Zdravím maminky, potřebovala bych poradit s autosedačkou. Nastala nám taková situace, že můj synáček z vajíčka už vyrostl, sice už má 9kg, ale ještě nesedí, tak potřebuji sedačku, která bude něco mezi. Slyšela jsem o značce Romer. Máte nějaké zkušenosti? Děkuji
Měli jsme to se synem stejně, na délku už z vajíčka vyrostl, devet kg nemel, a vlastně nesedí do teď (rok a 4 mesice). Takže jsme koupili sedačku 0-18kg, britax romer dualfix a je skvělá. Je sice poměrně drahá, ale ta možnost otočit si dítě při nasedani/vysedani směrem do dveří je super.
Pro nesedící dítě je v kategorii 0-18 kg nejbezpečnější protisměrná sedačka Besafe izi Kid X2 i-size.
Měli jsme Doona Plus do malýho 14 m. Je v kategorii do 13kg, ovšem záleží na velikosti, myšleno výšce dítěte. A super. Výhoda byla i to, že se dá přeměnit na kočárek, což jsme využívali hlavně na drobné pochůzky, obchody a tak.
Také jsem měla Doonu Plus, ale myslím, že pro paní by byla vhodnější otočná od 9kg-18kg. Kvalitní výrobci autosedaček jsou značky Britax Romer, Cybex, Be Safe, Joie. Vybírali jsme mezi těmito značkami a prckovi nejvíce sedla značka Britax. 🙂
@leniczka23 jj, už mu kapku kouka
@zelenaesmolda takže se mám dívat na 0-18? I když má už 76cm?
@vercasvk
ano,presne tak,9-18 je uz pro sedici dite.
divej se hlavne do kolika kg ma sedacka protismer,nektere jsou treba kategorie 0-18 ale protismer jenom do 13kg jako vajicko a to je naprd.
prikladam link na crash testy abys videla ten rozdil
Ferrari Cosmo ma 3 polohy, vozí již třetí dítě a všechno OK.
@zelenaesmolda a jak dlouho musí být dítě v protisměru? Asi blbá otázka, ale kam da pak nohy?
@vercasvk U sedačky, co jsem ti doporučila výše, je isofix,co se dá posunout dále od sedadla, sedačka se pak nakloní do sedu a vytvoří se místo pro nohy. Je od 60 do 105 cm a pro nesedící dítě je vlastně v poloze vajíčka. Je to větší sedačka, takže je potřeba s tím v autě počítat, ale je nejbezpečnější. Jinak z ní dítě dobře vidí ven z okna.
Protisměrná sedačka je vždy na isofix.
@lucie_j to teda není. Každé auto nemá isofix
Příklad: https://www.romer-cz.cz/first-class-plus/romer-...
Děkuji, tak jsem se zase něco přiučila.
My mame britax romer first class, do 13 kg myslim je protismerna,neni na isofix,je to trida 0-18kg. Jsme s ni spokojeny.
Děkuji všem za rady. Už mám alespoň přehled a zhruba vybráno. Ještě vyzkoušet 🙂
My ted poridili Joie FX Every Stage (ptotismerna od 0 do 18 kg, pak po smeru do 36 kg) a je super. Taky nemame isofix, ale v tom protismeru se upina pomoci pasu. Jinak je doporuceno sedet v protismeru do 2 let.
@kittyy17
sedacka za 3 litry nebude moc kvalitni a uz vubec bych nekupovala sedacku od nejake nezname znacky a dvema detem.ty plasty maji zivotnost max.7 let,pak uz neni sedacka bezpecna kvuli unave materialu.setrit na necem co muze diteti zachranit zivot se fakt nevyplaci,cena v tomhle pripade fakt neni rozhodujici faktor podle ktereho vybirat
@zelenaesmolda ok, díky za opravu 😊. Sedačku jsme kupovali před půl rokem a trochu jsem to popletla 😃. Stane se 🙈. Na prodejně je školený personál a ten poradí nejlíp 👍.
@zelenaesmolda zajímal by mě nějaký odkaz na zdroj ohledně té životnosti plastů 7 let. Diky
Prvbe se zeptam, jak vyrostl z vajicka? kouka mu hlava? Pokud ne, je to v poradku..
Ale.pikud opravdu chcete jinou, musis poridit protismernou..zmacka.Romer nebo Cybex je top pak je jeste super Joie..Takze hledej sedacky 9-18 protismerne. Do jine znacky bych nesla.