Jaké auto pro tři děti?

29. říj 2024

Ahoj, budu si muset poridit nove auto. Mam tri deti, starsi dva uz nepotrebuji autosedacku, nejmladsi jeste jo. Potrebovala bych auto, ktere idealne ma:
- vzadu tri "plnohodnotna" sedadla
- velky kufr - aby se tam vlezl velky pes, kocarek a zavazadlo.
- SUV - jezdim hodne terenem a zaroven i po dalnici, potrebuji, aby bylo bezpecne a pritom ho nerozbil kdejaky sutr
- na nove nemam, cenove idealne do 200 000 Kc, max 300 000.
- najeto co nejmene 😄
- a samozrejme kvalitni kousek, do ktereho nebudu vrazet desitky tisic.
- mam dobre zkusenosti se Skodou a VW, to jsou spolehliva auta, tak ty bych preferovala

Co se tak koukam, tak v bazarech je toho mraky, ale jeste jsem nenarazila na auto, ktere by splnovalo vsechny podminky.

Nebo jake auto pouzivate vy se tremi detmi? Partnera nemam, takze jeden by teoreticky mohl sedet vepredu, ale tu a tam nekoho jeste svezem, tak tri poradna sedadla vzadu bodnou.
Dekuji!

dashyyy
29. říj 2024

Máme MPV Seat Alhambra, kupovali jsme jako tříletý auto, máme ji 8 let a nejpovedenější kup auta v rodině, nekazí se, jezdí, zvládá pole a louky, uveze až 7 lidí, obrovský kufr.. pokud VW tak bych šla do Sharana, je to stejná výrobní linka jako na Alhambry, ty jsou ale kvůli značně o fous levnější než VW 😉

uzivatelkapetra
29. říj 2024

Podmínka č 4 docela vylučuje ty ostatní. Bezúdržbové koncernové velké SUV s malým nájezdem stojí podstatně více. Určitě bych se zaměřila na jiné značky. Ony třeba ty dustery prý vůbec nejsou špatné, akorát musíš najít kousek, kde nebyla zanedbávána běžná údržba, často bývají taky s továrním LPG, což jiné značky už v podstatě nenabízejí a díky lowcostové značce by ani nemusely stát balík i ty lepší kusy.

dandaa
29. říj 2024

Za tu cenu se dá sehnat VW Sharan, my ho měli tedy novějšího ,místa až až ,ale já z něj blbě viděla jak jsem malá takže jsme ho měli tuším necelý rok a za stejnou cenu se prodal . Potom jsme měli Peugeot Rifter ,opět neskutečně místa, uvezl sedm lidí, ale zase jsem z něj hůře viděla a byl celkem tvrdý. Sousedé mají Citroën Berlingo a nestěžují si . Výběr bych řekla, že je ,ale bude potřeba ověřit, aby bylo auto v pořádku.

kakba
29. říj 2024

Jestli opravdu bezpecne SUV tak za me jedine Volvo nebo max Skodovka Kodiaq. Ale to rozhodne neseze ens okolo 200K a kdyz ano, tak to bude vrak.

konidana
29. říj 2024

VW Transporter. My mame T4. Idealni rodinne auto (jsme 2+2), celkove se vejde vsude jako vetsi osobak a uvnitr mista nepreberne. Da se sehnat od 100 do 200 tis. Novejsi a zachovalejsi kusy samozrejmne i draz. Temhle autum (r.v.kolem roku 2000) vubec nevadi, ze maji najeto 500tis km. Ale chce to hledat s automechanikem a vybirat radeji od fyz.osob nez z bazaru.

cherie24
29. říj 2024

My máme VW Sharan. V kufru spousty místa, vzadu 3 prostorné sedačky. SUV jsou pohledově velké z venku, ale uvnitř zas tak velké nejsou. A kufry dost malé. My chtěli kodiaka, ale ten kufr má fakt malý, my by jsme s tím měli problém. Vozíme na dovolené i na běžné výlety sebou kola, zvířata, cyklo vozíky, odrážedla a všechno možné. Nemůžu si na jedinou věc stěžovat. Nějaký terén to taky zvládne, máme vyzkoušeno, ale teréňák to není. 😆 Po dálnici jezdím v podstatě pořád, bydlíme u dálnice a jede pěkně.

dashyyy
29. říj 2024

@cherie24 souhlas.. máme Kodiaqa služebáka a místa vevnitř nesrovnatelně s tím naším MPV, pak máme ještě Peugeota 5008 a to je snad ještě menší než Kodiaq přitom zvenku takový hovádko

jirovapa
29. říj 2024

My máme 3 děti, chtěli jsme aby vzadu byli 3 samostatné sedačky, kvůli autosedačkám. Takže máme Citroen C4 Picasso a druhé máme Peugeot 5008 (v kufru jsou i dvě přídavná sedadla, což je super, když chceme ještě vést prarodiče nebo známe a nechceme brát dvě auta - to mají obě tyto auta, co máme).

teate
29. říj 2024

Máme nový Peugeot 5008 (jsou tam ještě dvě další místa v kufru navíc - pro babičky nebo pro další děti, kamarády dětí apod.) a je to nejlepší auto. Předtím jsem měla klasickýho VW Golf a skoro jsem brečela, když jsem ho dávala pryč. A teď? Pantera bych za nic nevyměnila a říkám si, proč jsem byla tak vázaná na auta z tototo předchozího koncernu. Ale cenově nevím, náš je v plné výbavě a byl teda fakt ….. dražší. Podle mě najdeš takové “levnější” auto, co popisuješ, jen se šíleným tachometrem nebo minulostí.

journals
29. říj 2024

No, takhle... SUV nerovná se auto do terénu, to si lidi často myslí, ale není to tak.
I SUV mohou mít velký kufr, ale chce to trochu pátrat. Obzvlášť u hybridů je to teď problém, ale najdou se. Ale hybrid se vás vlastně spíš netýká.
My jsme spokojení s Hondou CRV, kufr má jeden z největších v kategorii SUV, ale tři plnohodnotná sedala nemá, nicméně 3 děti s jednou sedačkou jsou v pohodě.
Ale myslím, že máš moc požadavků za dost nízkou cenu a budeš muset někde slevit.

misha31
29. říj 2024

Malo financi na tolik naroku....
My mame Dacia Dokker, vzadu vpoho kocar, retrivr a dalsi psi
Neni drahe, udrzba take za levno, ale na dalnici nepojedes stale v nejrychlejším pruhu

95newmommy2020
29. říj 2024

Chrysler voyager

barulina
29. říj 2024

@95newmommy2020 taky jsme měli Vojína. Teď máme jako hlavní Dodge grand caravan

veroniquecz
29. říj 2024

SUV je většinou jen nabobtnalá kapota. Hledej MPV. Za mě jsem mega spokojená s Citroen C4 Grand Picasso.