Dobrý den,
prosím o radu. Mam 6 měsíční skoro 11 kilovou dceru. Ještě nesedí a z vajíčka ( autosedačky ) už jí přečuhuje hlava. Potřebuji tedy novou autosedačku... relativně jí je romel king 2, ale všechny tyto a podobné sedačky jsou jen do 18 kg... nechci za půl roku kupovat další, Máte někdo typ na nějakou do 25 kg? Cenově do 7 tisíc? Zaujala mě i levná verze caretero diablo xl ... ale není to moc značka, což mě trošku odrazuje...nicméně malé celkem sedí a je do 36 kg.
Předem děkuji za rady.
Lucka a Klárka 🙂
Jenže sedačka O až 18 jsou kromě vajíčka po směru jízdy ☹ A ono smí nesmí je pěkně zcestný, když se nám do vajíček - i těch do 25 kg výškově nevejde ☹
Děkuju za radu a nějaký konkrétní typ - co doporučujete? Díky 🙂
@lakynka16 Kategorie 0-18 je proti směru jízdy, takže vybrat se rozhodně dá a sedačka do 25 kg není žádné vajíčko, ale sedačka, kam se vejde dítě tak do 110cm určitě, což mi netvrď že to vaše má. A do kategorie do 18kg, tak cca do nějakých 100-105 dle typu sedačky, což taky nemyslím, že by v 6 měsících mělo. Konkrétní typ neporadím, mezi největší protisměrné patří besafe, ale rozhodně nejsou levné... já mám malé děti, takže mě se šetiletý stále vejde do sedačky 9-18.
Přesně jak píše @j.a.n.i . Děti pak už tak rychle nepřibírají, takže se nemusíte bát, že za půl roku v kategorii 0-18 budete kupovat novou.18 kilo mívají děti tak ve 3-4 letech. My máme Besafe IZi combi X4 isofix, byla dražší, ale bude ji mít minimálně do 3-4 let. Někde jsem četla, že aby dítě mohlo jezdit po směru jízdy, musí mít ze zákona 9 měsíců, minimálně 9 kilo a sedět. Nicméně náš syn jezdí pořád v protisměru, budou mu 2roky. Jde mi hlavně o jeho bezpečnost. Ono stačí jen prudce zabrzdit a docela byste koukala, co to udělá s krkem vašeho dítete. Ale je to jen vaše volba, kdyby se nedej bože něco stalo, nesete si vinu vy,...
Do 7 tisíc je zajímavá tahle sedačka : Maxi Cosi Milofix 2016. My bychom si ji taky možná pořídili místo Besafe, ale myslím, že má uchycení na isofix a taky Top tether pás, což je někaký speciální očko za sedačkami a to mi v autě bohužel neměli. Takže je potřeba dobře zjistit i to uchycování. Ale za sebe mohu říct, že Cybex sirona, Besafe, Romer dualfix jsou skvělý autosedačky v kategorii 0-18. jen ta cena je strašná,..
Máme romer max fix, je pouze protisměrná, ale ničemu to nevadí, stejně mají uzákonit, že děti do 15m tuším musí sedět protisměrně. Ono je to i nejbezpečnější. A jak se píše výš, děti pak přestanou s pohybem přibírat, 18kg mají až tak čtyřletí.
Protisměrné sedačky do 7000 a alespoň do 25 kg jsou třeba Britax Max-Way, Joie Every Stage, nad cenový limit pak třeba Klippan Triofix, Besafe Izi Plus. Od cca. 8000 se dají sehnat starší modely Besafe Izi Kid/Combi 0-18, jsou dost velké, takže určitě ne na půl roku.
Maxi Cosi spokojenost..👍
@lakynka16 6 mesicni dite nesmi jezdit po smeru jizdy! Takze musis vybirat mezi sedackami 0-18 kg. A to dite nebude touto rychlosti pribirat neustale...