Dobry den, nedari se me v tom zorientovat. Jaka je vhodna autosedacka do letadla pro 2 lete dite? Airolinka nekomunikuje a let se blizi. Radeji bych ji vzala, pokud to bude jen trochu mozne, poletim sama s dvema detma - druhy teda starsi.
Mě by teda zajímalo jak tam tu autosedačku připoutáš
Dvoulete dite uz prece plati za letenku plnou cenu, to znamena, ze ma i vlastni sedadlo, kde v pohode sedi samo, uz je dost velke 🤷♀️ Autosedacka by musela byt akceptovatelna pro to, aby se mohla vzit na palubu, coz by pro dvoulete dite byla uz poradna autosedacka 🙂 Jinak pokud ji chces brat s sebou na dalsi cestování autem, normalne ji odbavis myslim u tech nadmernych zavazadel a sedacka poleti jako cargo.
https://www.modrykonik.cz/forum/dovolena/autosedacky-v-letadle-jak-to-je/
Tady je starší diskuze roku 2020 tuším. Odpovídala tam i Maruška - česká letuška žijící v USA, pamatujete ji? Prý to zbytečné není a doporučuje to... Nepročítala jsem ti celé...
Mě spíš odstrašuje to, že bych tahala tu těžkou neforemnou věc (= autosedačku) a do toho hlídala ostatní věci a děti (pokud to druhé není skoro dospělé) 🙈 takže klobouk dolů, že se na to cítíš.
@pribylovapetra Redukce na pasy? Ano jde o me o bezpeci vzlet prilet, turbolence atd. Takze ty pasy dite udrzi stejne jako dospelaka?
@kaja2016
kdyz se neco v letadle posere tak ti zadna sedacka nepomuze
Britax eclipse
My teda leteli bez autosedacky.. 😁🤷🤦 Me ani nenapadlo autosedacku brat, pokud v destinaci chcete phjcovat auto,tak sedacku zabalit a normos si ji jakoby pribalit ke kufru.. 😁 Navic dite do 2let nema narok na vlastji sedadlo pokud si ho neprikoupite.. 😊🤷
Snad se neopakuju. Jako sice existuji autosedacky certifikovane pro letadlo, ale jestli jedes s detma sama, budes mit uz tak plny ruce a nedovedu si predstavit jak potahnes svoje prirucaky, detsky prirucaky, mladsi dite a jeste k tomu tu obrovskou sedacku. Co se bezpecnosti tyce, sedadlo v letadle a tamni pasy by mely stacit. Sice jsem s dvouletym ditetem letela jen kratky let, ale kdyz se to utahlo, opravdu to drzelo. Jedinej problem byl, ze si to porad rozepinala. A jinak kvuli pohodli jsem videla skvelou vec, kterou si na dlouhy lety chystam poridit - https://www.flylegsup.com/ - uzijou to jak deti tak i ja (a prostridame se). Chapu ze ta detska sedacka po dobu letu muze byt fajn, ze by dite bylo ve vlastnim, celkem v pphodli a navic v bezpeci, ale tahat se s tima instalovat tobtam, to byste museli mit na boarding hodinu a pul a na vystupu bys mela co delat abys stihla vystoupit nez bude boarding toho pristiho letu 😄
@zelenaesmolda Na tomto letu byvaji caste turbolence, ktere mohou ohrozit i nepripoutaneho dospelaka, natoz male dite na jeho male rozmery a vahu nejsou koncipovane pasy.
@kaja2016
opravdu chces srovnavat rizika cesty letadlem a v aute?
Tady aspon name specializovane obchody na autosedacky,v zahranici tohle rozhodne vsude nemaji.
@kaja2016 ja si myslim ze jizda autem je naprosto uplne neco jineho nez letet letadlem.. 😁🤷 Autem jezdite dolu, nahoru, doleva, doprava a hlavne jezdime v nepretrzitem provozu a nevite co se stane😊 Letet letadlem... Kolik asi po ceste potkate letadlem letadel a kolik vas postihne turbulenci.. 😊🤷 Letet letadlem je bezpecnejsi.. 😊
Muzu se zeptat proc sedačku? Podle mě to nemůže být klasická autosedačka, ty jsou stejně konstruované na jiný účel. Musela by to být nějaká povolena pro použití v letadle. Ve 2 letech to nebude ani vajíčko takže je otázka jestli by to letecká společnost vůbec povolila. Pokud jde o turbulence, tak pro malinkace jsou v letadle redukce,aby neměli pásy volné. A za mě lepší když si dítě pokud možno lehne a prospi se.