Autosedačka pro 6měsíční dítě, poraďte

lakynka16
29. lis 2016

Dobrý den,
prosím o radu. Mam 6 měsíční skoro 11 kilovou dceru. Ještě nesedí a z vajíčka ( autosedačky ) už jí přečuhuje hlava. Potřebuji tedy novou autosedačku... relativně jí je romel king 2, ale všechny tyto a podobné sedačky jsou jen do 18 kg... nechci za půl roku kupovat další, Máte někdo typ na nějakou do 25 kg? Cenově do 7 tisíc? Zaujala mě i levná verze caretero diablo xl ... ale není to moc značka, což mě trošku odrazuje...nicméně malé celkem sedí a je do 36 kg.
Předem děkuji za rady.

Lucka a Klárka 🙂

j.a.n.i
30. lis 2016

@lakynka16 6 mesicni dite nesmi jezdit po smeru jizdy! Takze musis vybirat mezi sedackami 0-18 kg. A to dite nebude touto rychlosti pribirat neustale...

lakynka16
autor
30. lis 2016

Jenže sedačka O až 18 jsou kromě vajíčka po směru jízdy ☹ A ono smí nesmí je pěkně zcestný, když se nám do vajíček - i těch do 25 kg výškově nevejde ☹

fifina86
30. lis 2016

@lakynka16 musite do kategorie 0-18,protoze mala sama nesedi (nema zpevneni sijove svaly,v pripade narazu ji neudrzi hlavu),takze kategorie 9-18kg nebo 9-36kg je pro tvoji dveri nevhodna.

lakynka16
autor
30. lis 2016

Děkuju za radu a nějaký konkrétní typ - co doporučujete? Díky 🙂

j.a.n.i
30. lis 2016

@lakynka16 Kategorie 0-18 je proti směru jízdy, takže vybrat se rozhodně dá a sedačka do 25 kg není žádné vajíčko, ale sedačka, kam se vejde dítě tak do 110cm určitě, což mi netvrď že to vaše má. A do kategorie do 18kg, tak cca do nějakých 100-105 dle typu sedačky, což taky nemyslím, že by v 6 měsících mělo. Konkrétní typ neporadím, mezi největší protisměrné patří besafe, ale rozhodně nejsou levné... já mám malé děti, takže mě se šetiletý stále vejde do sedačky 9-18.

mwkaty
30. lis 2016

Přesně jak píše @j.a.n.i . Děti pak už tak rychle nepřibírají, takže se nemusíte bát, že za půl roku v kategorii 0-18 budete kupovat novou.18 kilo mívají děti tak ve 3-4 letech. My máme Besafe IZi combi X4 isofix, byla dražší, ale bude ji mít minimálně do 3-4 let. Někde jsem četla, že aby dítě mohlo jezdit po směru jízdy, musí mít ze zákona 9 měsíců, minimálně 9 kilo a sedět. Nicméně náš syn jezdí pořád v protisměru, budou mu 2roky. Jde mi hlavně o jeho bezpečnost. Ono stačí jen prudce zabrzdit a docela byste koukala, co to udělá s krkem vašeho dítete. Ale je to jen vaše volba, kdyby se nedej bože něco stalo, nesete si vinu vy,...

mwkaty
30. lis 2016

Do 7 tisíc je zajímavá tahle sedačka : Maxi Cosi Milofix 2016. My bychom si ji taky možná pořídili místo Besafe, ale myslím, že má uchycení na isofix a taky Top tether pás, což je někaký speciální očko za sedačkami a to mi v autě bohužel neměli. Takže je potřeba dobře zjistit i to uchycování. Ale za sebe mohu říct, že Cybex sirona, Besafe, Romer dualfix jsou skvělý autosedačky v kategorii 0-18. jen ta cena je strašná,..

kajalka
30. lis 2016

Máme romer max fix, je pouze protisměrná, ale ničemu to nevadí, stejně mají uzákonit, že děti do 15m tuším musí sedět protisměrně. Ono je to i nejbezpečnější. A jak se píše výš, děti pak přestanou s pohybem přibírat, 18kg mají až tak čtyřletí.

ladyhoney
1. pro 2016

Protisměrné sedačky do 7000 a alespoň do 25 kg jsou třeba Britax Max-Way, Joie Every Stage, nad cenový limit pak třeba Klippan Triofix, Besafe Izi Plus. Od cca. 8000 se dají sehnat starší modely Besafe Izi Kid/Combi 0-18, jsou dost velké, takže určitě ne na půl roku.

irin67
1. pro 2016

Maxi Cosi spokojenost..👍