Dítě v autě ve vajíčku. Kde ho máte, když cestujete sami a proč?

holkaokomodra
1. črc 2021

Ahoj všichni, zajímal by mě váš názor na umístění dítěte v autosedačce v autě, pokud s ním cestujete sami. Především ve vajíčku, vozíte na předním sedadle nebo vzadu? Případně proč. Díky za názory

cherie24
1. črc 2021

@holkaokomodra když jsem jezdila po městě, třeba na nákup a podobně, tak jsem si jí dávala do předu. Byla hodná a klidná, když mě viděla, ale na dlouhé trasy nebo když jsem jezdila ven z města, kde auta lítají přes 90, tak vždy do zadu a měla jsem na opěradle zrcátko, ať na ni vidím. Mám ho v autě pořád, máme pokračovácí protisměrnou.

verionka
1. črc 2021

Vpředu mi nejde vypnout airbag, takže jsem vozidla vzadu. Ale měl tam vedle sebe v té době tříletého bráchu, tak se zabavili. Jen horší bylo, když mu vypadl dudlik, tak jsem mu ho nemohla podat a brácha nedosáhnul....

areh
1. črc 2021

Obě děti od vajíčka na zadních sedadlech

pe_tu_ss_ka
1. črc 2021

Vždycky byl malý vzadu na isofixu, ani jednou jsem si ho dopředu nedala. Od vejce máme zrcátko, takže na něj vidím a má ho i teď v protisměrce. Neplánuji to dělat jinak ani s druhým.

terezkakralicek
1. črc 2021

Ve vajicku od zacatku vzadu za spolujezdcem takze na ni dosahnu v pohode. Na vajicko navesim hracky a je klid. jezdim.od zacatku s malou sama takze to jinak neslo, kdyz plakala nedalo se nic delat musela jsem.mluvit a tišit ale tedka je mala v klidu a vi ze se nekam jede a jak se zastavi a vystupujem.tak jsme dojeli 🙂

marti89
1. črc 2021

@holkaokomodra Přednímu sedadlu se říká sedadlo smrti, je tam nejvíc a nejhorších úrazů. Vozíme prcky vzadu.

felixfelicis
1. črc 2021

Vsechny děti vzdycky vzadu, k protismernym sedackam máme zrcátka.

gracinka7
1. črc 2021

@holkaokomodra nikdy jsem nevozila dítě vepředu.

tynka9
1. črc 2021

Vím, že to úplně bezpečné není, ale často jezdím a vajíčkem vepredu. Asi jsem si nějak zvykla z mého prvního auta - maličká Corsa, kam jsem do kufru sotva dala podvozek od kočáru, na zadní sedačky korbu a jediné, kam se mi vešel prcek bylo sedadlo spolujezdce. Ve větším autě jsme pak už dvě děti vozili vzadu. Když jsme jeli a manželem oba, tak jsem seděla mezi nima, abych mohla na delších trasách oba bavit, nebo nejak obstarat. Teď máme tři děti a starší sedí vzadu, nejmladší vepredu. Když řídím sama, jsem klidnější, že na prcka vidim a zároveň nemusím řešit, jestli mu starší něco neprovádí.. a i kvůli pásům je pro mě jednodušší mít 3 sedačky u dveří.

blondynka400
1. črc 2021

@holkaokomodra zásadně vždy jenom na zadním sedadle. Ideálně za spolujezdcem . Je to nejbezpečnější místo a i pro řidiče je to nejlepší. Ono se to nezdá, ale mít dítě vedle sebe je hodně rušivý element...

rebe
1. črc 2021

Vždycky pouze vzadu kvůli bezpečnosti i kvůli pozornosti.

felixfelicis
2. črc 2021

@tynka9 Tri děti jsou právě super vzadu, není problém, že by na sebe nedosáhli, když se nejmladsimu přestávalo cestování líbit, začali na něj dělat opičky nebo mu podávali hračky do sedacky, podávali mu piti. Máme veprostred nejstaršího a ten mu vzdycky pomůže. Kluci už se vpohode připásají sami, my jenom kontrolujeme. Jezdíme pravidelně 400 km.

zuzekk
2. črc 2021

Vajíčko vepředu, další sedačku vzadu.

netopejr
2. črc 2021

Vpredu, nervalo. Navic vidim, kdyz si ublikne a nezadusi se mi cestou.

patypresdevaty
2. črc 2021

@felixfelicis to máš sice pravdu, ale zdaleka ne do všech aut se dozadu vejdou tři sedačky...

konidana
2. črc 2021

Vajicko jsem vozila vzdy vepredu, vzadu na nej ve formanovi nestacil pas

felixfelicis
2. črc 2021

@patypresdevaty To vím, když jsme čekali třetí, vyměnili jsme auto🤷‍♀️ To je prostě "riziko" početné rodiny. Absolvovat dlouhé cesty několik let nacpana mezi dětmi nebo davat nejstaršímu rychle podsedak, když by mohl ještě jezdit bezpečněji v sedacce, o tom jsme vůbec neuvazovali.

