Zdravím máte někdo zkušenosti s touto autosedačkou ? Joie Every Stage 0-36 kg, cena se pohybuje kolem 5500Kč.
http://www.babyplace.cz/autosedacka-joie-every-...[]=45902
Pohodlí - udržovatelnost - vzhled - odolnost atd. Jde mi o to že jezdíme na delší cesty autem a malá už se nám do vajíčka nevejde - ovšem sama ještě nesedí - má 4,5 měsíce. Líbí se mi možnost polohovatelné opěrky a variabilita pásů. Nejsem zrovna příznivec podsedáků (myslím časem) a tohle by mohlo vydržet celkem dlouho.
Díky
@j.a.n.i Děkuji za odpověď líbily se mi právě i zahraniční recenze maminek z VB, kde je dostupná déle (jiný model). Co se týče výdrže - ano chápu že 12 let je hodně, ale správnou péčí se dá lecos zachránit. Mám zkušenosti s tím, že jsou děti jimž rodiče v autě dovolí opravdu dělat cirkus a nejen auto, ale i vše ostatní - oblečení, hračky (často i samotný vůz - a to i z venku!) a pod. podle toho vypadají....
@babuna Ale tady nejde o cirkus, taky jde o to, že ta sedačka je v autě v plus 50 a pak zas třeba v minus 20 a plasty stárnou a postupně křehnou (mě třeba takhle po nějakých 10 letech na svahu praskly přeskáče a nic špatného jsem s nima nedělala, prostě jsem je dotahovala a plast praskl, na přeskáčích to vem čert, u sedačky při nehodě by to bylo horší)... stejně jako některé části se prostě opotřebují - my třeba po 6 letech máme u Romerky prodřený polstr u přezky 5 bodových pásů a není to tím, že by se k tomu děti nějak špatně chovaly, ale prostě ten polstr mají mezi nohama a je tam chtě nechtě vystaven tření.
@j.a.n.i jo mi takhle uletělo vázání ... kolikrát na krosně přezka v zimně prostě povolila ... ovšem my dáváme z auta sedačku pryč - bohužel nechat to před barákem v Ostravě by znamenalo nechat si vybrat auto :( ... máme vajíčko do auta - půjčené a už starší a intenzivně používané a není to na něm znát ... (Chicco) ... třeba u toho sportovního vybavení je to i o použitém materiálu ...je fakt že v autě dostává vše zabrat léto zima ...
@babuna No, nechci ti do toho kecat, ale vajíčko a tahle sedačka je sakra něco jiného a po svých zkušenostech nevidím příliš reálně tuhle mrchu pravidelně vyndavat z auta, kor když půjdeš sama s dítětem, 5 měsíční dítě u auta na zem nepostavíš, s dítětem tenhle typ sedačky z auta nevyndáš a jednoruč vlastně ani neodneseš... A ad použitý materiál - doporučení výrobců sedaček je po 6 letech výměna, právě z důvodu, že může vypadat jak nová a nikdy nevíš, kdy ten plast selže a praskne...
@j.a.n.i na nošení zavazadel mám manžela 😀 sranda hehe - ne vždy to jde, že ale většinou jsme spolu - vlastně já ani nejela bez chlapa autem s malou ... 🙂 Výrobce garatuje 12letou záruku na konstrukci a to by si asi nelajzl i ve výsledcích testů dopadla dobře - má to ocelovou konstrukci ... uvidíme pořád je to pro mne lepší varianta než některé zadarmo drahé a propagované v ČR ...
Dobrý den, chci se zeptat jestli jste nakonec sedačku pořídili také o ní uvažuji... děkuji 🙂
@babuna Dobrý den, o Joie ES je všude zoufale málo recenzí, tak ráda čtu, že jste spokojená - také bych ji ráda pořídila... Jen se chci zeptat, jestli nemáte problém s poutáním (délkou pásu) při protisměrné poloze? Mně vzadu ve fabii nestačí pás ani na vajíčko maxi cosi, vozím vepředu... Jak se vám zdá náročná Joie? Mně v obchodě právě přišla dost prostorově náročná 🙂
@lantania mohu poměřit - ale máme Suzuki Sx4 a tam je pás tak akorát - a je spíše delší - ale máme vajíčko Chicco (staré půjčené) a tam je to tak tak .... dá se koupit prodlužovací díl na pás - to musela řešit kamarádka u vajíčka (mají starší Ford Focus) zdá se mi, že je sice delší než vajíčko (dle předního sedadla) ale pás je natažený méně ... 🙂 ...
