Prosím o vaše zkušenosti při výběru autosedačky. Potřebuji 4,5 měsíčnímu synovi v nejbližší době pořídit autosedačku, ale nevím jakou vybrat. Řeším totiž, ve které váhové kategorii vybírat. Navazující autosedačka je od 9 kg a ty mít syn v době koupě sedačky určitě nebude. Momentálně má 7,7 kg a počítám, že do doby pořízení přibere max. na 8 kg. Je to na závadu, pořídit tuto sedačku, aniž syn dosahuje předepsané váhy? Nebo je lepší pořídit raději sedačku 0-18 kg? Bohužel déle čekat nemohu, autosedačka-vajíčko už mu začíná být malá, je v ní stísněný a hlavička už mu bude brzy dosahovat okraje opěradla.
A s jakými autosedačkami máte dobré zkušenosti?
@pett7 - aha, děkuji za informaci, to je pro mne novinka s tím věkem. Netušila jsem, že se doporučuje až od 9 měsíců nebo když dítě sedí. To u syna rozhodně nějaký čas ještě nehrozí. Hledala jsem na netu, ale nic takového jsem tam nenašla. Super, moc jste mi pomohla! Díky! 🙂
i ta váha se zpomalí 🙂 já měla strach, že se mi nevleze do vajíčka, tak jsem to zjišťovala naštěstí v něm ještě vydrží. podívej se třeba na tuhle http://www.autosedacky.estranky.cz/fotoalbum/au...
@pett7 - ta je nádherná, skvělá, prostě super! Jen jeden dotaz mám ... to je běžná cena autosedaček téhle kategorie? Já ještě moc po té sedačce nekoukala, jen hodně zběžně, takže o cenách nemám vůbec přehled. Nechci aby to vypadalo, že jsem škudlil, jen mne to překvapilo 😅
myslím, že to je tak průměr, ale zase je to romer tak by měla být i kvalitní, ale neviděla jsem testy. tady je odkaz na další http://www.malvik.cz/Autosedacky/autosedacky-0-... chce to porovnat ceny i jinde
@apocalypsa Určitě kup autosdačku 0-18 kg jak píše pett7 dítě do té druhé váhové kategorie by mělo sedět samo... 😉
jinak autosedaček je spousta na výběr za různé ceny 🙂
Autosedacky romer patri k nejdrazsim a taky nejlepsim. Co jsem jistovala, kategorie 0-18 nema vseobecne dobre hodnoceni. Jedina dobra tam je tahle http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?zbozi..., ale taky si to clovek zaplati. Ma se dodrzovat to pravidlo 9 mesicu, 9 kilo kvuli tomu, ze deti maji tezkou hlavicku a priblizne do te doby by si mohly pri narazu hodne ublizit, kdyby sedely po smeru jizdy.
v této kategorii existují i autosedačky co se dají používat jak po tak proti směru jízdy 😉
Uf, to je alchymie. Tohle všechno jsou pro mne nové informace. Ale nepotěšili jste mne s tím, že v kategorii 0-18 nemají sedačky dobré hodnocení 😒 Vím že nedávno proběhl nějaký test autosedaček. Nevíte, zda tam byla tahle kategorie zahrnuta? Nebo nevíte, kde se na nějaká hodnocení podívat?Jinak určitě počítám s tím, že ještě bude sedačka proti směru jízdy, po směru bych to určitě neriskovala.
Jo, jak teď projíždím stránky s nabídkou autosedaček, tak mne ještě napadl jeden hloupý dotaz. Jak se tyhle sedačky připevňují k sedačce pásem? U vajíčka mi to je jasný, to jde okolo skořepiny, ale tady? Je to stejný způsob? A co pak když se umístí po směru jízdy?
http://www.autosedacky.estranky.cz/stranka/cras... zkus se podívat tady
apocalypsa - chod do tej Britax Romer 0-18 ( cena a kvalita sú vo výbornom pomere) a presný návod na upevnenie určite dostaneš so sedačkou. U takého malého dietata je ešte potrebné pútat proti smeru jazdy v pololeže, aby sa nezatažovala krčná chrbtica.
Ta Britax Romer vypadá vážně dobře. V téhle kategorii je opravdu strašně malý výběr 😒 a veškerá hodnocení jsou spíše negativní, což mne mrzí. Všude píší, že tuhle kategorii kupují "nezodpovědní" rodiče, kteří chtějí ušetřit a mít dvě autosedačky v jedné. To je tak nespravedlivé. Není to pravda, aspoň v našem případě ne ... ☹
Prolejzám internet křížem krážem, ale nic moc jsem nenašla. Dokonce na většině stránek, kde se píše o výběru autosedačky, je tahle kategorie opomíjená. Co mají asi dělat rodiče vělkých dětí, které ještě nesedí? Copak je to tak výjimečná situace? Spousta dětí se nyní rodí větší a brzy jim jsou sedačky malé. To řeším tenhle problém snad jen já?
Já bych šla určitě do 0-18, sedačky od 9kg, jsou nejdřív od 9 měsíců a 9 kg a dítě už by mělo samo sedět...používání vajíčka se doporučuje nejlépe do roku. 4,5 měsíce je na takovou sedačku hodně málo, navíc nejde ani tak dobře polohovat.