Autosedačka - něco mezi vajíčkem a "sedící"

vercasvk
29. dub 2019

Zdravím maminky, potřebovala bych poradit s autosedačkou. Nastala nám taková situace, že můj synáček z vajíčka už vyrostl, sice už má 9kg, ale ještě nesedí, tak potřebuji sedačku, která bude něco mezi. Slyšela jsem o značce Romer. Máte nějaké zkušenosti? Děkuji

leniczka23
29. dub 2019

Prvbe se zeptam, jak vyrostl z vajicka? kouka mu hlava? Pokud ne, je to v poradku..
Ale.pikud opravdu chcete jinou, musis poridit protismernou..zmacka.Romer nebo Cybex je top pak je jeste super Joie..Takze hledej sedacky 9-18 protismerne. Do jine znacky bych nesla.

terka555
29. dub 2019

@vercasvk syn taky vyrostl z vajicka a zacal akorat sedet tak mame romer king 2 a spokojenost😊jen na tp sezeni jsme cekali, do ty doby byl ve vajicku🙂

emamaira
29. dub 2019

Měli jsme to se synem stejně, na délku už z vajíčka vyrostl, devet kg nemel, a vlastně nesedí do teď (rok a 4 mesice). Takže jsme koupili sedačku 0-18kg, britax romer dualfix a je skvělá. Je sice poměrně drahá, ale ta možnost otočit si dítě při nasedani/vysedani směrem do dveří je super.

ha_ja
29. dub 2019

Pro nesedící dítě je v kategorii 0-18 kg nejbezpečnější protisměrná sedačka Besafe izi Kid X2 i-size.

xxx3d
29. dub 2019

Měli jsme Doona Plus do malýho 14 m. Je v kategorii do 13kg, ovšem záleží na velikosti, myšleno výšce dítěte. A super. Výhoda byla i to, že se dá přeměnit na kočárek, což jsme využívali hlavně na drobné pochůzky, obchody a tak.

badyr
30. dub 2019

@vercasvk doporučím Britax Römer dualfix, je otočná, můžeš vozit po i proti směru jízdy. Sice je drahá, ale nedám na ni dopustit

jirovapa
30. dub 2019

Také jsem měla Doonu Plus, ale myslím, že pro paní by byla vhodnější otočná od 9kg-18kg. Kvalitní výrobci autosedaček jsou značky Britax Romer, Cybex, Be Safe, Joie. Vybírali jsme mezi těmito značkami a prckovi nejvíce sedla značka Britax. 🙂

vercasvk
autor
30. dub 2019

@leniczka23 jj, už mu kapku kouka

vercasvk
autor
30. dub 2019

@terka555 problém je v tom, že my už čekat nemůžeme. Už je to na hraně a ještě potrvá než bude sedět

zelenaesmolda
30. dub 2019

@vercasvk
na fb je skupina deti proti smeru,obratte se tam,poradi vam a je to presne tak jak rika
@jirovapa,az na to,ze sedacky pro nesedici dite jsou 0-18,9-18 jsou pro uz sedici deti.
rozhodne bych volila protismernou sedacku,je to daleko bezpecnejsi,deti by se mely vozit v protismeru do 4 let

vercasvk
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
vercasvk
autor
30. dub 2019

@zelenaesmolda takže se mám dívat na 0-18? I když má už 76cm?

zelenaesmolda
30. dub 2019

@vercasvk
ano,presne tak,9-18 je uz pro sedici dite.
divej se hlavne do kolika kg ma sedacka protismer,nektere jsou treba kategorie 0-18 ale protismer jenom do 13kg jako vajicko a to je naprd.
prikladam link na crash testy abys videla ten rozdil

https://www.youtube.com/watch?v=sssIsceKd6U
jupiter2013
30. dub 2019

Ferrari Cosmo ma 3 polohy, vozí již třetí dítě a všechno OK.

vercasvk
autor
30. dub 2019

@zelenaesmolda a jak dlouho musí být dítě v protisměru? Asi blbá otázka, ale kam da pak nohy?

ha_ja
30. dub 2019

@vercasvk U sedačky, co jsem ti doporučila výše, je isofix,co se dá posunout dále od sedadla, sedačka se pak nakloní do sedu a vytvoří se místo pro nohy. Je od 60 do 105 cm a pro nesedící dítě je vlastně v poloze vajíčka. Je to větší sedačka, takže je potřeba s tím v autě počítat, ale je nejbezpečnější. Jinak z ní dítě dobře vidí ven z okna.

vercasvk
autor
30. dub 2019

@ha_ja To je sice všechno fajn, ale nemáme v autě Isofix a ta cena je pro nás dost vysoká 😏

ha_ja
30. dub 2019

@vercasvk Tak to jsi mela zmínit hned. Zda je nějaká protisměrná sedačka bez isofixu netuším. Jinak doporučuji si projít testy ADAC a pod toho vybírat (podívat se na kolonku bezpečnost, ne celkovou známku).

lucie_j
30. dub 2019

Protisměrná sedačka je vždy na isofix.

xxx3d
30. dub 2019

@lucie_j Doona ne, ta se dá připnout i na pásy.

vercasvk
autor
30. dub 2019

@lucie_j to teda není. Každé auto nemá isofix
Příklad: https://www.romer-cz.cz/first-class-plus/romer-...

lucie_j
30. dub 2019

Děkuji, tak jsem se zase něco přiučila.

barchen
Autor odpověď smazal
Zobraz
martinakosnerova
30. dub 2019

My mame britax romer first class, do 13 kg myslim je protismerna,neni na isofix,je to trida 0-18kg. Jsme s ni spokojeny.

kittyy17
30. dub 2019

@vercasvk my jsme řešili před čtyřmi lety, koupili jsme espiro delta za cca 3000, je to kategorie 0-25, mladší syn ji zdědil a stále v ní jezdí

vercasvk
autor
30. dub 2019

Děkuji všem za rady. Už mám alespoň přehled a zhruba vybráno. Ještě vyzkoušet 🙂

amenophus
30. dub 2019

My ted poridili Joie FX Every Stage (ptotismerna od 0 do 18 kg, pak po smeru do 36 kg) a je super. Taky nemame isofix, ale v tom protismeru se upina pomoci pasu. Jinak je doporuceno sedet v protismeru do 2 let.

zelenaesmolda
1. kvě 2019

@kittyy17
sedacka za 3 litry nebude moc kvalitni a uz vubec bych nekupovala sedacku od nejake nezname znacky a dvema detem.ty plasty maji zivotnost max.7 let,pak uz neni sedacka bezpecna kvuli unave materialu.setrit na necem co muze diteti zachranit zivot se fakt nevyplaci,cena v tomhle pripade fakt neni rozhodujici faktor podle ktereho vybirat

jirovapa
1. kvě 2019

@zelenaesmolda ok, díky za opravu 😊. Sedačku jsme kupovali před půl rokem a trochu jsem to popletla 😃. Stane se 🙈. Na prodejně je školený personál a ten poradí nejlíp 👍.

lucie_j
1. kvě 2019

@zelenaesmolda zajímal by mě nějaký odkaz na zdroj ohledně té životnosti plastů 7 let. Diky