Autosedačky Be Safe a jiné proti směru jízdy i nad 9kg

annaluciapetrzel
22. kvě 2015

ahojte, uz jsme se davala dotaz, ale nikdo se neozval. tak zkusim znova. Je tady nekdo, kdo vaze dite PROTI smeru i pkd ma dite nad 9kg? Mam klasicke vajicko, ale nechci kupovat sedacku po smeru, na zaklade vyzkumu to neni bezpecne a napr. ve skandinavii se musi jezdit proti smeru az do 2 let. Vyber sedacek tohoto typu je dost maly v CR. A jsou strasne drahe. http://babycar.cz/autosedacky-0-18kg-bez-isofix... ma nekdo zkusenosti? prip. ocenim jakekoliv typy na sedacky proti smeru jizdy u ditete nad 9kg, idealne moznost vazani obema smery. dikec zeny!

rybickamalicka
22. kvě 2015

Ja mam sedacku pro i proti smeru jizdy- cybex sirona.

celaskon87
22. kvě 2015

Ahoj, autosedačku besafe máme - podědili jsme ji po synovcích, syn v ní jezdí od narození. Má svoje výhody i nevýhody. Z těch nevýhod je hlavně to, že je příšerně těžká a velká, takže než abych dítě tahala v autosedačce např. z parkoviště k lékaři, tak jej radši vezmu do náručí. V tom třeba závidím maminkám, které dítě s autosedačkou vytáhnou z auta a pohodlně jej nesou jednou rukou, kam potřebují. Ale zase vidím tu výhodu, že je to autosedačka velmi bezpečná, festovní a že v ní ještě nějakou chvilku vydrží. Navíc se dá přidělat na náš podvozek od kočárku...

annaluciapetrzel
autor
22. kvě 2015

@rybickamalicka chjo, koukam na ni, neda se dat do Fabie na predni sedadlo, viz http://cybex-online.com/cz/carseats/sirona.html, da se tam zadat auto a u Fabii lze tu sedacku dat pouze na zadni sedadlo

annaluciapetrzel
autor
22. kvě 2015

@celaskon87 ahojda. Dceri je uz rok, takze autosedacka zustane v aute, moc ale nechapu, jsem-li schopna ji upevnit na predni sedalo, koukala jsme se na nekolik videi a jsem zmatena

rybickamalicka
22. kvě 2015

@annaluciapetrzel proc chcete vozit dite vepredu? sedacku na predni sedadlo bych nedala nikdy. Dokonce me auto ani nedovoluje vypnout aitbagy na prednim sedadle na miste spolujezde. To uz bych radeji vozila vzadu po smeru jizdy.

blahova_andrea
22. kvě 2015

holky, mě moc není jasné, kde mají ty větší děti nohy, když je sedačka proti směru jízdy, tudíž nohy do sedačky auta? 😅 syn jízdu proti směru ve vajíčku nesnášel, bylo mu to nepohodlné. naopak jak šel do větší sedačky, kde byl výš a po směru, tak si začal jízdu autem užívat. do té doby bylo utrpení i 10 minutový přejezd někam. nedovedu si fakt představit vzadu dvě autosedačky čelem vzad a děti nohy za krkem? 😅

celaskon87
22. kvě 2015

@annaluciapetrzel na předním sedadle dítě nevozíme... a jak píše @blahova_andrea tak netuším, jak dlouho ji ještě budeme používat, myslím, že tak právě do roka maximálně, protože pak asi nebude mít kam dávat nožky.

annaluciapetrzel
autor
22. kvě 2015

@rybickamalicka toz, proste vozim a nejsem jedina. Dcera vzadu byt nemuze. Ja ridim a ona proste vzadu bude plakat, ja se budu otacet a vysekame se. Holt matky single to nemaj lehky. Holky, prosim todle uz nekomentovat, ju 🙂? Potrebuju radu by nase jizda byla bezpecna na prednim sedadle. Btw @blahova_andrea dcera vejce MILUJE. a prave existuji sedacky kt by toto mely dovolovat az do 18kg i 25kg.
FYI, kdybysme bydleli ve skandinavii tak bychom povinne do 2 let vozili proti smeru a smytec. @celaskon87 dikec je mi to jasny.

annaluciapetrzel
autor
22. kvě 2015

@rybickamalicka ale dikec urcite za ten tip. Ta sironia v nekt autech lze dat i dopredu, ale ne ve Fabce, chjo.

annaluciapetrzel
autor
22. kvě 2015

jinak ocekavam, ze casem se to zlepsi a dceru pk hodim dozadu v sedace po smeru. Ale tedka by to bylo, ehm, o usta. Proste rev rev... pkd je vepredu, je klidna. Zkousela jsem to. Jako vzadu. a zcela vycerpana jsem to vzdala. Dcera vyplivovala dudlik, plakala. Musela jsme neustale zastavovat (na dalnici lze dost blbe). Nutilo me to se za ni otacet. Toz tak. A dik za jakekoliv tipy!

