Autosedačka Joie Every Stage 0-36 kg - máte zkušenost?

babuna
2. led 2017

Zdravím máte někdo zkušenosti s touto autosedačkou ? Joie Every Stage 0-36 kg, cena se pohybuje kolem 5500Kč.

http://www.babyplace.cz/autosedacka-joie-every-...[]=45902

Pohodlí - udržovatelnost - vzhled - odolnost atd. Jde mi o to že jezdíme na delší cesty autem a malá už se nám do vajíčka nevejde - ovšem sama ještě nesedí - má 4,5 měsíce. Líbí se mi možnost polohovatelné opěrky a variabilita pásů. Nejsem zrovna příznivec podsedáků (myslím časem) a tohle by mohlo vydržet celkem dlouho.

Díky

j.a.n.i
2. led 2017

@babuna Sedačku nemám, ale to tak vím, tak je to dobrá značka a šla bych do ní... Dlouhodobé zkušenosti ti asi moc nikdo nenapíše, nejsou u nás na trhu až zas tak dlouho, ale každopádně bych nepočítala s tím, že ti vydrží celou dobu, dítě potřebuje sedačku cca 12 let a to jedna nedá.

babuna
autor
2. led 2017

@j.a.n.i Děkuji za odpověď líbily se mi právě i zahraniční recenze maminek z VB, kde je dostupná déle (jiný model). Co se týče výdrže - ano chápu že 12 let je hodně, ale správnou péčí se dá lecos zachránit. Mám zkušenosti s tím, že jsou děti jimž rodiče v autě dovolí opravdu dělat cirkus a nejen auto, ale i vše ostatní - oblečení, hračky (často i samotný vůz - a to i z venku!) a pod. podle toho vypadají....

j.a.n.i
2. led 2017

@babuna Ale tady nejde o cirkus, taky jde o to, že ta sedačka je v autě v plus 50 a pak zas třeba v minus 20 a plasty stárnou a postupně křehnou (mě třeba takhle po nějakých 10 letech na svahu praskly přeskáče a nic špatného jsem s nima nedělala, prostě jsem je dotahovala a plast praskl, na přeskáčích to vem čert, u sedačky při nehodě by to bylo horší)... stejně jako některé části se prostě opotřebují - my třeba po 6 letech máme u Romerky prodřený polstr u přezky 5 bodových pásů a není to tím, že by se k tomu děti nějak špatně chovaly, ale prostě ten polstr mají mezi nohama a je tam chtě nechtě vystaven tření.

babuna
autor
2. led 2017

@j.a.n.i jo mi takhle uletělo vázání ... kolikrát na krosně přezka v zimně prostě povolila ... ovšem my dáváme z auta sedačku pryč - bohužel nechat to před barákem v Ostravě by znamenalo nechat si vybrat auto :( ... máme vajíčko do auta - půjčené a už starší a intenzivně používané a není to na něm znát ... (Chicco) ... třeba u toho sportovního vybavení je to i o použitém materiálu ...je fakt že v autě dostává vše zabrat léto zima ...

j.a.n.i
2. led 2017

@babuna No, nechci ti do toho kecat, ale vajíčko a tahle sedačka je sakra něco jiného a po svých zkušenostech nevidím příliš reálně tuhle mrchu pravidelně vyndavat z auta, kor když půjdeš sama s dítětem, 5 měsíční dítě u auta na zem nepostavíš, s dítětem tenhle typ sedačky z auta nevyndáš a jednoruč vlastně ani neodneseš... A ad použitý materiál - doporučení výrobců sedaček je po 6 letech výměna, právě z důvodu, že může vypadat jak nová a nikdy nevíš, kdy ten plast selže a praskne...

babuna
autor
2. led 2017

@j.a.n.i na nošení zavazadel mám manžela 😀 sranda hehe - ne vždy to jde, že ale většinou jsme spolu - vlastně já ani nejela bez chlapa autem s malou ... 🙂 Výrobce garatuje 12letou záruku na konstrukci a to by si asi nelajzl i ve výsledcích testů dopadla dobře - má to ocelovou konstrukci ... uvidíme pořád je to pro mne lepší varianta než některé zadarmo drahé a propagované v ČR ...

