Ahoj chtěla jsem se zeptat jestli mi můžete někdo poradit doporučit. V létě jedeme do Chorvatska a syn bude mít 5 měsíců. Chtěla bych aby se mu sedělo pohodlně. Mám trojkombinaci kocarek neo nato a u toho bylo i vajíčko a to se mi zdá že je takové malé že nebude se mu tam bude blbě sedět. A zda jsou nake autosedačky od tak malého věku miminka a zda jsou nake i polohovaci. Mooc děkuji za informací
My si budeme kupovat před narozením prcka značku joie 0-36 kg..dle doporučení
takhle malé miminko určitě do vajíčka! vajíčko je nejbezpečnější a děti v něm mají být co nejdéle...navíc vám v 5m pravděpodobně nebude sedět (výjimky samozřejmě jsou), takže jedině nějaký protisměr 0+ ale pořád nebude tak bezpečná
Čím víc vymoženosti - polohovani, otáčení aby jsi mohla miminko dat pohodlne do sedačky... snižují bezpečnost sedačky. Dle Dtestu takové vychází dobře protože se hodnotí celkove hlavně uživatelské pohodlí. Dle adacu a podobne vychází nejlíp besafe - Skandinávie( myslím ze žito jsou konkrétně Norové) má nejpřísnější bezpečnostní kritéria. Pak vychází bezpečně britax romer - to je nemecka výroba a ti maj i polohovani. Joie jsou Angličani, kteří daji na pohodlí ale ne už tolik na bezbecnost. Nicméně vajíčko z trojkombinace kočárku nikdy nesplní takové bezepecnostni požadavky jako přímo autosedačka od 0 do 12mesicu. Základem je každopádně jízda v protisměru, když je isofix je to plus. Tak jako tak budete muset dělat přestávky po těch 2 hodinách a mimco vyndat ať už pojede ve vajicku z trojkombinace nebo ve ,,vajickove,, autosedacce.
@myspulinek35 Kupovat sedačku 0-36 před narozením mimina je pěkná blbost... a už vůbec si nejsem jistá, jestli se vůbec něco takového vyrábí.
My máme sedačku od Cybexu 0-18 s isofixem, nejdřív jsme jí měli proti směru jízdy, teď už jezdí po směru jizdy. A je podle mě pohodlnější než vajíčko.
@j.a.n.i bohuzel vyrábí. Je to sedačka velká jak sedačky 9-36kg ale jsou tam ,,novorozenecké,, vložky. Je to finančně výhodné to bez debat než koupit třeba isofix základnu a jednu sedačku do roka a druhou pak do těch 3-4 let. Ale osobně bych v tom dítě nevozila z hlediska bezpečnosti.
@mona91 kupovala jsem vajicko v trojkombinaci, ktery vyslo hodne dobre v nem.testech adac... Takze jako ve vsem i tady jsou vyjimky
@krasna_neznama86 to asi určitě jsou ale není jich mnoho. Je to tak i tak otázkou priorit.
My jsme dcerce po vajicku koupili sedacku 0-18 kg, protoze vazila 7 kg, ale byla na vajicko dlouha (je drobnejsi, z vajicka vyrostla v 10 mesicich - Cybex Aton 4). Ted mame Britax First Class Plus, v obchode jsme jich vyzkouseli 5 a v tehle jedine nebyla zapadla. Urcite zajdete do obchodu a vyzkousejte jich co nejvic, my sli na doporuceni pro Joie 0-18 kg a ta nesedela vubec.
ono zrovna ty německé testy nejsou úplně nejlepší měřítko, vzhledem k tomu, že doporučují takové příšernosti jako sedačky s pultíkem :(
@denissima taky ji máme, je úžasná! syn má skoro 3 roky a jezdí stále v protisměru a otáčet nehodlám, pomalu už koukáme po pokračovací...ale novorozeně bych do ní nedala
@mona91 presne tak, nesla bych do obyc.vajicka, proto jsem vybirala dle testu. A uprimne, maleho jsem ve vajicku temer nevozila ani na kocarku, pro detskou pater je to zahul... a v aute jsme nastesti taky moc casu netravili...
@krasna_neznama86 já třeba na kočár vajíčko vůbec nemám 😂 Jo je to nepraktické ale nehodlám s nim jezdit ve vajicku po obchodaku jako některé maminky co tam tráví X hodin. A u cestování holt pauzy🤷♀️
@mona91 no, presne tak... V sobotu jsem byla nakupovat ve Sterboholech, plno deti ve vajicku a jako bonus-miminko tak ctyrtydenni... To je s prominutim debilita... Ale takhle narazim pojazdy, jednou i na tydenni miminko v nakupaku...
