Autosedačka s pultíkem. Jaké informace a od koho manžela přesvědčí pro koupi bezpečné autosedačky?

26. led 2022

Už delší dobu se s manželem bavíme o pokračovací autosedačce. Chtěla bych protisměrnou , ideálně otočnou s 5 bodovým pásem. Manžel trvá na pultíkové a nenechá si to vymluvit.
Když nedávno bourala žena jeho kolegy, tak podle hasičů jejich syna tahle sedačka zachránila před zraněním. To a nezávislé testy autosedaček mu stačí k tomu, že tuhle chce a hotovo. Moje argumenty o tom, že není tak bezpečná pro něj nemají žádnou váhu, pokud to nepodložím ověřenou informací ( což pro něj nejsou prodejci zaměřující se na autosedačky ani poradci na internetu).

Kde najít informace, které ho prostě donutím koupit pořádnou bezpečnou autosedačku? Všechno co jsem zatím našla skončilo tím, že dotyčný pro něj není "odborník", ale prodejce nebo dělá reklamu určité značce.

mishulka26
26. led 2022

To mu nepřijde divné, že dítě tam je navolno a pohybu bráni jen pultík? Mě děsí představa, že musíme rychle brzdit nebo do Vás někdo nedejbože nabourá a dítě plnou silou narazí břichem do toho pultíku 🙈 někomu pomohlo navštívení centra autosedaček, ale nevím jestli by jste tam muže dostala a jak to máte daleko je v Praze a Brně 😏

sigyn
26. led 2022

Tak nejlepší bude asi projít si databázi testů autosedaček na ADACu - https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/tests/kin...

izzylka
26. led 2022

My když kupovali novou sedačku, tak jsme zkoušeli tu s tím pultíkem a teda vůbec se nám nelíbilo, jak v tom to dítě bylo usazené...celkově to působilo divně a vůbec mi to nepřišlo bezpečné ani pohodlné 🤷🏻‍♀️ tak bych ho možná zkusila vzít do nějaké prodejny a ukázala mu, jak v tom to dítě sedí 🤔

pinkninja
26. led 2022

No, primárně bych pultikovku nevolila. Ačkoli se ukazuje, ze nebezpečí hrozí hlavne při převrácení auta na strechu. (Nevim, statisticky, jak casto jde při nehodě auto pres strechu.) Zalezi, co byste volila jineho. Urcite bude lepsi Cybex, Kiddy s pultikem než “no name” plast potaženy látkou ze supermarketu. Když obcas vidim lidi, do ceho jsou schopni, ochotni posadit své vlastni dite, je mi uzko. A pozor, nemyslim, ze je to otazka penez. Ani bezpečí nemusi stat bambilion. Casto mi blikne v hlave Rencova “reklama na smrt - Nemyslíš, zaplatis.” Pokud směřujeme spravne, protismer, ověřena znacka, musite, když zagooglite, muze umlátit argumenty! ☺️Preji hodne zdaru a bezpecne cestovani!

anita003
26. led 2022

My jsme pultíkovku podědili po švagrové a já jsem z ní nadšená, dcera má pohodlí, když je unavená, tak si na pult lehne a spí... No, už jsme ji koupili i do druhého auta a až bude mladší starší, dostane ji taky... A když čtu, že byla při nehodě funkční, no o to líp... Já bych teda jako dítě nechtěla čumět do sedadla, i když je to asi bezpečnější, takže chápu vašeho muže...

autor
26. led 2022

@pinkninja Zatím jsem se dívala na Joie, Klippan nebo Besafe. Nejde ani tak o cenu, jako bezpečnost.

