Jakou autosedačku vybrat? Jsem z toho zmatená 😞

hankatrdlinka
26. bře 2015

Ahojky maminky....
Prosím vás, dokážete mi poradit, jak vybrat autosedačku pro malého??? Mám dojem, že je u nás hodně pro i proti pro jednotlivé modely, protože malý je kus chlapa 🙂...
- má 7 měsíců
- nesedí (nevím, kdy začne) a jestli to je zásadní při výběru
- má něco kolem 9kg a přes 70cm
Typů i značek je hodně a já furt koukám a koukám a mám hlavu jako meloun ☹
Byla bych ráda, aby ji měl na delší dobu a aby nestála majlant...viděla jsem ceny kolem 5 - 12 tisíc ☹
DĚKUJU

funnysunny
26. bře 2015

najlepsie testy maju Romer a Cybex

blanka.k
26. bře 2015

@hankatrdlinka vzhledem k tom, že nesedí, tak by měl mít kategorii 0-18, která je také stále proti směru jízdy. 😉 Pokud nebude pevně nějakou dobu sedět, tak prostě do sedačky po směru jízdy nedávat 😉 Co koukám na Dtest ,tak ochranu dítěte má nej Cybex Sirona a pak Römer Max-Fix II s isofix základnou , Concord Ultimax s isofix základnou. A co máte za vajíčko? Syn měl 9kg/69cm v necelých 6m. a ve vajíčku Maxi Cosi Cabrio jezdil min.10měs. 😉 Tak možná zkusit si od někoho půjčit na ty cca 3-4 měs. než začne sedět větší vajíčko.

jitavrtule
26. bře 2015

@hankatrdlinka já teda doufám, že to adminům nebude vadit, ale dám sem odkaz:
http://www.cestovanijednaradost.cz/
na tomhle portálu zaprvé najdeš spoustu informací ohledně sedaček a bezpečného cestování a za druhé - pan Sekereš dělá i přímo přednášky o bezpečném cestování v různých porodnicích a myslím, že pokud bys ho kontaktovala, určitě by ti byl schopný poradit trochu fundovaněji, než většina maminek tady.
Já na té jeho přednášce byla předminulý týden a bylo to super, on fakt ví, má zkušenosti s různými typy sedaček (testuje je), ví která jak pasuje do jakého auta apod.. Předpokládám, že tady jinak většina lidí bude mít osobní zkušenost s jednou, možná dvěma konkrétníma sedačkama, podle počtu dětí, ale ten obecný přehled mít nebudou.

luciamala1979
26. bře 2015

ahoj. AK vyberies cokolvek od Romer, nemozes urobit chybu a ceny su tiez v pohode 😉

hankatrdlinka
autor
26. bře 2015

@jitavrtule aha, tak to vypadá dobře, to bych mohla zkusit....za zeptání nic nedám, že...děkuju 😉

hankatrdlinka
autor
26. bře 2015

@blanka.k vajíčko je z trojkombinace, zatím ho má, co se týče hlavy, ještě v normě - nevyčuhuje, nohy už má venku, což prý nevadí...
Já jsem koukala na tu variantu 0-18 a 9-18, ale zase si říkám, že co když začne za chvilku sedět a pak se už kupuje ta 9-36kg...nebo by mohla zůstat i ta 9-18, i kdyby už seděl? To je to, mám v tom chaos
Já jsem právě chtěla kupovat přímo tu 9-36, myslela jsem, že se koupí jedna a je vyřešeno

katka_mel
26. bře 2015

@hankatrdlinka Tak my jsme kupovali 1. dceři tuhle sedačku http://www.darababy.cz/autosedacky/autosedacka-... . Testy jsem sice na ni nenašla, ale byla super, že byla polohovatelná, takže i když ještě pořádně neseděla, tak jsme ji dali do toho sedu/lehu a byla jak ve vajíčku, jen po směru jízdy. Teď ji má mladší, funguje pořád dobře a starší jsme koupili 15-36kg. Jinak kdybych kupovala sedačku nyní a měla bych ty zkušenosti, tak bych koupila klidně tu třídu 0-18kg, a pak 15-36, až by dorostla.