blahova_andrea
22. kvě 2015

@annaluciapetrzel no to jsi mi ale neodpověděla? kam si tak velké dítě 3-4roky, přes 100cm dává nohy, když sedí do sedačky? to si jako hodí nahoru na opěradlo sedačky auta? to má být pohodlné? a rozhodně to teda není praktické. nebo to ty děti pokaždé do auta rodiče zouvají? prostě to neznám, nikdy jsem to v praxi neviděla a proto se ptám na ty praktické věci okolo. o bezpečnosti jízdy vzad se přít vůbec nehodlám. ta je mi jasná 😉

rybickamalicka
22. kvě 2015

@blahova_andrea urcite je to hodne nepohodlne. Ta ma sedacka sirona, ktera jde pro i proti smeru je do 18 kg. Od 9 kg lze umistit po smeru jizdy. Jinak je mozne do 18 kg ji vozit proti smeru. Je to asi hooodne nepohodlne, deti musi mit skrcene nohy. Ja v 9 kilech dite otocila po smeru jizdy, taky plakala a nelibilo se ji byt otocena a nevidet.

annaluciapetrzel
autor
22. kvě 2015

@blahova_andrea no na to bych se chtela optat napr. tech uzivatelek 🙂, jak to delaj etc. hele zeny, klid. takze proste tady neni nikdo kdo od 9kg jezdi proti smeru, jak vidim. Hahaha, musim se naucit svedsky, finsky prip. norsky a jit na skandinavske koniky bych neco zjistila! Jinak klid, planovala jsem vozit proti smeru do tech max 2let, pk otocit.

chris_n
22. kvě 2015

@annaluciapetrzel proč by nemela jit dopředu? jako že vpředu nejsou isofixy? fabka určitě má vypínací airbag, takže tam bude nekde jinde zádrheL?
jinak my jsme davali teda do posměrné, i kvůli tomu, že to všem vyhovovalo víc (na klidu jízdy)

annaluciapetrzel
autor
22. kvě 2015

@chris_n cauky. hele, uprimne, ja ty isofixy nechapu. nechapu KAM se to zacvakava. prijde mi, ze Fabie nema zadny (ha, pkd nekdo vite, reknete). prusvih je, koukni na video http://www.autosedacky-besafe.cz/izi_combix3.php, zacatek... jak tam upevnuji ten pas k prednimu sedadlu? Je to u isofiox. i bez isofixu. Chjo, si dycky musim vymyslet nejaky extraburt 🙂. Airbag mam uz davno vyply! Ptze tedka vozim vepredu ve vajicku

blahova_andrea
23. kvě 2015

@annaluciapetrzel mě rozhodně nevadí, kde a jak dítě vozíš. jen mě to téma zaujalo, protože o těch sedačkách ze severu už jsem taky slyšela a nebylo mi jasné to, co na co jsem se tu zeptala. jako ty...jestli už má někdo zkušenost 😉

verdos
23. kvě 2015

@blahova_andrea
Vlastní zkušenost nemám, ale protože je to v zahraničí velký hit, lze nalézt poměrně hodně fotek..:
https://www.google.com/search?q=rear+facing+tod...

blahova_andrea
23. kvě 2015

@verdos díky, já neumím anglicky, takže bych se nedopídila, co zadat do vyhledávače, aby mi ty fotky vyjely. každopádně u nás by to hit nebyl. děti chtějí sedět a koukat po směru a kecat do řízení a my rozhodně nechceme, aby měly špinavé boty na autosedačkách a nohy za krkem 😅 ale moc díky za odkaz, ráda jsem mrkla a potvrdila si své domněnky 😉

blahova_andrea
23. kvě 2015

holky, u nás se dá jezdit proti směru i s klasickou sedačkou. máme dodávku a dvě sedadla za námi jsou otočná, takže se prostě otočí i se sedačkou 😀 ale projde to jen v případě výletu, kdy je někdo i na zadní trojsedačce, aby děti bavil 😅 jako na severu nevím. chudáci děti, když koukají do sedačky. my dětem ukazuje, vykládáme, vysvětlujeme, když se otočím, na ně vidím, cokoliv podám...s tímto typem sedačky by nic takového nebylo možné ☹ a vrazit jim do ruky tablet nebo jinou kravinu teda nehodlám, aby se zabavily jinak

verdos
23. kvě 2015

@blahova_andrea Ty děti to (údajně) baví koukat i proti směru (tvrdí anglicky mluvící rodiče), ale úplně chápu, já si to taky nedokážu moc představit třeba s těma botama a taky s podáváním věcí (taky věčně podávám pití a sváču) nebo kontolou dítěte (jestli spí - i když na to jsou zrcátka, ale stejně...). Každopádně u nás vyhrála klasická sedačka i z důvodu ceny.