@anita003 Kdyby šlo jen o ten protisměr, klidně ho oželím jako kompromis. Osobně prostě nevěřím, že při nehodě ( nedej bože přetočení přes střechu) kdy někde jen o plasty, udrží pultíková sedačka dítě tam kde má.
Ta zmíněná nehoda byl "ťukanec" při vyjíždění z parkoviště - naštěstí.

pinkninja
26. led 2022

Jestli mohu doporucit - nevim pro jak stare a velke dite hledáte - kouknete po otocnych. Jestli jezdíte casto, je to k nezaplacení. Nuna Prym, Cybex Sirona S, Z, Joie… BeSafe jsou skvely, ale dost veliký a masivní. Nevim,jake mate auto… Já koupila jednu BeSafe a mám konce sklepe (je tedy do 25 kg), Protoze spolujezdec by musel jezdit svým autem 😂Kazdopadne hodne zdaru při přesvědčování. Nekdy je to boj…

pinkninja
26. led 2022

A jeste pozor na sklon sedadel! Jestli hodláte investovat, vyplati se vyzkouset, ať nejste zklamání.

mishulka26
26. led 2022

@anita003 to je teda bezpečnost dítěte když si ještě na pultík lehne a spí 🙈 dokážete si představit co se malé stane když do vás někdo zezadu nabourá jakou silou malá poletí do předu a narazí bříškem do pultu? Do toho bych dítě nikdy nedala ani cítí natož vlastní

mishulka26
26. led 2022

Ještě se zkuste podívat na axkid my máme axkid minikid i s větším sklonem sedadel.

autor
26. led 2022

@pinkninja Koupili jsme před porodem Tourana, aby odpadlo vyměřování kočárku do kufru a řešení autosedačky se sedadlem spolujezdce. Tak snad nebude problém, díky za tipy podívám se. 😊

anita003
26. led 2022

@mishulka26 já bych si zase představila, co se stane, když ho chrání jenom 5ti bodové pásy - zlomené klíční kosti, žebra, vnitřní orgány... U pultíkovku se ten naráz rozloží do celé plochy, ale jasně, že to taky není o tom, že skončí bez úhony... Prostě u těžké nehody zranění jsou, u lehké tě spasí být jenom pásy... Ale jinak, handrkovat se nebudu, nové crash testy jsem nezkoumala, ať si každý koupí to, co mu vyhovuje, jakákoliv sedačka lepší než žádná sedačka 😉

saralinda
26. led 2022

Nám půltíková naprosto vyhovovala. Z klasické 5-ti pásové syn neustále vyndával ručičky a rozhodně jsme neměla pocit bezpečí. Pultíková ho pěkně držela.

kamino
26. led 2022

My pultovou měli ( synovi je už 9 ) a nemůžu jí vynachválit, vyloženě jsme nebourali, jen jednou prudké brždění, když nám nedal přednost náklaďák, ale vše pevně drželo. Máme Cybex Palas a v testech Cybex vychází vždy dobře. Pultík je i super na spaní, dítě se neklátí, pěkně se opře, může si na pultíku hrát.. Měli jsme v druhém autě klasickou pětibodovou a v té odmítal být a navíc se mu občas dařilo pásy rozepnout, co u pultíku nedělal.

mishulka26
26. led 2022

Tady jsem našla něco o pultíkovkách na Facebooku ve skupině děti proti směru

zelenaesmolda
26. led 2022

@sigyn
adac je k nicemu
https://www.facebook.com/groups/808579006342994
zeptej se v tehle skupine,poradi ti.

zelenaesmolda
26. led 2022

@anita003
lehne si na pult a spi?To jako myslis vazne?Vzdyt ji to pri nehode tak trhne s krkem,ze si zlomi vazj

á bych si zase představila, co se stane, když ho chrání jenom 5ti bodové pásy - zlomené klíční kosti, žebra, vnitřní orgány... U pultíkovku se ten naráz rozloží do celé plochy,
Tak tohle je jeden z nejvetsich bludu,ktere jsem o autosedackach cetla.
Pultik byl puvodne udelany na drzeni pasu,ne ditete a dite to pri narazu schyta prave narazem o ten pult coz je z hlediska bezpecnosti upnly nesmysl kdyz si vezmes ze hrudnik a bricho ma chranit vnitrni organy.Pasy prave proto nikdy nesmi vest pres bricho ale pres nohy.
Prosimte nesir tady nebezpecne bludy a radsi se lepe o sedackach informuj.Nekomu touhle radou muzes vazne ublizit.