1oubi
9. bře 2017

Dobrý den, chci se zeptat jestli jste nakonec sedačku pořídili také o ní uvažuji... děkuji 🙂

babuna
autor
22. bře 2017

@1oubi ano pořídili a jsme opravdu spokojeni 🙂

lantania
22. bře 2017

@babuna Dobrý den, o Joie ES je všude zoufale málo recenzí, tak ráda čtu, že jste spokojená - také bych ji ráda pořídila... Jen se chci zeptat, jestli nemáte problém s poutáním (délkou pásu) při protisměrné poloze? Mně vzadu ve fabii nestačí pás ani na vajíčko maxi cosi, vozím vepředu... Jak se vám zdá náročná Joie? Mně v obchodě právě přišla dost prostorově náročná 🙂

babuna
autor
23. bře 2017

@lantania mohu poměřit - ale máme Suzuki Sx4 a tam je pás tak akorát - a je spíše delší - ale máme vajíčko Chicco (staré půjčené) a tam je to tak tak .... dá se koupit prodlužovací díl na pás - to musela řešit kamarádka u vajíčka (mají starší Ford Focus) zdá se mi, že je sice delší než vajíčko (dle předního sedadla) ale pás je natažený méně ... 🙂 ...

jinak byla tu poznámka o nošení sedačky z auta do auta - bydlím v centru Ostravy, parkování je tu šílené a nechat sedačku v autě si nelajznu - nosím ji nahoru a zvládám to najednou i s malou a odvozem kočárku do sklepa - úplně jednoduše - dám si malou do manduky ... odnesu tak i nákup atd.... a to bydlím ve 3tím patře bez výtahu ...

tu je fotka sedačky v autě (bordelu si prosím nevšímejte :D sehnali jsme zrovna židličku v bazaru) ... pás je bokem kvůli fotce jinak je šikmo dolů ....

cuprice
23. bře 2017

Zdravím, také jsme si tuto sedačku pořídili, hodně se nám líbila už na první pohled a doufáme, že vydrží co nejdéle. Snad je to kvalitní sedačka.

japalu5
28. bře 2017

@babuna Dobrý den, také nad ní uvažujeme, ale nikde v testech jsem ji nenašla. Píšete, že vy ano. Mohla byste , prosím, poslat odkaz ? 🙂 Děkuji

babuna
autor
28. bře 2017

@japalu5 zdravím 🙂 budu to muset pohledat už si nepamatuji kde to přesně bylo, jen že to byla zahraniční recenze - tu je odkaz na test autosedačky stejné značky od UAMK http://uamk.cz/bezpecnost/13-besip/98-detske-au... ... jak to najdu tak pošlu i odkaz na tuto konkrétně.

Technicky je dobré se základně orientovat při výběru dle testů - ovšem není to až tak směrodatné - mluvila jsem přímo se zástupcem prodeje u nás a sama paní mi vysvětlovala že je vždy nutné si výrobek prohlédnout osobně - dítě zkušebně do sedačky posadit až pak se rozhodovat - poměřit a ošahat si materiál a také se rozhodovat dle toho jak často jezdíte autem a jaké vzdálenosti. V obchodech se velmi často stává, že prodavač nutí do značek Römer - stalo se to už 3 kamarádkám nezávisle na sobě v posledních cca 2měsících ... Joie je značka britská a u nás ne zrovna známá ... (nebo ne tak používaná) ...

babuna
autor
28. bře 2017

tu je jedna - ovšem není to ta co hledám ... http://www.madeformums.com/reviews/car-seats/ca...

cuprice
28. bře 2017

@babuna jak tam máte daný prosím ten pás, že vám tam nepřekáží?

