Autosedačka pro novorozence, na jaké vlastnosti se dívat?

vercasindel
23. únor 2016

Novorozenecká vložka je to k posouvání??? Prosím o rady, na co se dívat při výběru autosedačky pro novorozence...Isofix ano? Sedačka s novorozen. vložkou? Jiné další vychytávky???? Děkuji

leniczka23
23. únor 2016

@vercasindel Tak u sedaček platí, že známe je dobré. Takže bych šla určitě do nějaké značky jako je Romer nebo Cybex a pak bych určitě mrkla na d-test. My třeba isofix neměli, koukala bych na ochranu hlavy, boční náraz, novorozeneckou vložku jsem také neměla a ani by asi nebyla potřeba Maxim měl 4 kg při narození.. Koukni na recenze, hodně ti napoví.

gepe
23. únor 2016

@vercasindel my meli a mame pro prip. dalsi schovanou Stokke iZi Sleep by BeSafe. Splnuje veskere pozadavky na bezpecnost, vcetne toho, ze lze polohovat i do lehu, coz pri castem cestovani je velka vyhoda, vcetne usazeni na kocarek mimo auto a polohovani ditete. Novorozeneckou vlozku jsme nemeli i kdyz mala po narozeni mela 48cm a 2700gr, avsak pokud je nicemu neuskodi asi. Izofix jsme zvazovali, nakonec neporidili, nehodu jsme nemeli tak nemuzu posoudit. Sedacka i tak velmi dobre "sedela" na sedadle a byla fixovana.
Tj doporucuji se zamerit i na sedacky od BeSafe, ktera dela tento typ sedacek nejen pro Stokke. BeSafe iZi Sleep.

https://www.youtube.com/watch?v=oEzaVwiV3PM

https://www.youtube.com/watch?v=tUb6o09536U
leniczka23
23. únor 2016

@gepe Ta vypadá naprosto skvěle..!

gepe
23. únor 2016

@leniczka23 my s ni byli maximalne spokojeni 🙂

megy
23. únor 2016

my kupovali autosedačku britax first class plus - tehdy a i nyní celkově britaxy vévodí testům. Máme ji od r. 2012 - nyní teda prodáváme a nedali jsme na ni dopustit 🙂 po 3 letém používání vypadá jako nepoužívaná - nebylo potřeba isofix - připásala se pouze pásem - držela teda dost festovně - v zatáčkách se nehla ani o píď 🙂 dá se po i protisměru jízdy. my měli i novorozeneckou vložku, ale jak bylo psáno, při velkých dětech netřeba 🙂 je to jedna z mála sedaček, ve které dítě nevypadá zlomeně - jako třeba ve vajíčku peg perego :-/ tu jsme pořídili a ihned prodali - byl to děs. takže pokud mohu doporučit tak britax romer

claimee
23. únor 2016

Rozhodně žádnou z těch, které se prodávají v rámci trojkombinací, většinou jsou to levné plasty, nekvalitní provedení a mnoho z nich není testovaných. Za sebe bych vzala jen ty spolehlivé - Romer, Maxi Cosi nebo Cybex. Máme Romer Babysafe plus SHR II bez isofixu a neměnila bych. Je to i o správném poutání - pořádně dotáhnout dítěti pásy a samozřejmě jet tak, aby se nic nestalo (i když to kolikrát nezáleží jen na nás...) Ať dobře vyberete! 🙂

vercasindel
autor
24. únor 2016

Já právě jsem pro tein Isofix, ale spíš nerozumím těm novorozeneckým vložkám a pak mi paní ještě ukazovala to polohování v sedačkách, hodně cestujeme autem. To je asi taky vhodné mít že? Nevíte prosím jak se to jmenuje. Jinak děkuji za názory, utvrdily mě ve značkách Romer, Maxi Cosy a Cybex, nad jinýma jsem ani neuvažovala, přece jen v tom autě hrozí cokoli. a pak ještě ochrana proti bočním nárazum.