Autosedačka Klippan Triofix Recline, 9-36 kg

ivagaa
24. dub 2016

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda máte osobní zkušenost s autosedačkou Klippan Triofix Recline 9-36 kg. Dostali jsem na ni tip v baby centru, do té doby jsem měla v úmyslu zakoupit sedačku v kategorii 9-18 kg, pravděpodobně značku Römer. Kdyby se tu našla maminka, která má tuto sedačku doma, prosím podělte se o zkušenost 🙂 Děkuji.

ko87
10. čer 2016

Koupili jsme ji dnes, ve verzi comfort, takže zatím moc hodnotit nemůžu.
Jak vy jste se nakonec rozhodli @ivagaa ? Doporučil nám ji pán, co dělá kurzy o bezpečném cestování dětí, tak snad špatná nebude. Je fajn, že se dá připoutat v protisměru a až dítko odroste i po směru. Spoléháme na to, že jinou už nebudeme muset pořizovat. Má základnu s isofixem, ale zároveň se dá použít i jenom s pásy, takže se případně může přehodit do jakéhokoliv auta. Syn v ní jel zatím jen jednou a hnedka usnul, tak bude asi vážně komfortní 🙂

queequegg
12. čer 2016

Zkusenost nemam ale pridam se s dotazem, take jsme na ni dostali tip, je vhodna i pro drobnejsi deti? Dcera ma temer rok a zatim poradne nesedi, autem jezdime casto tak ji nechci davat po smeru dokud to nebude nutne.

ko87
12. čer 2016

@queequegg syn má 7,5 kg a taky ještě nesedí. Ptala jsem se, jestli to nevadí a byla jsem ujistena, že ne. Je pravda, že ve sklopené poloze má sklon zhruba jako vajíčko, které jsme používali doteď.

zmrz_lina
12. čer 2016

Mám ji, je skvělá 😉 Prostorná, pro malého pohodlná 😉

servisbabyrenka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
pajipi
2. srp 2016

Máme ji tři měsíce a jsme moc spokojeni. Dcerka má 14 měsíců a 10,5 kg. Když jsme ji pořídili měla 9 kg a do vajíčka už se skoro nevešla. Protisměrná sedačka pro mě byla jasná volba.

kristynakubacova
15. zář 2016

Ahoj, prosím, kdo máte autosedačku déle, můžete mi říci, zda má nějaká zásadní negativa? Byli jsme pro ni rozhodnuti 100%, jen jsem již ze dvou zdrojů slyšela, že sedačku nelze polohovat, když je v ní dítě/když je upevněná (v isofixové základně, předpokládám), tzn. když dítě usadíte bdělé, co uděláte, když cestou usne? Dále drobnosti... Drží dobře pásy přes ramena na místě - nebo používáte sponu? Jak moc se v sedačce dítě potí? Pro doplnění - sedačku budeme používat pro ročního, 10 kg, jako druhou po vajíčku. Předem mnohokrát děkuji za odpověď.

zmrz_lina
16. zář 2016

@kristynakubacova mame ji pul roku. Sedacka je v upevnenem stavu lehce naklonena, diteti kdyz usne, hlava rozhodne neklimbá, ale spucasne ten sklon je takový, ze v bdělém stavu nevadí. Ramenni pasy jsou dobre udelane, nesjizdi a drzi, spony nepouzivame, ale malý nemá vylejzaci tendence. Co se pocení týče, kdyz je venku vedro, pití se, ale to by se potil v jakékoliv. My jsme fakt mi spokojeni a malý asi taky, pac v podstate okamžitě po nastartovani usíná 🙂

pajipi
17. zář 2016

@kristynakubacova Mám stejné zkušenosti jako @zmrz_lina. Sedačka se musí naklonit dřív, než se přidělá na isofixovou základnu, což je opravdu jediné negativum, které jsem za půl roku používání našla. Dcerka mi v ní absolvuje tříhodinové cesty a minimálně polovinu v ní prospí a v pohodě - hlava jí nepadá. Ohledně pocení - malá se potila i ve vajíčku, takže to neřeším a snažím se jí na cesty (především ty dlouhé) obléct funkční oblečení, které odvádí aspoň trochu pot. Ramenní pásy drží dobře.

kristynakubacova
21. zář 2016

Holky, moc děkuji za cenné reference. Včera nám sedačka přišla, muž ji právě vybaluje ve vedlejším pokoji, tak se těším, až ji uvidím. A díky vašim zkušenostem se už ani tak neobávám toho, jak bude sloužit, když není polohovatelná za jízdy. 🙂 Ad pocení - viděla jsem, že Klippan nabízí potah pro komfortnější cestování. Předpokládám, že je z funkčního materiálu. Nakonec jsem ho ale neobjednala (stojí k 800,-), ale právě vybírám pro syna prádlo z merina, což by mohlo být fajn i do sedačky, jak píšeš, @pajipi. Až sedačku zajedeme, ráda sem přidám naši zkušenost.

veronikav31
8. říj 2016

Ahoj, vidí děti dobře ven, když jsou v protisměru? Je to jako ve vajíčku? Uvažuji o této autosedačce, byť se některým zdá zbytečné mít dítě v 10m v protisměru, ale podle mě je to bezpečnější. Děkuji moc za radu.