monasek84
26. led 2022

@zelenaesmolda a když dítě klimba zavesene a uvolněné na 5 bodovem pasu, který 80% rodičů nezapne a nedotahne správně, protože by se tam chudatko mackalo a tlacilo ho to, tak takový upevneni mu hlavicku udrží...ano...

zelenaesmolda
26. led 2022

@monasek84
a to ma byt jako argument?ze nekdo jiny zapne spatne pas?nebo co se tady snazis obhajit?ze pultikovka je bezpecna?Ne,neni.
A k te hlavicce-proto se taky ma jezdit aspon do 4 let v protismeru coz pultikovka rozhodne nesplnuje.

zelenaesmolda
26. led 2022

Když nedávno bourala žena jeho kolegy, tak podle hasičů jejich syna tahle sedačka zachránila před zraněním. To a nezávislé testy autosedaček mu stačí k tomu, že tuhle chce a hotovo. Moje argumenty o tom, že není tak bezpečná pro něj nemají žádnou váhu, pokud to nepodložím ověřenou informací
Aha,takze prodejcum neveri ale zena jeho kolegy a nejaky anonymni hasic je overeny zdroj informaci :D
Nezda se ti to trosku na hlavu?

mishulka26
26. led 2022

@zelenaesmolda je marný to vysvětlovat paní si proste myslí, že pultíkovka je nejlepší co muže být a nic s tím nehne. Tam nezbývá než doufat, že nebudou mít nehodu aby si paní pak nemusela vyčítat v čem dítě vozila.

janina228
26. led 2022

Měli jsme pultíkovou, svého času se jednalo o bezpečnou sedačku a tehdy jsem tak často neslyšela o protisměrných po pravdě.. nicméně po zkušenostech, kdy jedno dítě zvrací jen co sedne do auta, tak si nejsem úplně jistá, jestli bych protisměrnou volila. Neumím si to vůbec představit.. mě samotné se dělá z protisměrné jízdy špatně.

zelenaesmolda
26. led 2022

@janina228
protismer za to vetsinou nemuze,ja bliju v aute i v posmeru.A za me teda lepsi poblite dite nez vazne zranene dite pri nehode.
Me se dcera poprve v aute zblila cestou na letiste prave v posmerne sedacce.

mishulka26
26. led 2022

@janina228 tak pokud jde dítě z vajíčka do protisměru tak je na to zvyklé a většinou to nevadí a hlavně z protisměru je hezky vidět z okna oproti vajíčku

monasek84
26. led 2022

Vy máte dost ženy😀

janina228
26. led 2022

@zelenaesmolda no ale to není jen otázkou čistýho auta. Mě dítě zvrací v autě od jednoho roku.. to opravdu neřekne, že je mu blbě. Prostě zakloní hlavu a jen slyšíš divný zvuky. Pak ti to dojde a jednáš, protože rovnou vidíš o co jde. Já jen píšu, že tohle by pro mě bylo dost limitující a cpát takhle malý dítě kynedrilem při každém vyjetí z garáže.. no..

zelenaesmolda
26. led 2022

@monasek84
no,ja bych rekla,ze mas dost spis ty.Argumentu proc je pultikovka nebezpecna tu mas vic nez dost a stejne si meles svou.

@janina228
ale posmer ti nezaruci,ze nebude zvracet.

monasek84
26. led 2022

@zelenaesmolda ja se nepamatuju, že bych řekla, ze je bezpecna, možná jsi to v tom afektu prehlidla. Jen jsem podotkla, že tvůj zhrozeny argument je trochu od věci. Možná líp cti a méně si prosazuj svou 🙂

zelenaesmolda
26. led 2022

@monasek84
aha,zhrozeny argument kdyz jde o bezpeci ditete je od veci...tak muzeme sedacky zrusit uplne ne? :D