Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat vás, které vlastníte tuhle autosedajdu, jaký s ní máte zkušenosti. Hodně o ní přemýšlím, ale nechce se mi kupovat "zajíce v pytli" 😉
A ještě jeden dotaz, může v ní malý být, když ještě neumí sám sedět?
Díky za odpovědi 🙂
podle me ne nemuze 😉 az se nauci sedet..
frog:a myslis,ze vsecko co se vyrabi v Polsku je smejd? 😲 ja vim ,ze se v Polsku vyrabi Chicco a Graco 😀
Ahoj, tak já Ramatti Venus mám, je polohovací tak, že i když dítko neumí sedět, tak je tam v té ležící poloze jako v lehátku doma 😉 , Vajíčko je nejbezpečnější ,ale jen od doby, dokud nepřesahují nožičky, to nám už v 8m přesahovali 😉 . Jsem s ní moc spokojená a také nesouhlasím s tím, že to co je z Polska je šmejd 😉 Toť můj názor 🙂
ne od doby ale samo DO doby 😅
Ramatti je jedna z mála autosedaček, které mají mimo homologaci i crash testy. V Neměcku prošla testama jako velmi dobrá. My ju máme, páč kiddy malé zatím nevyhovuje a musíme počkat až bude větší, museli jsme kupovat narychlo jinou a nelitujeme.
Ale já neříkám,že co je z Polska je špatný,ale od různých výrobců vím že tahle zn. není moc dobrá a testy jsem viděla a ramati ho nemá:
Model/hmotnostní třída bezpečnost obsluha komfort zpracování a údržba hodnocení ADAC
do 13 kg (0+), do asi 1,5 roku
MAXI COSI Cabriofix s Easyfix 1) ++ ++ + + ++
RECARO Young Profi Plus 1) 2) ++ + + + +
MAXI COSI Citi SPS + + + + +
BÉBÉ CONFORT Creatisfix + ++ + + +
CONCORD Ion + + + + +
CHICCO Synthesis X-Plus + + + + +
HTS BeSafe iZi Sleep + + + + +
JANÉ Matrix Cup o - o o -
do 18 kg (0,I), do asi 4 let
TEAMTEX Driver SP o o + o o
AKTA GRACO Duologic + o + + o
9-18 kg (I), od 1 do 4 let
KIDDY Infinity Pro + ++ + + +
MAXI COSI Priorifix 1) + + + o +
CHICCO Key1 Isofix 1) + + + o +
RÖMER Duo Plus 1) + ++ ++ + +
HTS BeSafe iZi Comfort X1 Isofix 1) + + + o +
CONCORD Trimax o + + + o
HTS BeSafe iZi Comfort X1 o + + o o
MAXI COSI Tobi o + ++ + o
RECARO Young Expert Plus 1) 3) o + + + o
CHICCO Key 1 X-Plus o + + o o
9 až 36 kg (I,II,III), 1 až 12 let
Storchenmühle Starlight SP 4) o + + o o
CHICCO Max-3s - + + + -
RECARO Start - + + ++ -
TEAMTEX Newfix SP -- -- o o --
15 až 36 kg (II,III), 4 až 12 let
RÖMER Kidfix + ++ + + +
MAXI COSI Rodi XR + + ++ + +
RÖMER Kid Plus + ++ + ++ +
CONCORD Lift Evo PT + ++ + + +
WAVO Junior + + + + +
CYBEX Solution S o ++ ++ + o
++ velmi dobrý, + dobrý, o uspokojivý, - dostatečný, -- nedostatečný
1) sedačka se systémem uchycení ve vozidle ISOFIX
2) stejná sedačka jako Storchenmühle Twin O Plus
3) stejná sedačka jako Storchenmühle Twin One
4) stejná
ahojte kocky!
Rada by som ozivila tuto temu. Ja som na ceskyc strankach nasla info, ze Ramatti je dobra a nie je tak draha ako Romer a Maxi-cosi...
Ma s nou niekto z vas zle skusenosti?
My by sme ju radi kupili... ale nie som si ista, ci je to dobra volba...
Moje 6 letá dcera jezdila v Ramatti Venus Comfort od 14 měsíců dodnes! Ve vajíčku věčně plakala, jakmile jsem ji poprvé usadila do Ramatti, už nikdy nezaplakala. Díky polohovatelnosti se kdykoli v pohodě prospala, aniž by jí hlava bimbala. Polohování jsem zvládala bez problémů i z místa řidiče za jízdy. Fakt je, že na delší nožky je potřeba víc místa před zadními sedačkami, což náš ford mondeo naštěstí má. Nemůžu si ji vynachválit a je nám líto, že ji teď už opravdu budeme muset prodat a vyměnit za novou.
My ji máme taky, používáme cca od 1 roku dodnes, stále jsme spokojeni, polohování je lehce ovladatelné, nastavení popruhů taky, věčne je upravuju podle toho, jak je dcera navlečená 😉 Nikdy nám v ní neplakala, je spokojená s výhledem 🙂 Prostor pro nožičky, když spí, řeším tak, že předsunu přední sedadlo a je to 😉
V sedačce 9-18 by mělo být dítko které už umí samo sedět.Já jsem si taky koupila sedajdu-chicco key 1 xp,ale čekám až se malá sama posadí a pak jí tam teprve dám..vajíčko je totiž nejbezpečnější ze všech sedaček.A pokud jde o ramati,tak já bych do ní nešla,je to Polská výroba 😒