Ahoj, prosím poradite mi jak jste měli uspořádané tri dětské autosedačky v Opel Zafira? Čekám třetí mimco. Starší kluci jsou necelých 5 a 3. Ráda bych se vyhnula podsedaku. Máte někdo nějaký tip jak to tam poskládat?
Máme objednané nové větší auto od ledna, ale bohužel se zpozdila výroba a minimalne tři měsíce budeme muset jezdit takhle.
Jak psala petronilkaa, jednu sedačku dát dopředu a dorazu se dospělý mezi sedačky vejde. Myslím, že ani nikdo se stejným autem vám lépe neporadí, protože každá autosedačka je jinak velká. Na tu chvíli to takhle určitě zvládnete. Pětileté je na podsedák malé, do toho bych nešla. Můžu se zeptat, jaké budete mít nové auto?
Mně se vešly 3 i do sedana, akorát poutání bylo na dýl 😉
@audreyi nemám sice toto auto, ale Octavii, a pokud jsou na isofixu 2 autosedačky, tak se tam třetí ani za Boha nevešla a podsedák horko těžko a to bylo to třetí dítě mega utiskované a dospělák tam seděl na kraji sedačky, protože se opřít nedalo.. Řešila bych to stejně jak píše někdo tady nahoře.. Třetí autosedačku dopředu a dospělák to musí vydržet vzadu..
@audreyi známá řešila podobný problém (auto Seat Leon ST) a mají autosedačky 2x Britax Römer a 1x BeSafe, všechny na zadních sedadlech a pohoda 👍. Řešila to přímo na prodejně, kde zkoušeli jaká kombinace sedaček se jim vejde do auta. Taky zkuste někde přímo na prodejně, rádi vám určitě poradí.
My mame pro 3,5l naniu, je to uzka sedacka. Ldyz se daji dve vedle sebe,tak se i do uzke jednickove oktavie vejde stihly clovek. Hlavne ne caretero,to je siroky jak blazen. A celkove velka bytna sedacka.
Mame ford smax a vsechny deti se vlezou pohodlne dozadu vedle sebe. 1sedacka 9-36kg, 1sedacka 9-18kg a jedno vajicko...Rekla bych, ze zafira bude velikostne dost podobna...
Záleží co máte za autosedačky, podle mě jde o to zkoušet různé varianty, jak to tam seskládat.. Pokud by to nešlo jinak, vypnout airbag u spolujezdce a dát mimčo dopředu. Nebo naopak nechat airbag zapnutý a dát dopředu jednoho ze starších. S tím, že když pojedete všichni i s manželem, někdo se musí napasovat mezi sedačky vzadu.