Holky pomoc. Vůbec se v tom nevyznám. Když koupím základnu isofix na autosedačku třeba 9-18kg značky Römer. Když pak budu kupovat větší autosedačku stejné značky, musím koupit i novou základnu isofixu? Jsem z toho zmatená 😕 Kdo má jaké zkušenosti,podělte se 🙂
Ahoj, nebo druhá možnost koupíš rovnou autosedačku s isofixem 🙂 My třeba máme jen autosedačky od Romera a máme je rovnou s isofixem, ani si nejsem jistá, že by Romer dělal báze čili základny.
Pro vajíčko Romer je ta základna, tzv. báze. Do ní se nacvakce vajíčko. Pro větší (od 9 do 18, od 15 do...x ) už žádná základna není, isofix, tedy ty dva "háky" jsou přímo součástí autosedačky a nacvaknou se na "očka", co jsou v autě. báze pro to, aby se vajíčko moho vyndat a nést.
Zakladna je jen a jen pro vajicko. Vetsi sedacky uz maji isofix zabudovany- pozor nemaji ho vsechny sedacky.
Takže když mám vyhlédlou autosedačku třeba römer duo plus,tak už to je i se zabudovaným isofixem? A do auta už nic kupovat nemusím?
Přesně tak, v sedačce už je zabudovaný isofix, lze tedy připnout do auta přímo na isofix, pokud ho v autě nemáš, tak lze tuto autosedačku připoutat pásem 🙂 Žádná základna k tomuto typu potřeba opravdu není. Do této autosedačky můžeš dát dítko od 9 kg nebo pokud už dokáže samostatně sedět a nemá ještě podmíněných 9 kg.
Holky díky,už mám přehled. Musela jsem očíhnout auto a už chápu na jakém principu to funguje 😀
Isofixova zakladna jedné značky by měla pasovat na všechny jejich výrobky 😉