Jakou autosedačku od 9 do 36 kg?

alilali
12. únor 2022

Holky,

prosím, jakou vybrat autosedačku pro dítě od 9 do X kilo (aby vydržela co nejdéle), ale opravdu bezpečnou. Viděla jsem na testech, že vyhrává Cybex, jenže v recenzích uživatelů a také webu je, že nevýhodou je, že nejde otočit, tedy dítě v ní jede po směru jízdy a také dost kupujících psalo, že pro 9kg dítě je dost velká, proto už fakt nevím, prosím o zkušenosti, rady, která je nejvhodnější, hlavně BEZPEČNÁ , autem jezdíme každý den.

Děkuji.

misaa56
13. únor 2022

@alilali My jsme pořizovali Joie Stages, je do 25kg

glk
13. únor 2022

@alilali dítě by aspoň do 15 měsíců mělo jezdit v protisměru. Pomalu taky vybíráme a doporučím na FB skupinu Děti proti směru..

verunnaj
13. únor 2022

Volte menší váhové rozpětí, ideálně 9-18 nebo 9-25 pokud už má blízko k 18kg. Kouknete na tu zmíněnou skupinu, když zadáte dotaz s proporcemi dítěte a typem auta tak vám určitě pořadí vhodnou sedačku

qistyna
13. únor 2022

Za me Klippan Triofix, vydrzi opravdu dlouho v protismeru a pak se otoci do posmeru a vydrzi do 36kg…

tridvajedna
13. únor 2022

Nejbezpečnější jsou protisměrné. My máme v Hyundai i30 Axkid Minikid (9-25 kg, čistě protisměr) a u prarodičů Joie Stages (9-18 protisměr, potom do 25 kg posměr). Hlavně neberte Cybex pultíkovku, v testech z ní dítě vypadlo.

janule0123
13. únor 2022

@alilali jde i o to jaky mas auto… my jsme museli do Besafe izi turn, protože máme skodovky se sklonem sedadel.. tak aby nepadala hlava … ne každá to umí srovnat ..jinak Besafe je super značka co se týká bezpečnosti… jen si fest priplatis…a je teda vychytana …

petulkadodo
13. únor 2022

@alilali Pokud chceš pro 9 kg dítě, koukni na Cybex Sironu. Je tedy jen do 18 kg, ale je už od 3 měsíců, má zmenšující vložku, je otočná pro i proti směru a lze naklopit sklon sedačky víc do sedu nebo do lehu. Tak malé dítě bych do velké autosedačky nedávala, nebude pro něj pohodlná.

jako_mala_holka
13. únor 2022

My máme Joie steadi, ale malá v ní jezdí až cca od 12kg, do té doby byla ve vajíčku... Každopádně myslím, že od 9kg je

kamino
13. únor 2022

Máme Cybex Pallas od prckova roku, ted mu bude 10 let a pohoda. V malé verzi jde polohovat, takže je to takové ještě polovajíčko, není v úplném sedu, pultík je pohodlný, dítko nevisí za pásy, nikde ho nic neškrtí a nerozepne se samo, pro vyšší komfort je fajn časem pořídit takové to stupátko pod nohy, aby nevisely dolů.

zelenaesmolda
13. únor 2022

@glk
Deti proti smeru uz ne,admin vyhodil prodejce a je z toho obycejna mama skupina.Lepsi je tedka skupijna Autosedacky-bezpeci pro deti.

zelenaesmolda
13. únor 2022

@alilali
nepises jak velke mas dite,jake auto.bez toho ti nikdo nic kloudneho neporadi.Po vejci ale neni vhodna sedacka 9-36,nemuze dobre sedet malemu miminu a pubertakovi.

bassetlady
13. únor 2022

Otočná joie do 18 kg v protisměru a pak koupit pokračovací 15-36. Ale dokud nesedí nechat vejce.

rozitta
13. únor 2022

Klippan triofix - do 36kg mám takový dojem. A má nejdelší záruku na kvalitu plastů, 7 let.

zelenaesmolda
13. únor 2022

@rozitta
pletes si zivotnost a zaruku,to jsou uplne odlisne veci.U klippanu je to tusim navic 10 let protoze konstrukce je (narozdil od jinych sedacek) kovova,ne plastova.

fazolkazuzka
13. únor 2022

Cybex sirona i size. Za mě nejlepší. Kdybychom neměli teď auto bez isofixu tak se ji nikdy nezbavím. Je úžasna

elesse
13. únor 2022

Mame taky triofix. Ma zivotnost 10 let, tak by do te hranice kil mela vydrzet v poradku. Pokud synovi bude i v ostatnich ohledem. Ale zatim jsem spokojeni, pouzivame ji protismerne pro 13 kg dvouletaka. Jen v te naklopene poloze zabere dost mista, manzel se pred ni do auta nevejde

zuzekk
13. únor 2022

@fazolkazuzka ot - izofix je prakticky všude, i ve staré Fabii lze přidělat, jen ty háky musíš pohledat

alilali
autor
14. únor 2022

Všem holky děkuji, mám vybráno. A malá sedí 🙂 má 10kilo.

zelenaesmolda
14. únor 2022

@fazolkazuzka
sirony nejsou nic moc,jsou celkem male a nevydrzi dlouho,hlavova operka tak zadna slava

jolana24
15. únor 2022

@qistyna Máš vyzkoušený, že vydrží Triofix do 36kg? Syn se dl něj nevešel rameny při 20kg 🤷🏻‍♀️

zelenaesmolda
15. únor 2022

@alilali
cos vybrala teda?

qistyna
15. únor 2022

@jolana24
Jestli se nevesel do teto tak je asi vysoky ramenaty, kamaradky kluk 25 kg se tam vesel v pohode, vic jsem nemela moznost zkusit
Samozrejme zalezi i na vysce a muskulature..Tohle je udavany jako nejvyssi vaha, kterou sedacka “udrzi” v bezpeci

fazolkazuzka
16. únor 2022

@zuzekk mame teď starší Mercedes a vtom isofix není bohužel.