chris_n
23. kvě 2015

@annaluciapetrzel nemuzu si pomoct, al3 je mi ted deti fakt lito. To musi byt teda pohodli :/ jinak jak jsem psala, predpokladam, ze ten problem predniho sedadla bude v izofixu, ale netusim, jestli vubec nejake auto ma izifix vpredu.

chris_n
23. kvě 2015

@verdos rodice toho muzou nak3cat... nevim jestli jsou to informace z recenzi nestrannych. Nase dite by nas asi za tu sedacku vydedilo 😀

verdos
23. kvě 2015

@chris_n Jako že by ty rodiče někdo platil za to, aby psali, jak je to super? :D To asi ne... to si nedokážu představit, pročetla jsem o tom tehdy fakt sáhodlouhé diskuze. Tam je totiž rozdíl oproti vajíčku - které je nízko posazené - tyto autosedačky už jsou výše a dítě má lepší rozhled a proto si tolik nestěžuje... Jinak je mi ale jasné, že každé dítě je jiné a že by to bylo hodně divné, kdyby se nenašlo žádné dítě, které by proti tomu protestovalo (stejně jako jsou děti, které vůbec nesnáší jakoukoliv jízdu v autě - např. 🙂).

pabka
23. kvě 2015

@annaluciapetrzel Ahoj, nečetla jsem jiné příspěvky než ten Tvůj úvodní a pár posledních tady na konci, tak možná už odpověď, kterou hledáš, máš.. ale za mě - my máme autosedačku, která lze otočit po i proti směru jízdy. Máme Maxi Cosi Opal. Malá šla po vajíčku do ní a do dvou let a něco jezdila proti směru jízdy. Chtěla jsem to kvůli bezpečí, jezdíme hodně. Oproti vajíčku je sedačka vyšší, takže viděla ven, po vajíčku pro ní změna, ve vajíčku celkem plakala, v této už ne. Měla jsem zrcátko, takže jsem na ní viděla a měla jsem jí ne za sebou, ale na sedačce vedle, takže jsem na ní bez problému dosáhla (něco jí podat). Za mě žádný problém a lepší pocit, že je více v bezpečí. Někdo tu zmiňoval špinavé boty - prodávají takový potah, který se připevní na záda sedačky a kope do něj, je omyvatelný, otíratelný. Nohy tam měla v pohodě. Po tom druhém roce už je měla mírně skrčené, je trochu vyšší než ostatní, tak jsme jí otočili po směru. A teď kope do sedačky před sebou, takže tohle zrovna je úplně jedno 🙂 to bych při výběru nebrala jako fakt k posuzování.
Za mě dobrá volba, měla jsem lepší pocit, i když teď už jezdí po směru, takže jde spíš o to, zda se ti chce investovat do dražší sedačky kvůli cca roku, kdy bude jezdit otočená proti směru. Mě to za to stálo.
Kdyžtak ti odpovím i na další dotazy, napiš 🙂 ahoj

ada22
23. kvě 2015

Na dceru jsme měli besafe ve verzi isofix. Dcera v ni byla do tři a čtvrt a byt v ni ji vadilo az ke konci, kdy už si s nama chtěla pokecat. Nohy tam mela v pohodě. Někde mohu dohledat fotku.
Jinak na přední sedadlo bych ji nedávala, protože ti bude hodně bránit ve výhledu. Ta sedačka je kolos. V době kdy jsme ji kupovali, tak nebyl vůbec výběr. Ted je to už lepší. Jinak bych si o zkusila jak ta neisofixova verze bude držet v autě. My párkrát měli tu naší na pasech po směru jízdy a dost se kyvala

ada22
23. kvě 2015

Docela zajímavé vypadá britax max way

blahova_andrea
23. kvě 2015

@verdos no jako já mám třeba problém jet v autě jinde než vepředu. a kamkoli v čemkoli jedu, tak musí po směru jízdy, jinak mi to dělá zle. ani bokem, ani pozpátku. takže někomu to může dělat zle i takto 😅

annaluciapetrzel
autor
23. kvě 2015

@pabka diky diky, konecne INFORMACE. na sedacku kouknu

annaluciapetrzel
autor
23. kvě 2015

@ada22 taktez velke diky. Jsem rada, ze nejsem jediny exot 🙂. Jinak cha! do par let to podle me bude povinny i zde, vozit PROTI smeru do dvou let veku ditete, takze zeny... se pripravte ;). Ptze...to JE bezpecnejsi a Skandinavie je v techto vecech progresivni! (pozor nadsazka 🙂), ale uvidime kam CR pokroci)

annaluciapetrzel
autor
23. kvě 2015

jinak uz jsem domluvena, ze zajedu do prodejny a proste to vyzkousime. Jj, nevyhoda je cena a velikost.... (chjo)