kristynakubacova
8. říj 2016

@veronikav31 Ahoj, vozíme ročního, na výšku má asi 85 cm a vidí ven krásně, lépe než z vajíčka, v Klippanu je usazen výš. Těm, kdo pochybují o smyslu protisměrné jízdy, doporučuji ukázat crash testy. ;)

veronikav31
8. říj 2016

@kristynakubacova Moc děkuji. Jsem rozhodnuta ji koupit 🙂

kristynakubacova
8. říj 2016

@veronikav31 My ji máme opravdu čerstvě, ale zatím se nám moc líbí. Ve srovnání s vajíčkem připoutaným pásy sedí v isofixové základně jako ulitá, syn je pěkně vysoko, pásy najíždí z ramen, dobře se povolují a utahují, hlavová opěrka je pěkně tvarovaná... Jediné mínus je opravdu to, že nelze polohovat za jízdy, resp. při upevnění na isofix, někdo řešil tak, že ji vozili pořád sklopenou (nevím, jak moc, nemám zatím vyzkoušeno). Někdo kritizoval krátký sedák - mně to tak nepřipadá. Jinak kupovali jsme ji v Dětském domě v týdnu slev. Zkuste jim napsat, zda nachystají další akci, 20 % dolů ze setu sedačka+základna+ sluneční stříška bylo znát. Navíc jsem si opakovaně ověřila, že u nich není nic problém, vč. reklamace (nemyslím teď Klippan, ale jiné zboží).

zmrz_lina
8. říj 2016

Malý je drobný (78 cm v 18 měsících) a vidí ven skvěle. Hlásí i náklaďák, když jede za námi nebo ho předjíždím, psy, kola... 😉

veronikav31
8. říj 2016

@kristynakubacova Děkuji za radu. Napíšu na Dětský dům a uvidím co mi napíšou. Ještě se zeptám jak je to s nohama když bude dítě větší lze autosedačku posouvat? Nevíte?

veronikav31
8. říj 2016

@zmrz_lina To je super 🙂 . Malá měla v 8 měsících 70cm, 9,1kg, drobek zrovna není, ale hodně ji zajímá co se okolo děje a ráda se dívá z okna 😀

kristynakubacova
8. říj 2016

Posunovat se nedá, ale v nabídce je díl pro zvětšení prostoru na nohy, ovšem nic bližšího o něm nevím. Děti s delšíma nohama si je však prý nějak poskládají, viz: http://www.carseat.se/images/wpid-Photo-27-feb-...
Možná je to i pohodlnější, než když nohy visí celou cestu dolů.
To je fajn, že vaše děti zajímá dění na silnici! U syna zatím bohužel převládá pocit "připoutání = odnětí svobody". Ale zase je teď dost na "světýlka", takže při jedné cestě za tmy civěl na úplněk, billboardy, rozsvícenou benzínku... :D

pajipi
10. říj 2016

@kristynakubacova Pokud jde o ten potah, tak zda je z funkčního materiálu, nevím. My ho koupili kvůli ušpinění sedačky a dobře jsme udělali, protože jinak by sedačka už byla špinavá od ovoce, zeleniny, sušenek atd. Takhle sundám potah a vyperu. Oni ho mají označen jako letní potah a je pravda, že na tělo je příjemnější v létě při krátkých rukávech a šortkách než potah sedačky.

zmrz_lina
10. říj 2016

K tomu prodloužení jen takový detail - máme poměrně velké auto (opel Zafira B), ale vůbec netuším, kam bychom to ještě dali, protože už takhle musí být sedačka spolujezdce téměř vepředu, aby se tam autosedačka vůbec vešla. V menším autě si to už vůbec nedovedu představit.

veronikav31
10. říj 2016

@zmrz_lina takže autosedačka je dost velká?

zmrz_lina
10. říj 2016

@veronikav31 prostě místa zabere víc, než posměrná 😉 Ale klippan má na stránkách seznam aut, do kterých se vleze 😉

veronikav31
10. říj 2016

@zmrz_lina Moc děkuji 🙂

kristynakubacova
10. říj 2016

@zmrz_lina Zvláštní... Nám se za sedadlo spolujezdce ve VW Golf vejde dobře, až jsem byla mile překvapena. Opěrná noha je umístěna na podlážce hned před zadním sedadlem. Ale ještě jsme nejeli se sklopenou. To budeme muset určitě přední sedadlo posunout mnohem víc dopředu...

zmrz_lina
10. říj 2016

@kristynakubacova ano, my tu sedačku máme naklopenou.

kristynakubacova
10. říj 2016

@zmrz_lina Jj, očekávám, že pak zabere místa daleko víc... Kdybych někde našla foto s přídavným dílem na zvětšení místa na nohy, vložím odkaz...

kristynakubacova
10. říj 2016

@pajipi Díky za referenci. Ještě zvážíme dokoupení... 🙂

misalazna
10. lis 2016

Dobrý den, htěla bych se připojit do diskuze 😉 Právě vybíráme autosedačku pro dceru, která má nyní 10,5 měsíce a 8,5kg. Určitě bychom chteli protisměrnou sedačku a vybíráme mezi Besafe izi modular a Klippan Triofix Comfort. Vybíral jste někdo mezi těmito sedačkami nebo jste vyhodnotili, že Klippan je jednoznačně nejlepší? Zdá se mi, že je u něj menší prostor (šířka) na hlavičku. Jak je to v praxi?
Nevíte, zda jsou na Klippan někde nějaký slevy? A mohla bych ještě poprosit o odkaz, kde bych našla seznam aut, do kterého se Klippan vejde?
Moc děkuji 😉👍

anciiis
22. srp 2021

@ko87 dobrý večer, nebudete sedačku prodávat prosím?