jinak byla tu poznámka o nošení sedačky z auta do auta - bydlím v centru Ostravy, parkování je tu šílené a nechat sedačku v autě si nelajznu - nosím ji nahoru a zvládám to najednou i s malou a odvozem kočárku do sklepa - úplně jednoduše - dám si malou do manduky ... odnesu tak i nákup atd.... a to bydlím ve 3tím patře bez výtahu ...
tu je fotka sedačky v autě (bordelu si prosím nevšímejte :D sehnali jsme zrovna židličku v bazaru) ... pás je bokem kvůli fotce jinak je šikmo dolů ....
Zdravím, také jsme si tuto sedačku pořídili, hodně se nám líbila už na první pohled a doufáme, že vydrží co nejdéle. Snad je to kvalitní sedačka.
@japalu5 zdravím 🙂 budu to muset pohledat už si nepamatuji kde to přesně bylo, jen že to byla zahraniční recenze - tu je odkaz na test autosedačky stejné značky od UAMK http://uamk.cz/bezpecnost/13-besip/98-detske-au... ... jak to najdu tak pošlu i odkaz na tuto konkrétně.
Technicky je dobré se základně orientovat při výběru dle testů - ovšem není to až tak směrodatné - mluvila jsem přímo se zástupcem prodeje u nás a sama paní mi vysvětlovala že je vždy nutné si výrobek prohlédnout osobně - dítě zkušebně do sedačky posadit až pak se rozhodovat - poměřit a ošahat si materiál a také se rozhodovat dle toho jak často jezdíte autem a jaké vzdálenosti. V obchodech se velmi často stává, že prodavač nutí do značek Römer - stalo se to už 3 kamarádkám nezávisle na sobě v posledních cca 2měsících ... Joie je značka britská a u nás ne zrovna známá ... (nebo ne tak používaná) ...
tu je jedna - ovšem není to ta co hledám ... http://www.madeformums.com/reviews/car-seats/ca...
@cuprice omlouvám se že to tak trvalo https://ulozto.cz/!0n191alsiDhW/joie-every-navo... tu je odkaz na stažení
My máme také sedačku Joie every stage a jsme spokojení...je vážně úžasná...krásně měkká takže malej v ní vydrží dlouho, usne tam jak nikde jinde, prostorově zabere jen jedno místo klasicky, máme ho zatím v protisměru a to i přesto že je dlouhej..v klasickém vajíčku už se nám tam nevlezl v protisměru a teď v téhle sedačce v pohodě...takže my jsme nadmíru spokojeni...protože když jsme hledali sedačku, která se dá dát do protisměru na co nejdéle apod...tak nám v jednom obchodě řekli že nejlevnější taková je za 12 000 a tu stejně nemají...pak jsme šli v brně do jiného obchodu a tam nám řekli XX sedaček, který tohle umožňují a taky cenové kategorie-byla jedna která stála ještě míň, ale když jsme hledali recenze tak taky nikde nic moc napsaného nebylo a prodavačka potom řekla že jí má a že jestli se chceme podívat jak vypadá v autě atd. tak nám to ukáže a když jsme viděli, že všechny požadavky splňuje, tak jsme ji vzali..
Dobrý den, tak jsme před týdnem také koupili sedačku joie, ale 2017 s isofixem .. https://www.detske-kocarky.cz/autosedacka-joie-...
Ale při nakládání syna mi překáží pás. Pás, který vede kolem pasu máme pod zadkem, (tak se má poutat) a potom vede za zády nahoru, ale dolu mi to nejde.. Koukám, že ho máte dolu, jak jste to udělala ?
jo případně jsem tu vkládala nafocený český návod 🙂 je na ulož to 🙂
@babuna Sedačku nemám, ale to tak vím, tak je to dobrá značka a šla bych do ní... Dlouhodobé zkušenosti ti asi moc nikdo nenapíše, nejsou u nás na trhu až zas tak dlouho, ale každopádně bych nepočítala s tím, že ti vydrží celou dobu, dítě potřebuje sedačku cca 12 let a to jedna nedá.