Holky,
prosím, jakou vybrat autosedačku pro dítě od 9 do X kilo (aby vydržela co nejdéle), ale opravdu bezpečnou. Viděla jsem na testech, že vyhrává Cybex, jenže v recenzích uživatelů a také webu je, že nevýhodou je, že nejde otočit, tedy dítě v ní jede po směru jízdy a také dost kupujících psalo, že pro 9kg dítě je dost velká, proto už fakt nevím, prosím o zkušenosti, rady, která je nejvhodnější, hlavně BEZPEČNÁ , autem jezdíme každý den.
Děkuji.
Volte menší váhové rozpětí, ideálně 9-18 nebo 9-25 pokud už má blízko k 18kg. Kouknete na tu zmíněnou skupinu, když zadáte dotaz s proporcemi dítěte a typem auta tak vám určitě pořadí vhodnou sedačku
Za me Klippan Triofix, vydrzi opravdu dlouho v protismeru a pak se otoci do posmeru a vydrzi do 36kg…
Nejbezpečnější jsou protisměrné. My máme v Hyundai i30 Axkid Minikid (9-25 kg, čistě protisměr) a u prarodičů Joie Stages (9-18 protisměr, potom do 25 kg posměr). Hlavně neberte Cybex pultíkovku, v testech z ní dítě vypadlo.
@alilali jde i o to jaky mas auto… my jsme museli do Besafe izi turn, protože máme skodovky se sklonem sedadel.. tak aby nepadala hlava … ne každá to umí srovnat ..jinak Besafe je super značka co se týká bezpečnosti… jen si fest priplatis…a je teda vychytana …
@alilali Pokud chceš pro 9 kg dítě, koukni na Cybex Sironu. Je tedy jen do 18 kg, ale je už od 3 měsíců, má zmenšující vložku, je otočná pro i proti směru a lze naklopit sklon sedačky víc do sedu nebo do lehu. Tak malé dítě bych do velké autosedačky nedávala, nebude pro něj pohodlná.
My máme Joie steadi, ale malá v ní jezdí až cca od 12kg, do té doby byla ve vajíčku... Každopádně myslím, že od 9kg je
Máme Cybex Pallas od prckova roku, ted mu bude 10 let a pohoda. V malé verzi jde polohovat, takže je to takové ještě polovajíčko, není v úplném sedu, pultík je pohodlný, dítko nevisí za pásy, nikde ho nic neškrtí a nerozepne se samo, pro vyšší komfort je fajn časem pořídit takové to stupátko pod nohy, aby nevisely dolů.
@glk
Deti proti smeru uz ne,admin vyhodil prodejce a je z toho obycejna mama skupina.Lepsi je tedka skupijna Autosedacky-bezpeci pro deti.
@alilali
nepises jak velke mas dite,jake auto.bez toho ti nikdo nic kloudneho neporadi.Po vejci ale neni vhodna sedacka 9-36,nemuze dobre sedet malemu miminu a pubertakovi.
Otočná joie do 18 kg v protisměru a pak koupit pokračovací 15-36. Ale dokud nesedí nechat vejce.
Klippan triofix - do 36kg mám takový dojem. A má nejdelší záruku na kvalitu plastů, 7 let.
@rozitta
pletes si zivotnost a zaruku,to jsou uplne odlisne veci.U klippanu je to tusim navic 10 let protoze konstrukce je (narozdil od jinych sedacek) kovova,ne plastova.
Cybex sirona i size. Za mě nejlepší. Kdybychom neměli teď auto bez isofixu tak se ji nikdy nezbavím. Je úžasna
Mame taky triofix. Ma zivotnost 10 let, tak by do te hranice kil mela vydrzet v poradku. Pokud synovi bude i v ostatnich ohledem. Ale zatim jsem spokojeni, pouzivame ji protismerne pro 13 kg dvouletaka. Jen v te naklopene poloze zabere dost mista, manzel se pred ni do auta nevejde
@fazolkazuzka ot - izofix je prakticky všude, i ve staré Fabii lze přidělat, jen ty háky musíš pohledat
Všem holky děkuji, mám vybráno. A malá sedí 🙂 má 10kilo.
@fazolkazuzka
sirony nejsou nic moc,jsou celkem male a nevydrzi dlouho,hlavova operka tak zadna slava
@alilali
cos vybrala teda?
@zuzekk mame teď starší Mercedes a vtom isofix není bohužel.
@alilali My jsme pořizovali Joie Stages, je do 25kg