blanka.k
26. bře 2015

@hankatrdlinka nohy vůbec nevadí, hlava ano 😉 Jen teda fakt nedoporučuji, jak píše @katka_mel , fakt by mimčo co pevně nesedí nemělo nikdy jezdit po směru - nejde o ten sed/leh, ale o to, že ono nemá tak vyvinuté svaly, a nemusí vydržet náraz "dopředu" 😉

olusenka
26. bře 2015

nám bylo při vybírání a kupování větší sedačky po "vajíčku" řečeno, že prioritou je 1/ aby dítě sedělo samo a 2/aby mu sedačka-vajíčko nebyla malá, aby mu hlavně nepřečuhovala hlava, tzn. pokud mu vajíčko ještě na výšku je (náš syn v něm byl asi do 80cm a 1 roku bez pár dní), tak v něm může být, nevadí, ani když je váhově už přes těch 9 kilo, nebo kolik které vajíčko má váhový limit, důležitější je prý výška než váha.
Jako první sedačku po vajíčku jsme vybrali Roemer Safefix Plus, má isofix, na pásy je samozřejmě taky-to každá, má navíc tu stabilizační nohu pro větší bezpečnost. Stála asi 6000kč. Nelíbil se nám třeba Cybex, jak je tam to dítě "skříplé" za tím pultíkem, sotva je ho vidět, musí mu v tom být podle mě vedro apod.

hankatrdlinka
autor
26. bře 2015

@jitavrtule napsala jsem mu, tak uvidíme....si řekne, že jsem úplně blbá 😀, ale no co, radši se zeptám i na úplnou hovadinu, hlavně, ať vyberu dobře 😉

olusenka
26. bře 2015

já myslím, že 9-18kilo sedačka je menší a tedy bezpečnější. Měla by vydržet zhruba +- pro dítě do 3 let. Náš syn na třech letech ani 18kilo zdaleka nemá. Ale je fakt, že už v ní taky nejezdí pár měsíců, vyřešili jsme to jinak. Když se narodila dcera a šla asi na roce do větší sedačky, dali jsme jí tu bráchy a jemu jsme koupili novou asi na 2letech a 3/4, právě už tu 9-36kilo, a když ji vidím, jak je obří oproti té 9-18kilo, nedovedu si v ní představit tak malé dítě, jako je roční nebo ani ne roční. Ona se sice dá nějak nastavovat, má nějakou vložku na menší dítě, ale už je to prostě kompromis. Asi jako když si člověk koupí kočár trojkombinaci nebo samostatný sporťák, který má vše líp vychytané.
@hankatrdlinka

hankatrdlinka
autor
26. bře 2015

@olusenka Já uvidím, co mi poradí ten pán, na kterého mi dala paní kontakt....ale i když bude malý sedět, může být v té sedačce do 18kg??
A jaký je rozdíl té 0-18 a 9-18....několikrát jsem to četla, ale prostě to nechápu ☹

evab.
26. bře 2015

Kategorie 9 - 36 kg pro tak malé dítě moc vhodná není. Jak už tu bylo řečeno, je to o kompromisu, jedna z kategorii bude vždy ošizená. Buď může být pro mimčo velká nebo pro školáka malá. Jsem za to kupovat postupně sedačky dle momentálních proporcí dítěte. Koukněte na kvalitniautosedacky.cz tam jsou i rady při výběru sedačky

luciamala1979
26. bře 2015

no romer ma 9-18 klasicke pasy pre sedacku, od 18 kg vyssie uz pas jako u dospelakov, ma to viac volnosti, ale osobne si neviem představit mensie mimi jako tam sedi a nevypadava.. tiez bezpečnost maju 9-36 kg nizsiu podla testov..

