Maminky prosím o radu pro prvorodičku rodící v únoru 2017. Když koupím vajíčko, tak musím počítat s tím, že tam nedám miminko i s fusakem, je tak? Stačí miminko pořádně nabalit a třeba ještě přikrýt dekou? Nebo je lepší koupit rovnou autosedačku, kam se mi vleze i ve fusaku? Předem děkuji za rady 🙂
ve fusaku ne, ale dělají se zavinovačky do autosedačky. Je dobrý, že dítě zabalíš, a když se auto vyhřeje, zavinovačku rozděláš.
Ja myslim ze do kazdeho vajicka se vejde fusak.Ja mam od Emitexu a v aute muzes mimi krasne rozbalit aby mu nebylo teplo 🙂
kupte si teplou zavinovacku do vajicka. Dite by melo mit na sobe v autosedacce, co nejmene obleceni, jinak vyrobce nezarucuje bezpecnost, pisou to vsude. Krom toho nez se auto vytopi, tak v nem preci jen zima byva. U privniho jsme to resili dekou, ale to bylo velmi neprakticke. U dcery narozene v listopadu jsme teplou zavinovacku koupili a byly to nejlepe investovane penize, pouzivali jsme ji i v kocarku.
Ja mela ty zavinovacky do vajica 2, tensi a teplejsi a pouzivala jsem i v kocarku, jsou prakticke a prijemne na dotek 🙂
No my máme už vyhlídnuté vajíčko Cybex aton basics 2016 a dle obrázku na netu se mi zdá, že je už tak malé, že se snad do něj ani nic většího než mimi v kombinéze nevleze.. jestli není lepší koupit hned raději autosedačku...
@mitnick ono pro novorozene do 9 kg jsou jenom vajicka, je to pro ne nejbezpecnejsi. teda aspon o nicem dalsim nevim. Spise bych uvazovala, zda by nesla koupit autosedacka ke kocarku, co budes mit, protoze je to praktictejsi. Nemusis brat celou korbicku sebou, pokud pujdes k dr. a pod. Zavisi, jak daleko to mas a jak casto budes jezdit nekam autem. Na dlouhe prochazky urcite kocarek s hlubokou korbickou, ale na zacatek na kratke nakupy a navstevu dr. je asi nacvaknuti autosedacky na podvozek nejpraktictejsi a nejrychlejsi. Jinak bych prave proto asi uvazovala jenom o overalku a dece, pokud v aute muzes topit. A do hluboke korbicky bych poridila normalni fusak. Mas unor, za chvili brezen a teplejsi jaro, ze zacatku moc na vylety jezdit s tak malym mimim nebudes (pokud neplanujes par dni po porodu brouzdat po obchodech🙂), takze za mne asi zbytecne. Ja jsem to vyresila lehcim fusakem od Emitexu a zespodu a navrch jeste teplou dekou a teplym overalkem. Dalsi zimu ti uz v hlubokem a v overalku lezet nebude (bude velke a lezet uz moc nebude chtit), tak bych zvazila, jaky fusak koupit. v
Tou zavinovačkou se myslí taková ta hezká " s nohama" + otvory pro pásy do vajíčka? Pošlete mi, prosím, některá odkaz na nějakou vyzkoušenou, děkuji holky 🙂
@mitnick mimčo patři do vajíčka, určitě to neřeš autosedačkou pro větší děti ... my měli do vajíčka tento typ "fusaku" https://www.modrykonik.cz/market/kocarky/dbhprk... (není to můj inzerát, použila jsem jen pro ilustraci) vloží se fusak, potom díte, připoutá se a potom se cípama fusaku překryje, kolem hlavičky se fusak stáhne ... když se auto vyhřeje, stačí cípy fusaku odkrýt ... rychlé a pohodlné, vyrábějí se dva typy, silnější a slabší... kamarádka měla dítko také únorové a tento fusak měli jak do vajíčka tak do kočárku a v pohodě si s ním ty dva měsíce (do jara) vystačili 😉
http://www.detskyraj.cz/autosedacky-a-doplnky/e... my meli tuhle, daji se sehnat i tady na bazaru 🙂
A budem ji tam mit i letos, ale teda mala je drobek 🙂
Čekáme miminko v lednu, kupovali jsme autosedačku maxi cosi a rovnou do ni od emitexu mají krasne zavinovačky přímo do vajíčka. S fusakem, který má 110 cm bych ji tam nenarvala.
@mitnick a nevím co myslíš větou "koupit rovnou autosedačku". vajíčko přece je autosedačka, pro děti do 13 kg. pak ještě existují autosedačky pro dvě kategorie 0-18, ale to je kompromis, není tak pohodlná a bezpečná. Je vhodná např. do druhého auta v rodině a pro babičky. V jiné autosedačce mimčo vozit nemůžeš.
Obe deti mam v lednu a jezdily v polodupkach a mikince, pres to deku a po zahrati auta deka dolu. Zavinku emitex jsme meli pujcenou a potily se v ni zada, vratili jsme ji. Za me bohate staci deka. Rozhodne nedavat v zimni kombineze do sedacky, zimni bundy ne... z hlediska bezpecnosti to pod pasy neni dobre.
@mitnick a doporucuju prostudovat odkaz, vubec nevis, ktera bije!
@mitnick malý jezdil ve vajíčku cybex do roka (to už měl 80cm a 11kg) a vlezl se tam, takže bych volila zavinovačku do autosedačky, my jsme si vystačilli s tou letní verzí od emitexu + teplejší overal měl na sobě, na přechod z venku do auta ještě deku, když bylo hodně chladno. Fusaky se taky dělají s dírama na pásy a nebála bych se, že se tam cca 3,5kg dítě s fusakem nevejde. Ale v autě topíš, tak není třeba to přehánět
@mitnick malý se narodil v breznu a taková zima uz nebyla takže jsem dávala chlupatý overal. Deku a nánožník k vajíčku.... Pro malé mimi určitě vajíčko..... A jinak jsem mela i zavinovacku do vajíčka a supr, provlikla jsem tim pásy a malého do toho dala, takže jsem ho nemusela ani nijak nabalovat🙂)))
Budeme mít mimi v listopadu a žádný fusak do autosedačky zatím neřeším. V autě je teplo a není třeba, aby se tam mimi zpotilo a venku ho ofouklo. Takže v autě bude v kombinéze a na přechod přes venek ho přikryju dekou.