Holky, začínáme vybírat autosedačku, a chtěla bych radu co máte vy, chtěla bych základnu Isofix s tím, že bych chtěla aby se tam daly sedačky vyměnit, první vajíčko a pak druhá sedačka, máte některá takovou? Koukala jsem na Britax a maxi cosi
Britax to má nově, takže přímo tenhle model vyzkoušený nemám, ale jinak máme od Britaxu 2. sedačku a syn je spokojený 😉 a jinak na jednu základnu na 2 sedačky umí myslím i Joie.
Klippan triofix
Jo a ja bych to takto nedoporucovala, casto to byva, ze od te jedne znacky je na vyber jen jedna autosedacka, aby sedela na tu stejnou zakladnu a co kdyz nebude diteti sedet? Sedacka by se mela vybirat podle vahy, miry a celkoveho vzhledu (hubeny, vysoky, baculaty) ditete a take podle auta. A navic treba otocne sedacky jsou pridelany ke “svemu” isofixu, nejdou nacvaknout na jiny, takze pak budes limitovana i timto…kup kvalitni bezpecne vajicko, co vydrzi dlouho a za 1,5-2 roky vyresis dalsi sedacku🙂
My jsme kupovali Cybex Aton M se zakladnou, že na to pak bude pasovat pokračovací Sirona, ale nakonec jsme koupili jinou pokračovací sedačku. Ale i tak je fajn mít vajíčko s bazí, je to pohodlnější, takže koupě nelituju
Co se isofixu týče, hodně záleží na autě a sklonu sedaček, např. do škodovek není doporučován, protože sedačka/vajíčko je moc v sedu a dítěti klinklá hlava. Doporučím FB skupinu Dětí proti směru.
Treba i BeSafe modular system. Jedna z nejbezpecnejsich a nejlepsich znacek. Cena vyssi ale vajicko a pokracovaci sedacka na jedine zakladne.
@anetka9 To neni pravda, je vic top bezpecnych znacek v tomto systemu.
Mě zajímá od kterého věku dítěte, začíná klinkat hlava ve Škodovkách na Isofixu. Máme isofix už přes 7 měsíců a stále mu hlava ve spánku hezky drží. Tak nevím, čím to je. ☺️
@marta_kovar tak každý s tím problém nemá, třeba budete mít štěstí...mě přišlo, že když jsem vyndala z vejce vložku (cca až někdy v 8m? Už nevím přesně), tak byla dcera pak víc vsedě, ale hlava jí naštěstí nepadala
@surikata131 Nebo teď jsem četla že to hodně je o modelu. My máme nejnovější Octávku, tak to bude třeba taky tím. Ale zatím teda všechno OK. Právě jsem se toho děsila ale zatím je všechno dobrý. 😀
Klippan Dinofix a potom pokračovat s Klippan Triofix. Je k tomu jedna základna.
Jake mas auto?Jak velke dite?Bez toho ti nikdo nic kloudneho neporadi.Isofix se nehodi do vsech aut.
@jelenice_zavodnice ja jsem to myslela tak, ze treba kdyz si vyberu Cybex, tak mam vajicka na vyber se zakladnou, ale na tu pak pasuje jen jedna dalsi cybex sedacka. Ze ta dalsi uz je v podstate predurcena, nemuzu si vybrat jakejkoli cybex na tu jednu konkretni zakladnu co mam od vajicka
@marta_kovar My máme ve fabii (nějaká "limitovaná edice") třeba sedadla tak zkosený, že musím i vajíčko na pásy víc podseknout, aby hlava nepadala.
@vendes Tak to je očividně model od modelu. A asi je to i o štěstí 😀
Jaký máte auto? Jinak tohle uvažování nebývá zrovna vhodný. Teď si něco naplánuješ a potom to nevyjde (pokračovací Klippan nesedí puclíkům, pokračovací Britax, zase drobným dětem a naopak vajíčko od Britaxu sedí víc drobným dětem a vajíčko od Klipannu je vhodný pro větší mimina) 😂
Jeste to umi cybex;)