golla
26. bře 2015

Romer trifix

mysonek
26. bře 2015

@hankatrdlinka sedačka 9-18kg je pro sedící dítě. My jí kupovali po vajíčku, malá do ní šla někdy kolem roku. Dítě musí opravdu dobře sedět. My máme Cybex s pultíkem a spokojenost. Nesouhlasím s tím, že je tam dítě skříplé a moc se potí, jak psala @olusenka. Malá tam je spokojená. Jinak pokud Tvé dítě nesedí a už se nevejde do vajíčka, tak nezbývá nic jiného než kategorie 0-18kg (bude ale asi drahá). Kategorie od 9kg má 3 podmínky, sedící dítě, 9kilo a většinou píší alespoň 9 měsíců. Nejdůležitější je ten pevný sed. Do kategorie 9-36 můžeš dát to samé dítě co do 9-18, ale většinou se jedná o kompromis a pro ty malé děti to nebude úplně to nejlepší.

hankatrdlinka
autor
27. bře 2015

@jitavrtule Ahojky...tak pán mi hned na druhý den odpověděl....jsem moc ráda, napsal mi svoje zkušenosti ale doporučil mi sedačku za deset tisíc ☹, takže to nepřichází v úvahu, to je pro nás nemožné.....tak jsem mu napsala ještě jednou, protože jsem to celkově moc nepochopila a potřebuju to napsat více polopatě....tak budu čekat na mail 😉

mer
27. bře 2015

Volila bych romerku 0-18 pokud ještě nesedí, ta vydrží dlouho a muže se dát ještě do protisměru šla bych osobně do této
http://autosedacky.heureka.cz/britax-first-clas...

mer
27. bře 2015

Ta 0-18 jde dát do protisměru a pravděpodobně je více polohovatelná, v 9-18 dítě vícemeně sedí a jde jen trochu polohovat do polosedě a nejde dát do protisměru

elana
27. bře 2015

@hankatrdlinka zkusila bych obeslat víc těch obchodů, většinou je tam kontakt, já mám dobrou zkušenost s tímto http://autosedacky.mimishop.cz/kontakty.php a tímto www.kvalitniautosedacky.cz (nejsem žádná reklama, jen tady jsem výběr konzultovala několikrát a nikdy mi nebylo nic nuceno, jen doporučováno a je dobře mít názor z víc stran). Nicméně to základní zde bylo řečeno, dokud dítě nesedí samo a nemá 9kg (což má, ale nesplňuje tu podmínku sedu), tak nemá v sedačce kategorie 1 (a výš) co dělat. Pokud vyrůstá z vajíčka, musí se holt koupit sedačka 0-18kg nebo půjčit nějaké prostornější, ony ty vajíčka z kočárových kombinací nejsou opravdu nic moc. Jinak do hlavního auta bych následující sedačku rozhodně koupila kategorii 9-18kg, bude tak na dva, dva a půl roku (i dýl, míň, záleží na proporcích samozřejmě) a pak zas kategorii 15-36kg, prostě postupně, nebrat rovnou tu 9-36kg (max. třeba do auta k prarodičům atd.). Je to vždycky logicky pouze bezpečnostní kompromis a na těch sedačkách se to nemusí zrovna vyplatit, utrácí se za kdejaký blbiny pro děti, tak zrovna na sedačce bych opravdu neškudlila. Ne vždy musí být nejbezpečnější nejdražší, projeď si ADAC testy a určitě něco vyberete.

