Autosedačky do Octavie. Jaké tři by se tam vešly?

13. kvě 2024

Ahoj. Mám 3 děti.
Skoro 6-ti letou a dvojcata 8m. Přemýšlím, jak nacpat do Octavie dozadu 3 autosedacky. Momentálně jezdí starší vepredu a vzadu dvě vajíčka a já. Ale chtěla bych tři sedacky vzadu, nebo aspoň jeden podsedak a dvě sedačky. Když bysme jeli někam dál, tak by sla starší dopředu do autosedacky. Podsedak jen na krátké trasy mimo dálnici. Moc mu nefandim. Nevíte, které by se mi tam vešly? Dekuji 🙂

krisstina93
13. kvě 2024

A mas změřeno kolik mas v autě místa? My mame jednu protismernou pro nejmladší 2x 15-36 od britaxu a jsou tam narvane tak tak a to mame superba, ten je asi kousek širší než oktávka. A to sem vybírala hodně úzké sedačky, ono nebyl problém v základně, ale většinou mají širokou tu část na ramena. Podle mě tam dvě protismerne sedačky a jednu velkou bezpečně nenacpes.

swan42
13. kvě 2024

Koukni na fb skupina autosedacky-bezpeci pro deti.
Je tam nekolik prispevku o tom, ze do octavky 3 autosedacky nedas.
Je tam jeden teda prispevek, ze by se tam mely vejit tri klippany, ale ty jsou pro dvojcata jeste obrovsky. Spis si ty lidi koupi radsi Tourana 😄
Podsedak pro sestilety dite bych nedavala 🙈

autor
13. kvě 2024

@swan42 díky podívám se. Já sem napsala ze podsedak úplně nechci. Ale nové auto teď kupovat nemuzu, koupili jsme tohle před dvojcaty a já mám ještě Fabii.

fyii
13. kvě 2024

musis vyzkouset, podle typu sedacek, co mam vyzkouseny tak britax a cybex jsou hodne siroky...

aktakd
13. kvě 2024

My do obdobného auta tři děti nacpali, ale musely být ty sedačky na pásy a ne na isofix (dvě klasické+vajíčko). Jinak teď jsem kupovala pro šestileťáka jednu z těch užších - nějaký Britax, můžu mrknout.

nektarinka123
13. kvě 2024

Taky doporucuju fb autosedacky-bezpeci pro deti

autor
13. kvě 2024

@aktakd myslím, ze dvě vajíčka a sedačku nenacpu ani náhodou,. Ale prave až vyrostou z vajíčka tak bych potřebovala znát typ který je co nejužší 🙂 nemusí byt isofix, to jsem nějak tusila ze nepůjde. Diky

veronicka89
13. kvě 2024

ja k babicce do auta kupovala kdysi britax eclipse ptz byla hodně uzka ;) ( p-18 ) takze pro ty 2 a pak stRsimu se uz kouknes tech uz byva uzsich vic...ikdyz kdyby mely 2 deti protismernou coz by bylo nejlepsi...taky by se to asi vlezlo ;)

krisstina93
13. kvě 2024

Záleží co myslíš, až vyrostou z vajíčka. Stejně potřebuješ ještě tak rok protismerne a to tam nejspíš nenacpes. Teda pokud nechceš vozit sotva sedící děti v neadekvátní sedacce. Ty naše britaxy jaou úzké, ale jsou až od 15kg, synové je měli od nějakých 4 let.

aktakd
13. kvě 2024

Já teď kupovala tuto úzkou -
Britax Römer Kidfix M i-Size 2024, ale ta je až od 18 kg. Vážně se s vajíčkama nevejdou? Ty vajíčka a další protisměrky si myslím, že by se teoreticky vejít mohli, protože často ty sedačky bývají hodně široké v ramenou.
Teď si ještě vzpomínám, že jsme do auta dali i dvě klasické posměru a podsedák. Jako je to všechno naknop a komfort nic moc, ale taky jsme takto jezdili (dvě posměné a vajíčko). Zajela bych do obchodu a zkoušela, třeba něco klapne.

barus18
22. srp 2024

Zdravím, nevím jestli už máte vyřešeno, my.jsme 2 děti dozadu nacpali na 2x.klippan triofix (poutane na pásy, isofix nešel) a mezi ně maxi cossi. Ze začátku byly oba klippany v protismeru a to se tam dávalo nejlíp, teď už jsou všechny po směru (potřebovali jsme aby všechny viděly na tablet po cestě do Chorvatsk a vlezly se taky. I když dost naknop. Děti 6,5; 4,5; a 2 a 3/4, auto škoda Enyaq, vyzkouseno i v VW Tiguan