Ahojky,
jsem ve stádiu dokupování všeho možného i nemožného a snažím se zuby nehty nepodlehnout a nekoupit každou blbost na trhu. Mimčo čekáme v červnu... co myslíte, je nutné koupit speciální zavinku do autosedačky (s těma dírama?) nebo se to dá vyřešit i jinak? Je pravda že mimčo třeba v růžku se tam bude kurtovat blbě... je mi jasné že na zimu zimní fusak, ale co když je teplo... stačí ho přikurtovat jen oblečený a pak třeba přikrýt dekou? ... prosím poraďte... jakou máte zkušenost...
Případně se tahle diskuze může rozběhnout i směrem "Co jsme koupili a absolutně nevyužili, aneb... nekupujte blbosti" 😉
Všem moc díky za rady, názory... příspěvky...
Lenka
tak malej se mi narodil v zimě, ale ani tak jsem zavinku do sedačky neměla prostě jsem ho jen přikryla dekou, v autě jsme měli vždy teplo tak mi to přišlo zbytečný....
ja zavinovačku mám a denne som ju používala - bola super, neviem si to bez nej predstaviť - alôe to bolo na zimu. Bolo dobre, že zavinovačka môže byť aj popod bábo. inak je s tým problém - prepchať deky pomedzi pásy. na jar si viem predstaviť, aj bez toho - posadiť napr. v kombinézke, alebo nejakom teplejšom oblečení a prikryť dekou. Ale novorodenec sa zase len lepšie zavinie do zavinovačky ako mu niečo obliekať.
Zhrniem to : ak nekúpiš, poradíš si aj bez nej, ak kúpiš, budeš isto spokojná 😉
Ahojky, my máme taky letní miminko a zavinovačku do autosedačky jsme nekupovali. Vždycky jsem malou přikryla jen lehkou dekou. Zimní fusak do sedačky mi přišel úplně zbytečnej, protože když jedeme třeba na nákup, tak je jí v něm vedro v obchoďáku a když jedeme někam dál, tak je v autě teplo a je jí v něm opět vedro. Takže to dělám tak, že jí navrch pořádně zabalím do teplé deky a pak jí sundám, podle potřeby. Takhle přežila celou zimu a to bez nemoci...
ahoj, my máme zimné bábetko ale do vajíčka som tiež nepoužívala zavinovačku, dala som mu overal - kombinézku, prikryla dekou a v aute ked sa zohrialo som deku dala preč, rozopla kombinézku a bolo v pohode
nezmyselné veci sme ani nemali akorát ma napadá, že sme mali zbytočne vela oblečenia a zavinovačiek, ktoré ešte sme nikdy nepoužili a už ani nestihneme použit, rektárnu rúrku som nikdy nepoužila (klop, klop, klop) dufam že ani už nepoužijem
aj my mame zimne babatko a tiez som zavinovacku do vajicka nekupovala, pre nas kedze nemame auto to bola zbytocna investicia a tych par krat co sme sa viezli autom som vyriesila overalom, alebo dekou...
za uvazenie mozno stoji aj ako casto a dlho chodis autom, na jednej strane to moze byt prakticke, ked sa babatko spoti, alebo zamaze, lahko ju vyperies...
ahoj, my mame letne miminko, ale zavinovacku do autosed. sme vyuzili a stale vyuzivame, kedze neobliekam malu do ziadnych teplych overalov. pripada mi, ze v tych overaloch sa deti len prehrievaju, takze si myslim, ze lepsie je obliekat viac vrstiev a vzdusne oblecenie. Ja mozem zacvaknut autosed. na podvozok-a tak sme chodili aj nakupovat. mala inak mala len nohavice, pancusky bodycko a lahku mikinku.
takze co sa tyka nevyuzitych veci, u nas to bol teply overal na zimu 😎
My ju mame a je super, kupim si aj letnu verziu 😉
já mám červnový miminko, zavinovačku jsem si sice koupila, ale ani jednou nepoužila. Nejdřív bylo hrozné horko (navíc jí byla obrovská) a pak už mi do ní nechtěla. Jednodušší a levnější je přikrýt dekou 🙂
ja myslim ,že je to zbytečny kupovat zavinovačku do sedačky ,ja maliho vždycky přikriju dekou a v aute je stejne teplo tak ho odkryvam
My měli mimčo na zimu a zavinovačku do sedačky jsme neměli a vůbec nechyběla, pro červnové mimčo je to podle mě naprosto zbytečné, až bude chladno, tak už bude na ni stejně velké...
ja som malých obliekla do overalu a stačilo, keď moc fúkalo alebo bola fakt kosa, tak som im na autosedačku dala pršiplásť čo stáli po 200,- a v aute dala dole. Takto mali pekne kreté aj tváričky 🙂 a využila som to aj proti dažďu, ale to len tuším raz, lebo moc nepršalo.
mne to pripada fajn, mala v nej v poho bola aj v zime-este minule-ako 7 mesacna...je super, ze do nej zabalis aj nozicky. Neviem si predstavit ako sa to prikryva dekou-vsak sa to neda upevnit-to musi asi stale padat, nie?
a my sme kupili len taku zavinovacku-material tepla deka-stalo to okolo 250 kc-takze uplne v poho, tie drahe okolo 1500 vobec neni treba.