babuna
autor
29. bře 2017

@cuprice Pás máme tak jak má být - šikmo dolů, ale aby mi při nakládání malé nezavazel, natáhnu ho a zastrčím za roh sedačky 🙂 pak ho před jízdou zase vytáhnu ... 🙂

cuprice
29. bře 2017

@babuna Super děkuji, ještě bych se chtěla zeptat, nám totiž k sedačce nedali český návod, tak jestli byste mi mohla říct na které straně má být otevřená ta boční ochrana, jestli ta do vnitřku auta nebo ta ke dveřím nebo obě? Děkuji

babuna
autor
29. bře 2017

@cuprice když vydržíte do odpoledne jak dorazí manžel - návod oskenuji a pošlu 🙂 🙂 mám jej v češtině 🙂

cuprice
29. bře 2017

@babuna Děkuji 🙂 Budu moc ráda

babuna
autor
5. dub 2017

@cuprice omlouvám se že to tak trvalo https://ulozto.cz/!0n191alsiDhW/joie-every-navo... tu je odkaz na stažení

cuprice
5. dub 2017

@babuna Děkuji moc 🙂

kirrien
9. dub 2017

My máme také sedačku Joie every stage a jsme spokojení...je vážně úžasná...krásně měkká takže malej v ní vydrží dlouho, usne tam jak nikde jinde, prostorově zabere jen jedno místo klasicky, máme ho zatím v protisměru a to i přesto že je dlouhej..v klasickém vajíčku už se nám tam nevlezl v protisměru a teď v téhle sedačce v pohodě...takže my jsme nadmíru spokojeni...protože když jsme hledali sedačku, která se dá dát do protisměru na co nejdéle apod...tak nám v jednom obchodě řekli že nejlevnější taková je za 12 000 a tu stejně nemají...pak jsme šli v brně do jiného obchodu a tam nám řekli XX sedaček, který tohle umožňují a taky cenové kategorie-byla jedna která stála ještě míň, ale když jsme hledali recenze tak taky nikde nic moc napsaného nebylo a prodavačka potom řekla že jí má a že jestli se chceme podívat jak vypadá v autě atd. tak nám to ukáže a když jsme viděli, že všechny požadavky splňuje, tak jsme ji vzali..

japalu5
13. dub 2017

Dobrý den, tak jsme před týdnem také koupili sedačku joie, ale 2017 s isofixem .. https://www.detske-kocarky.cz/autosedacka-joie-...

Ale při nakládání syna mi překáží pás. Pás, který vede kolem pasu máme pod zadkem, (tak se má poutat) a potom vede za zády nahoru, ale dolu mi to nejde.. Koukám, že ho máte dolu, jak jste to udělala ?

babuna
autor
15. dub 2017

@japalu5 je to jen natazeny pas a zastrceny za roh sedacky nez vyjedu tak ho zas vytahnu 🙂 zalezi ale na aute 🙂 nekde jsou kratke pasy ...

moni_pdy
19. dub 2017

@babuna dobry den, muzu se prosim zeptat ... jak stare mate dite a jestli tam v sedacce stale mate pod zadkem tu novorozeneckou vlozku a take u hlavicky? A dal, prosim, jestli ma taky nad ramínky takove cervene plastove hacky, nevite na co jsou? Diky

moni_pdy
19. dub 2017

@japalu5 Dobry den, muzu se prosim zeptat ... jak stare mate dite a jestli tam v sedacce stale mate pod zadkem tu novorozeneckou vlozku a take u hlavicky? A dal, prosim, jestli ma taky nad ramínky takove cervene plastove hacky, nevite na co jsou? Diky

japalu5
20. dub 2017

@moni_pdy Dobrý den, synovi je 7 m .. máme necelých 10 kg a 77 cm , takže ani jednu vložku nevyužíváme. Ale v proti směru stále jezdíme 🙂 Háčky tam máme, ale nač jsou jsme zatím nezkoumali :D Zkusíme se na to s mužem podívat a napíšu 🙂

lantania
20. dub 2017

@moni_pdy Pokud myslíte ta červená plastová oka na hlavové opěrce, tak těmi se provlékají pásy auta při poutání velkých dětí (když se přestanou používat popruhy v sedačce).

babuna
autor
20. dub 2017

@moni_pdy už jsem novorozeneckou vložku vyndala - malé to bylo nepříjemné mě to rozčilovalo, malá má 8,5m červené háky jsou pak na pásy pro větší děti 🙂

babuna
autor
20. dub 2017

jo případně jsem tu vkládala nafocený český návod 🙂 je na ulož to 🙂