95newmommy2020
2. črc 2021

Já ho měla vedle sebe ve vajicku. Ale v sedaccce už v zadu. Sice je v autě v pohodě, nic se nestalo, ale já radši jedu s nim MHD, a autem sama. Necítím se dobře vést dítě.

lenickakl
2. črc 2021

Vzdy vzadu za spolujezdcem.

holkaokomodra
autor
2. črc 2021

holky díky za názory, koukám, že je to tak 50 na 50, já jsem prvního vozila v předu, měla jsem třídveřové auto a představa, že to dítko rychle nevyndam kdyby cokoliv mě fakt desila, když byl starší a už tam vlezl sám tak sedával vzadu. Právě cekam druhý a uvažuji jak tentokrát a zajímá mě co preferujete, ale pocitově se furt přikláním k tomu mít prcka vedle sebe v předu, tedy na kratší vzdalenosti. Na ty delší budem jezdit s mužem takže jasna věc, že dítě i já vzadu 😊

me_druhe_ja
2. črc 2021

Mladší vedle mě ve vejci, starší vzadu v sedačce. Ten se dívá z okna, takže se zabaví. Když jedem dva, jsou oba vzadu.

tynka9
2. črc 2021

@felixfelicis Nevím, jak staré máš děti, ale ti naši jsou ještě docela malí - 3,5 a 2 a k tomu 7 týdnů. Možná až budou větší, tak to takhle půjde, ale teď už vidím, jak ho tam prostřední dloube do nosu a starší je z něj tak vedle, že ho nenechá spát... pro mě klidnější a bezpečnější varianta je mít ho vepředu, než pořádně nevidět, co se děje vzadu a okřikovat je z místa řidiče. Takhle alespoň vidím, jestli třeba neblinknul, neděje se něco, co bych měla nějak řešit a ti dva starší koukají z okna a jsou spokojení. Navíc starší sice už přes den nespává docela dlouho, ale v autě pravidelně usínají a představa, jak je vytahuju spící z prostředního sedadla, abych je přenesla domů... to bych asi fyzicky nedala..

mamadvoudeti
2. črc 2021

Vždy v zadu !

felixfelicis
2. črc 2021

@tynka9 Když se narodil nejmladsi, bylo jim 3,5 a 1,5. Neresili jsme teda blinkani. Ale tři spící děti neuneseme s manželem ani ve dvou, to prostě musí vstát a jít po svých alespoň jeden. Nam to takhle funguje dobře, cestujeme docela hodně a děti jsou zvyklé.

holkaokomodra
autor
2. črc 2021

@mamadvoudeti a důvodem je pocit větší bezpečnosti nebo?

zelenaesmolda
2. črc 2021

Vy co vozite v zadu a jedete samy,nemate strach,ze se dite treba zacne dusit a vy na nej nedosahnete?

fouskovi
2. črc 2021

Oba kluci ve vajíčku jezdili ve předu vypnutý airbag v zadu si nedovedu představit jak se k nim budu točit

pe_tu_ss_ka
2. črc 2021

@zelenaesmolda to bychom asi nikdy nikam nevyrazili, kdybych si říkala, co se stane kdyby.. mám tam zrcátko a kdyby něco, tak bych zastavila. Samozřejmě neměla jsem blicí mimino, a doufám, že ani druhé nebude. Pro mě je to prostě bezpečnější mít syna vzadu. Je to jako všechno, na uvážení každé z nás. Každá z nás dělá pro své dítě, co si myslí, že je nejlepší a každá z nás má jiné dítě (blinkací/neblinkací; uplakané/v pohodě spí; atd) a každá z nás je víc v klidu, když má dítě vpředu/vzadu. Myslím, že tu nejde říct, kde je to bezpečnější.

holkaokomodra
autor
2. črc 2021

@pe_tu_ss_ka to máš uplnou pravdu, díky za reakci 😊

mamadvoudeti
3. črc 2021

@holkaokomodra měla jsem osobně 2 bouračky (pokaždé to do mě napálil opilí řidič ) a vím jak reagují . Vždy člověk strhne volant ,aby naráz šel k spolujezdci. Ale možná to jen já mám takhle .