Autosedačka Cybex Cloud Q + isofix ano nebo ne?

leonaxyt
16. říj 2015

Zdravím, nemáte někdo tuhle autosedačku? Zvítězila v testech 2015 a mě na ní hodně zaujalo, že je polohovatelná - tzn. když miminko při dojezdu spinká, můžeme se dát do rovna a nekrčí se v nezdravém vajíčku. Každopádně zajímala by mě osobní zkušenost 🙂 .
A další věc, to je spíš obecná otázka - nevíte, jak je to s bezpečností autosedaček, když se nepoužije isofix? Jaký tam je pak rozdíl? Protože předpokládám, že ty testy se vztahují na sedačku v isofix základně..?

leonaxyt
autor
20. říj 2015

Nikdo nemáte zkušenost s polohovací autosedačkou?

kasparek_baby
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
domisek999
12. lis 2015

@leonaxyt Ahoj, už jste sedačku pořídili? také nad ní přemýšlíme..

leonaxyt
autor
17. lis 2015

@domisek999 Nepořídili, máme pořád ještě čas a já ještě pořád nic nevím! 😀

rafal
11. bře 2016

Ahoj, koupili jste nakonec tuhle sedačku? Také nad ní přemýšlíme, tak by nás zajímaly nějaké názory na ni. 🙂

rafal
25. dub 2016

My tuhle autosedačku máme, ale zatím jsme ji nepoužili. I když je bezpečnost našeho dítěte na prvním místě, tak ji máme bez isofixu, protože dát za autosedačku 10 000 Kč mi přijde už opravdu moc. Kupovali jsme ji také kvůli té polohovatelnosti, ale tu nemůžeš používat v autě, pouze mimo auto nebo na kočárku. Je docela dost těžká a když si k tomu přidám váhu mimča, tak to bude teda náklad 🙂 Co se týče vzhledu je hezká a myslím, že i prakticky funkční, ale jak říkám ještě není odzkoušena.

pe_ma
25. dub 2016

taky jsem ji chtěla, ale nakonec máme jinou...měla sem problém, díky váze, tu autosedačku přenést prázdnou jen přes obchod, takže s miminkem bych to snad ani nezvedla! a ISO fix sme nekupovali, přijde mi to neuvěřitelně drahé a v testech vycházely ty autosedačky hooodně stejně, at už s i bez fixu, takže ho nemáme...

versatilka
25. dub 2016

S typem sedačky bohužel nepomůžu, měla jsem na děti starší.. Ale rozhodně bych znovu zakoupila, a to i s isofixem. Nejen, že je tam cestování bezpečnější, protože isofix udrží sedačku na místě i v případě bočního nárazu, ale taky je to pohodlnější. Prostě jen nacvaknete a jedete.
Polohování bych neřešila, co jsem pochopila ze zdrojů, jde to jen mimo auto. A protože sedačku budete používat převážně v autě, jinde nebude třeba, přijde mi to jako vyhozené peníze.. To už radši kupte starší typ a připlaťte za isofix.
Váha cybex je větší, to je cena za bezpečnost sedaček, bohužel :-/

klucicimamka
24. únor 2017

Píšu svou zkušenost. Sedačka je to opravdu výborná, pokud někdo nacvakává pravidelně na podvozek kočárku, tak bych do ní zcela určitě šla, protože miminko má krásné pohodlí a může se v klidu dospinkat. Výborná věc je i ta schovávací stříška. Já ji vozím na Cybex priam a je to takové neokoukané. DOst to přitahuje pozornost okolí. Ne jednou mě někdo zastavil a ptal co co, že to máme za autosedačku.
Mě příjde isofix perfektní záležitost, protože když má člověk více dětí a musí všechny usadit poutat, upravit pás. Je k nezaplacení vajíčko nacvaknout a nic neřešit. Ušetří to zpoustu času.

lubean
27. únor 2017

@klucicimamka Díky moc za zkušenost. Byla jsem pro sedačku v podstatě rozhodnutá, ale nyní trochu váhám vzhledem k váze. Jak je to v reálu? Dá se to zvládnout? Nejsem žádný "pinďa", ale zase se nechci úplně sedřít... 🙂

klucicimamka
10. bře 2017

@lubean ne není to uplně hrozné. Zálží jak moc budeš sedačku nosit, jakou vzdálenost to máš z auta do domu atd...
psala jsem tady na ni recenzi, tak si to můžeš pročíst http://plenkacci.blogspot.cz/2017/02/recenze-cy...