heduska82
27. bře 2015

@hankatrdlinka Já si taky plánovala, že bude mít mladší sedačku po starším, jenže co čert nechtěl, starší je jak nudle a na tu největší sedačku dosáhne asi až půjde do školy... Mladší měl skoro 9kg na půl roce a 70 cm, ale pak se s přibíráním i růstem zarazil a na roce měl nějakých 10,5 kg a 77cm. Ve vajíčku byl déle než do roka, ale vypěstovala jsem si z toho tahání tenisový loket. 😀 A následně jsme kupovali 9-18 romer safefix plus s opěrnou nohou, má ji i starší a jsme fakt spokojení. Jen podotýkám, že mladší začal sám sedět až na 11 měsících! Jo a obě máme přes kvalitniautosedacky.cz

hankatrdlinka
autor
27. bře 2015

@elana Tak já nechci na malém šetřit a zvlášť ne na bezpečnosti, to je jasné, ale prostě sedačku za deset tisíc koupit nemůžeme.....tak jsem spíš myslela něco kolem 2500-4000, ale opravdu s tím, že to bude mít co možná na nejdelší dobu.....to se snad dá pochopit 😉
Ale buď neumím číst, nebo jsem úplně mimo, ale furt nevím, jestli sedačku 0-18 nebo 9-18 může mít, i když už bude sedět...připadám si sice jako blbec, ale...

mysonek
27. bře 2015

@hankatrdlinka Obě sedačky může mít i dítě, které sedí. Sedačku od 9 kilo naopak nemůže mít dítě, které nesedí. Dítě, které nesedí musí jezdit proti směru jízdy. To sedačka 0-18kg umožňuje, 9-18kg nikoliv. Takže pokud už nechceš vajíčko, tak musíš koupit tu 0-18 (ale dělá jí jen pár značek a jsou drahé). Do té od 9kg dítě musí pevně sedět, tudíž rozhodně ne 7 měsíční dítě. I kdyby se Ti brzo posadil, nebude to stabilní sed. My měli vajíčko skoro do roka. Pak šla do sedačky Cybex Juno-fix. Koupili jsme jí za necelé 4 tisíce, kupovali jsme starší model, ale novou. Chápu, že nechceš dát velké peníze za autosedačku, ale bohužel ty dobré značky jsou drahé. Ten Cybex, který v testech vycházel hodně dobře, patří mezi nejlevnější. Romer, Maxi-cosi, Kidi apod. značky jsou dražší.

mysonek
27. bře 2015

@hankatrdlinka tak Chicco bude určitě v pohodě, také patří mezi prověřené značky. Nikde nepíší, zda lze vozit proti směru jízdy, ale předpokládám, že ano, když je homologovaná i pro novorozence. Zkus si najít jak vyšla v ADAC testech.

hankatrdlinka
autor
27. bře 2015

@mysonek Snažím se to najít, ale to jsou samé pneumatiky a tak...můžu poprosit o odkaz?

milin
27. bře 2015

dobrý den,
my jsme nakonec vybraly tuhle :
http://www.autosedacky-romer.cz/autosedacky-rom...
je to parádní systém autosedačky a vřele doporučuji, a i když stojí opravdu hodně peněz, pro mě je to že je bezpečná, a prcek v ní snad vydrží co nejdéle. náš malej má 8m 72cm a 8,80kg sedí lozí a stojí, takže ta váha teď už tolik nahoru nepůjde 🙂 jak má tolik pohybu.

hankatrdlinka
autor
27. bře 2015

@milin tak snad malý taky za měsíc bude mít nějakou změnu...😉, sedačka vypadá hezky, cena je vyšší, ale pořád lepší než 8 nebo 12 tisíc 🙂....
Já jsem hlavně ráda, že to dítko tam bude moct jezdit i později....bála jsem se, že koupíme sedačku, když nesedí a pak budeme muset novou, protože už třeba chodí....pletla jsem a vůbec mi to neva 😀

mysonek
27. bře 2015

@hankatrdlinka tak tady jsem Ti našla tu sedačku, model tedy 2011, novější netestovali. Je to v němčině, německy neumím, ale dá se z toho pochopit, že vyšla dost mizerně.
http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersich...

hankatrdlinka
autor
27. bře 2015

@mysonek z toho nechápu nic.....no, uvidíme ale děkuju moc 😉