Záleží, jak moc chceš, Lenko, cestovat. My jsme vždy jeli max. 30 minut tam a po pár hodinách zase 30 minut zpátky. Žádný speciální fusáček jsme nedávali - jednou jsem to zkusila a mimčo bylo zapocené, jak to pod ním "nedýchalo". Takže normálně oblíct + třeba přehodit deku + zregulovat si teplotu v autě (ve velkých horkách jsem pustila na minutku klimu, ovšem dřív, než jsme nastoupili, pak jsem ji okamžitě vypnula, páč to by bylo pro mimi nebezpečný). Jo a pozor na větrání okýnkem, aby mimi neofouklo...
Ahojky, určitě, když budeš používat autosedačku jen do auta tak je to zbytečné, ale já s ní jezdím místo kočárku a to pak můžu vřele doporučit, zavinku přímo do sedačky, je to super a hlavně miminko nemusíš zbytečně nabalovat. Měla jsem zimní verzi, a asi koupím i letní, nebo prostě udělám díry do obyčejné dečky 😝
my sme tiež nedávali žiadny fusak ani zavinovačku do autosedačky, len sme prikryli dekou. Mne sa to zdala zbytočná investícia a ani som o tom neuvažovala. Okrem toho v aute deku nemal, lebo sa potil keď sa prikúrilo. Oblečený mal este overal 🙂
Lenko, jak si teď čtu příspěvek od Pufiny, tak ještě dodávám, že já vždycky po dojetí Edíka přemístila do kočárku nebo do šátku, autosedačku jsme měli jen v autě. Myslím, že pro mimi není dobré, když je v autosedačce moc dlouho. Ale je to věc názoru... 😉
Ahoj, já koupila zimní verzi a využívali jsme ji každý den, navíc když jsme jeli autem, nemusí se tolik topit, takže i mě byl opříjemně a většinou jsem ji dala z auta rovnou do kočárku v té zavinovačce. Za celou zimu měla overal jen na procházkách kočárkem po venku pokud jsme necestovali, jinak jen body, triko a nejakou lehkou mikinu a šup do zavinovačky. Navíc investice do ní 350,-- byla tou nejmenší a nejvíc využitou.
my sme nekupovali a to cestujeme casto.
nas maly neznasa ked sa nemoze hybat. ja som ho v zime vozila tak, ze mal bodycko a pancuchy a na tom teple nohavice a teplu mikinu. plus samouzrejme capicu. ked sme sli z domu, tak som naneho dala deku a pozastrkovala jej konce pod neho, aby nespadla . po chvili jazdy, ked sa auto vykurilo, som len stiahla deku a bol spokojny, ze moze rozhadzovat rukami a nohami.
my budeme používat na přikrytí deku. Zavinovačka mi přijde zbytečná. I když můžeme přidělat sedačku na podvozek kočárku, tak toho budu využívat minimálně, prý to není moc dobré, když děti v autosedačce sedí moc dlouho.
my sme malú vozili v zime autom aj na dlhšie trasy, dala som jej body s dlhým rukávom, na to svetrík, na hlavu tenkú bavlnenú čiapočku.... pripla som ju do sedačky a prikryla dekou.... ved v aute sa dá prikúriť a Sofia aj tak je nervozna ked sa nemôže volne hýbať 😉
Zrovna jsem ji objednala 😅 !
Záleží, jak ji kdo využije - my budeme od jara do podzimu jezdit na chalupu, což je hodinu jedna cesta. Malá v autě vždycky hned usne, tak budu mít jistotu, že je v teploučku a netáhne jí na záda.
Ale i tak si myslím, že je to věc, která není úplně nezbytná 😉 .
minea: jen abys jí v létě napřehřála. podle mě je lepší navrstvit víc oblečení a to postupně buď odebírat nebo přidávat 😉
holky když je mimčo na léto je to asi zbytečné když svítí sluníčko je auto vyhřátý i teď kolikrát má beruška jen mikču kaťata a je spocená a netopíme v autě
Ahoj. My sme kupili zavinovacku zimnu verziu a hodnotim to ako velmi dobru kupu. Dietatko lahko zavinies a ked zaspi, lepsie sa vybera ako z overalu, co mam tiez odskusane. Pouzivame ju skoro vzdy. Vyuzila som ju aj do kocika namiesto fusaku, ked nebolo velmi chladno. Podla mna perfektna vec.
kacka.va: To je jasný, určitě ji budu dávat podle počasí, ne za každou cenu. Ale fakt je, že i v létě (na jaře/podzim), může být chladněji a my obvykle jezdíme i dost pozdě večer...
PS: Objednala jsem letní verzi 😀
záleží jestli budeš třeba s autosedajdou jezdit i venku s podvozkem na kočárek.. pokud ne, tak asi není spešl zavinka potřeba.. já dám kombinézku a v autě se topí.. když vyndám z auta, tak dám dečku a stačí to bohatě
No a holky, co rikate pouzivat tu zimni zavinovacku misto fusaku, kdyz ted nejsou zadne zimy a kdyz hodne mrzne, tak se ven stejne nechodi. co? 😉
Ja mam trojmesacne dievcatko a nepouzivam fusak do autosedacky ani teraz v zime. Len ju teplo obleciem a prehodim deku. Mam autosedacku aj so striezkou. Je to super. A nemyslim si, ze treba baetko do sedacky tak kuklit. Ved v aute je teplo a po vonku sa so sedackou chodi minimalne.
malý mal bolečený skafandrík a prikrila som ho dekou v aute neskôk ked bol väčší len sme v aute prikurili ale čapičku a šálik sme mu dali dole na nožky dávame deku. nepoužívali sme žiadne špeciálne fusaky. v lete som dala plienočku bavlnenú na chbátik .