Ahoj holky potřebuju radu,
sháním sedačku pro kluka, má osm let 130 cm a 27kg.
Doteď jezdil v podsedáku protože se nám do auta nevešly tři sedačky i dvě sedačky a podsedák bylo umení do naší fabie nacpat.
Teď ale máme jiné auto a tam už se 3 sedačky vlezou v pohodě, takže mu chci dopřát větší bezpečí a vozit jej v pořádné sedačce, doma sice jednu máme 15-36kg ale má i v nejvyšší poloze hlavové opěrky mu zbývá jen malý kousek a přeroste ji, takže mi prosím
poraďťe vy co máte podobně velké děti, jaká sedačka mu vydrží do těch 150 cm?
Já bych tipla Cybex, ale on se pak už používá jen ten podsedák pro větší děti. Naše Cybex jde rozložit, že z ní je pak ten podsedák.
@lucinek do Romer i Cybex se ti do 150 cm na výšku vejdou v pohodě. To samé určitě i Concord.
Jedině občas pak bývá problém ne šířku, hlavně ramena a tak (hlavně Cybex je úzká).
Zkus dojít do prodejny a vyzkoušet, která bude vhodná.
Jo a taky ne ve všech autech jde na krajních sedadlech vysunout hlavovou opěrku do nejvyšší pozice (je to u aut s nižsím C sloupkem)
@hojda já právě nechci používat ten podsedák před Sylvestrem jsme měli z manželem bouračku, děti naštěstí v autě nebyly, ale i když jsem nejela nějak extra rychle auto je na odpis a manžel byl hodně potlučený, ani nechci vědět co by to udělalo dítěti na podsedáku, chci sedačku která mu vydrží co možná nejdýl
@lucinek @hojda Mezi nejlepší sedačky patří Cybex a Romer a ty jsou určitě konstruované, tak aby vydržely do 150 cm a 36 kg. Romer je snad o kousíček dokonce vyšší - porovnávala jsem na prodejně.
Ty sedačky, co se od určité doby musí použít jako podsedák jsou buď starší sedačky, nebo nějaké low, noname ne moc bezpečné.
Tady srovnání cybex a roemer
http://baby-cafe.cz/forum/diskuse/21/29336
JInak je nová cybex, která jde i rozšířit.
Máme pro syna Concord Transformer 15-36 kg a při vysouvání do výšky se rozjíždí i do šířky, takže by měla být pohodlná i pro velké dítě. Stejnou chceme koupit i pro dceru, je s isofixem a osvědčila se nám 🙂
@hojda Promiň, nemyslela jsem to zle, jen jsem reagovala na větu, že máte isofix a že tím by měl být trošku bezpečnější i ten podsedák... Je jasné, že když se dítě nevejde do autosedačky, pak je řešením podsedák. Ale dle mého je úplně jedno, jestli je ten podsedák připoutaný isofixem nebo ne.
@lucinek Tady ještě přehled testů sedaček.
@hpaja No jo, ale nemůže celý život sedět v autosedačce, takže pokud je už přede mnou volba když už nemám možnost použít autosedačku a vybírám: 1.) bez ničeho 2.) obyčejný podsedák 3.) podsedák s isofixem, tak volím variantu třetí. Ty srovnáváš stále variantu, kdy je ve hře autosedačka.
@hojda Teď nesrovnávám podsedák a autosedačku... A jakou podle Tebe má výhodu podsedák s isofixem oproti obyč podsedáku? Já jsem na žádnou nepřišla - tedy kromě toho, že podsedák drží pevně na místě. Ale to při bouračce stejně vliv nemá, protože slouží pouze k tomu, aby dítě sedělo výš a neškrtil ho pás - a to splňuje i obyč podsedák.
Náš 11lety, 130 cm a 26kg jezdí v Romer adventure bez problémů!A sedí se mu pohodlně
@lucinek já myslela hlavovou opěrku autosedačky, ne auta. Tím tuto kategorii nastavuješ na výšku dítěte.
V MPV ale problém není, tam je místa nad hlavou dost... Problém to bývá v nízkých autech
@mooncaa
@hojda nové cybex jdou pořád oddělit na podsedák. To je i pro mne to, co mi na nich vadí 😅 Ale i tak, sedačka je konstruovaná tak, aby v plné verzi byla do 150cm. Samozřejmně každá sedačka může být malá o nějaký cm dříve, hodně záleží na poměru těla, tedy jak má dítě dlouhé nohy a jak tělo....
Větší problém je ta šířka. Neteř šla na podsedák někdy v 10 letech, protože se prostě do žádné sedačky pohodlně na šířku nevešla (závodně plave) a měl z toho šíleně široká záda v té době)
oprava má 130 cm a 24kg