@krasna_neznama86 já teď naposled byla svědkem druhého extrému. Miminko 5mesicu nesedici v autosedacce s pultem 9-36kg po směru, headblocky začínaly přesně nad hlavičkou (fakt by seznam vlezla ještě hlava) a hurá jelo se na dovolenou. Hlavně ze je sedačka růžová.... 🤦♀️
@krasna_neznama86 zas neni treba soudit.
Hele my davame dost pozor na spravny vyvoj a i tak bys mas potkala s miminem ve vajicku v obchode protoze syn usinal zasadne v aute...doma moc nespal a stacilo se ho jen dotknout a byl vzhuru takze jsme se neodvazili ho vyndat kdyz uz nahodou spinkal 😄 Ale bylo to vetsinou 10min v aute-pul hodka v obchode a pak zas stejne domu....a vim ze jsou maminy ktere jsou v obchodaku cele dny a dite ve vajicku ale stejne tak i ve visitku nebo doma v choditku.😑
Jen proste nejde odsoudit nekoho vidis na chvilku nekde,treba jde jen pro rohliky 😄
@krasna_neznama86 Jak poznáš čtyřtýdenní resp. týdenní miminko? To by mě zajímalo. Já co se dívám po dětech, tak nejsem schopná odhadovat ani plus-minus 2 měsíce. Jo, mimochodem, moje mimčo pomalu pase koníky, má 2,5 měsíce a odhadem tak 3,6 kilo.
my meli britax 0-18kg, polohovatelne, otoceni i proti smeru jizdy... za me ideal... nevidim duvod proc by 5m mimco v tom nemohlo cestovat, rozhodne je tam vic mista nez na mimco ve vajicku...
@merope treba proto, ze mi to ty maminky samy rekly...
@luckylee neodsuzuju, jen ve Sterboholech jsou jen hadry(vicemene)a maminka s pidi mimcem ve vajicku i po 4 hodinach... Pak se vsechny divi, ze maji nemocna miminka... A me treba dr od toho odrazovala...
Jako nekdy se nakupu clovek nevyhne-jidlo, drogerka, lekarna, tam to chapu, ale hadry?
@mona91 kazdy sveho stesti strujce, jen ty deticky jsou v tom nevinne, nu...
@krasna_neznama86 to je pravda.Ja to tam neznam ale my do nakupaku jeli i jen pro jidlo k cinanum protoze jsme na to mela chut 😄
Duvodu je vic ale je pravda ze zas casto poznas vystajlovanou maminku s vystajlovanym miminkem ktera asi nepribehla jen narychlo pro kafe s sebou 😄
Jinak me vic uz zarazi pokud je to miminko ve vajicku nabalene jak do -10st ,prikryte deckou a v obchode krici a krici,cele cervene a rodice zbesile houpou kocarem a drzi mu dudlik v puse.Z toho uz mi je obcas trochu zle.
@krasna_neznama86 At si každý chodi s miminem, kam chce a necha ostatni zit... To jsou zas kecy o nemocnosti mimina.
@luckylee ja jednou potkala babicku s mimcem v nakupaku, maminka nakupovala, babicka cekala vevnitr s tydennim mimcem (moji mama znama), venku 35 ve stinu... Miminko cely cerveny, plakalo... Bylo mi ho lito...
@j.a.n.i jasny, ale at pak nefnukaji a nestezuji, ze maji dite zase nemocny
Vajicka jsou ruzne velka, my jsme meli nevyhovujici od kocarku, vymenili jsme ho za Maxi cosi, bylo velke a bezpecne a dite se tam veslo i dele nez do roka, i ted by v nem jeste mohla jet dcera 1 rok a 4 mesice.
@lida9 treba prave, ze je v tom vic mista, tudiz je to mene bezpecne?
@krasna_neznama86 taky bych nesoudila, fakt nikdy nevite... ja treba musela tyden po porodu i do obchodu s hadrama, ptz sem nemela co na sebe 😂
V 5 měsících jedině vajíčko. Je to nejbezpečnější možná forma přepravy. Stejně budete muset dělat dost pauzy. Nevím, jak dlouhá ta cesta má být, ale miminko by nemělo být v sedačce déle než snad 2 hodiny bez přestávky...