mimčo patři do vajíčka, určitě to neřeš autosedačkou pro větší děti ... my měli do vajíčka tento typ "fusaku" https://www.modrykonik.cz/market/kocarky/dbhprk... (není to můj inzerát, použila jsem jen pro ilustraci) vloží se fusak, potom díte, připoutá se a potom se cípama fusaku překryje, kolem hlavičky se fusak stáhne ... když se auto vyhřeje, stačí cípy fusaku odkrýt ... rychlé a pohodlné, vyrábějí se dva typy, silnější a slabší... kamarádka měla dítko také únorové a tento fusak měli jak do vajíčka tak do kočárku a v pohodě si s ním ty dva měsíce (do jara) vystačili 😉

patrusa
26. zář 2016

http://www.detskyraj.cz/autosedacky-a-doplnky/e... my meli tuhle, daji se sehnat i tady na bazaru 🙂

sisstin
26. zář 2016

@mitnick v Cybexu normalne zimni zavinovacku jsme meli ;)

sisstin
26. zář 2016

A budem ji tam mit i letos, ale teda mala je drobek 🙂

blauen
26. zář 2016

Čekáme miminko v lednu, kupovali jsme autosedačku maxi cosi a rovnou do ni od emitexu mají krasne zavinovačky přímo do vajíčka. S fusakem, který má 110 cm bych ji tam nenarvala.

betelgeuzz
26. zář 2016

@mitnick a nevím co myslíš větou "koupit rovnou autosedačku". vajíčko přece je autosedačka, pro děti do 13 kg. pak ještě existují autosedačky pro dvě kategorie 0-18, ale to je kompromis, není tak pohodlná a bezpečná. Je vhodná např. do druhého auta v rodině a pro babičky. V jiné autosedačce mimčo vozit nemůžeš.

heduska82
26. zář 2016

@mitnick kup si od emitexu zavinovacku do autosedacky, ja mela jen tu letni verzi a uplne to stacilo!

tulena
26. zář 2016

Obe deti mam v lednu a jezdily v polodupkach a mikince, pres to deku a po zahrati auta deka dolu. Zavinku emitex jsme meli pujcenou a potily se v ni zada, vratili jsme ji. Za me bohate staci deka. Rozhodne nedavat v zimni kombineze do sedacky, zimni bundy ne... z hlediska bezpecnosti to pod pasy neni dobre.

heduska82
26. zář 2016

@mitnick a doporucuju prostudovat odkaz, vubec nevis, ktera bije!

https://www.dtest.cz/clanek-965/jak-vybrat-dets...

g_m
26. zář 2016

@mitnick Cybex mame doma a rozhodně malý není.

mitnick
autor
26. zář 2016

@heduska82 To nevím, protože jsem to nikdy neřešila a proto se teď snažím načerpat informace ihned ze začátku 🙂

heduska82
26. zář 2016

@mitnick proto posilam odkaz a klidne si najdi I jine na netu... nikdo uceny z nebe nespadl, k miminum se navod k obsluze bohuzel nedava. 😉

jipe
26. zář 2016

@mitnick malý jezdil ve vajíčku cybex do roka (to už měl 80cm a 11kg) a vlezl se tam, takže bych volila zavinovačku do autosedačky, my jsme si vystačilli s tou letní verzí od emitexu + teplejší overal měl na sobě, na přechod z venku do auta ještě deku, když bylo hodně chladno. Fusaky se taky dělají s dírama na pásy a nebála bych se, že se tam cca 3,5kg dítě s fusakem nevejde. Ale v autě topíš, tak není třeba to přehánět

andysek2512
26. zář 2016

@mitnick malý se narodil v breznu a taková zima uz nebyla takže jsem dávala chlupatý overal. Deku a nánožník k vajíčku.... Pro malé mimi určitě vajíčko..... A jinak jsem mela i zavinovacku do vajíčka a supr, provlikla jsem tim pásy a malého do toho dala, takže jsem ho nemusela ani nijak nabalovat🙂)))

sisstin
26. zář 2016

@jipe jo, taky mame Cybex, mala je drobek (v 10m 67 a 7,6 kg), takze nam vydrzi do roka a pul urco v pohode 🙂 mozna i dyl, ale to nevim, jak vetsi dite ve vejci :D