Jakou zvolit autosedačku z kategorie 0 - 18 kg?

petaska
10. čer 2019

Vím, že pár takových diskuzí už tady je, ale žádná úplně aktuální, tak prosím o nejnovější postřehy. Synovi je teprve necelého půl roku, sám nesedí, devět kilo také nemá, ale vajíčko už mu začíná být malé na délku (nebo výšku 🙂 ). Hlavičku má teď tak dva centimetry pod hranou opěrky a už mu ani nesedí pásy - ramínka má výš, než je maximální možné nastavení výšky pásů. Takže bych potřebovala poradit, jakou zvolit sedačku z kategorie od narození do 18 kg - která je nejbezpečnější? Jaké máte zkušenosti z provozu - pohodlí pro prcka a tak?
Děkuji za všechny tipy ;)

emamaira
10. čer 2019

Ahoj, máme britax romer dual fix a je super. Měli jsme to se synem podobne, z vajíčka vyrostl a neseděl. Myslím, že hlavně u takhle malých dětí je výhoda, že se při nasedani dá sedačku otočit do dveří a nemusíš ho tam složité strkat. Jen ta cena je teda horsi😇

zmrz_lina
10. čer 2019

Britax Romer Dualfix i-size.

puhelin
10. čer 2019

Mame Britax First Class Plus.

petaska
autor
11. čer 2019

@emamaira, @zmrz_lina díky z tipy, ale zapomněla jsem tam připsat, že bohužel nemáme isofix.

@puhelin děkuji, na tuhle jsem se dívala, zatím jen na netu, a zdá se mi docela dobrá. Jste s ní spokojení? Můžu se zeptat, jak velké mimčo v ní vozíte a jak mu v ní je? Děkuju ;)

zmrz_lina
11. čer 2019

@petaska opravdu nemáte? I naše 16 let stará Corsa ho má (mysleli jsme, že ne, ale pak jsme ho tam našli 😀 ) Dokonce pro staršího syna jsme sedačku kupovali takovou, co lze poutat i pásem (Klippan Triofix Recline), páč jsme si mysleli, že naše tehdejší hlavní auto nemá isofixy (Zafira, rv 2006) a až asi po roce používání sedačky jsme zjistili, že tam jsou 😀 😀 😀

mievsa
11. čer 2019

Máme Britax Romer first class

klaruskaholubinka
11. čer 2019

Máme Britax first class plus.

dominika1986
11. čer 2019

Máme taktéž B. Römer first class plus a jsme moc spokojeni. Není nutný isofix, poutá se pásem auta a hlavně nám vyhovuje možnost polohování na dlouhé cesty, dcera se v ní pohodlně vyspí.

petaska
autor
11. čer 2019

@zmrz_lina tak to se budeme muset lépe podívat...žiju v domnění, že tam není...máme deset let starého Focuse :-/
@mievsa @klaruskaholubinka @dominika1986 díky, právě o té teď uvažujeme. Prosím, jak velké děti v ní vozíte a jak jim tam je? Opravdu se dá dobře polohovat i pro větší, ale nesedící dítě?
A ještě mi známá říkala o sedačce Joie steadi nebo stages. Máte někdo vyzkoušeno?

dominika1986
11. čer 2019

@petaska my jsme v tom vozili dceru od nějakých 11 měsíců, nejdřív jsme měli vajíčko k doktorovi a zak a pár měsíců jsme s ní nejezdili nikam...je to jedna z mála, která má polohování skoro až do lehu, pročítala jsem opravdu hodně recenzí, hledali jsme pohodlnou spací sedačku na dlouhé cesty do zahraničí...teď jsou dceři 2 roky, je hodně velká (oblečení má na 4-5 let), 15 kg a pořád sedačka v pohodě a vyspí se v ní. U Britax Römer určitě zůstaneme i při výběru další sedačky, vždy se velmi dobře umisťují v testech a jako jedny z mála jsou vyráběny v Německu a Velké Británii, nikoli v Číně.

klaruskaholubinka
11. čer 2019

@petaska malá má teprve 10 měsíců, ale jezdí v ní 2 měsíce a je v ní spokojená, ve vajíčku mi ječela ikdyz jsme jeli třeba 10 minut, tady jak vidí ikdyz je v protisměru tak je spokojená, jeli jsme zatím maximálně hodinu, delší cesta nás čeká teď ve čtvrtek.

puhelin
11. čer 2019

@petaska Dcerka je v ni od 8 kg, to mela asi 10 mesicu (cerstve sedela). Ted ma 26 mesicu, je ma 10,1 kg. Kdyz zacala mit delsi nohy, posadili jsme ji vic. Ale kdyz vime, ze bude spat, polozime ji vic. Stale jezdi proti smeru. A krasne z ni vidi ven. Zazila jen jednou jizdu po smeru u tchana v aute a myslim, ze ji to nechybi. Joie jsme v te dobe zkouseli taky (plus dalsi v prodejne), ale v te byla moc zapadla. Tahle First Class Plus je dobra mezivelikost.

mievsa
11. čer 2019

@petaska Dcerka do ní šla v 9 měsících. Jeli jsme na dovču a ve vajíčku ječela po 20 minutách jízdy. Dcera je drobna takže měla ještě dlouho novorozeneckou vložku. V sedačce je spokojenější, krásně jde položit.

petaska
autor
12. čer 2019

Díky všem za poznatky 🙂 Když přibudou další i ohledně výšky mrňousků v sedačkách, budu jedině ráda ;)

andelka
24. čer 2020

@petaska my máme taky bez isofixu, Joie stages 0-25 kg. Malý má 17 měsíců, 11 kg, 82 cm, jezdit bude v protisměru ještě dlouho,má dost místa.