Dcera nam uz nechce byt ve vajicku-8200 kg a 1 rok.
Chcem koupit klasickou, byly jste zkoušet i s dětmi? Jít nakupovat s ni me děsí-dlouho v krámě nevydrží, preci jen to neni věc co se koupi za minutu
Určitě s dětmi, aby se do ní mohly posadit, vyzkoušet.... Ideální je se kouknout po netu a vybrat pár favoritů a pak už se jen rozhodnout 🙂
Souhlasím s @paulittav a pokud mohu doporučit.... https://m.detskezbozi.com/autosedacka-britax-ro...
Dovolím si doporučit protisměrnou sedačku, je to mnohem bezpečnější. http://protismeru.cz/autosedacky-proti-smeru-ji...
Když synek začal být nespokojený ve vajíčku, větší jsme pořídili protisměrnou a ok - vidí z okna a protisměr mu vůbec nevadí.
Krom toho legálně se může dítě vozit po směru až od 9kg.
@simona2103 Podle normy z r. 2016 může dítě po směru jízdy od 15m. Pro takhle malé dítě doporučuji poohlédnout se po autosedačce v protisměru a zejména, pokud plánujete ještě sourozence. Nebo sehnat použitou za 1/3 cenu, pokud Vám to nevadí. EU pomalu mění pravidla pro děti v autosedačkách a za 5 let budeme mít úplně jiné pravidla, pak ty staré sedačky už neprodáte. Nejlepší je vybrat zn. na netu, pár typů sedaček, vzít pak dítě a vyzkoušet. Já to taky nemusím s dětmi ale občas se to jinak nedá 🙂
@simona2103 my mame romer king II a spokojenost. Autosedacku jsme objednali a az pak vyzkouseli.
@slunea Nicméně protismerna sedacka nelze vzdy upevnit do auta - jsou vetsi a narocnejsi na prostor. Kupříkladu já nejsem schopna protisměrnou sedačku bezpecne nacpat do naší starsi octavky. Nebo spíš ve chvíli, kdy ji tam nacpu, mi spolujezdec doslova lize sklo a při nehodě by ho téměř jistě zabil airbag. Takže je potřeba vyzkoušet i toto.
@tymothy
@simona2103
@slunea
My jsme také volili protisměrnou a před koupí jsme ji i s dítětem vyzkoušeli v našem autě. Paní prodavačka z toho nadšená nebyla, ale nakonec svolila. Makety autosedadel v prodejnách měly jiný sklon, než v reálu a v jednom obchodě noha sedačky nešla vůbec upevnit na zem. Čili za mě vyzkoušet i v autě.
Ja objednala romer king II bez vyzkouseni, ale cetla jsem na ni same dobre reference, tak uvidime. Jeste se dcera vejde do vajicka, ale prisly mi penize (vraceni dani) a tahle sedacka byla akorat v akci, tak jsem nevahala 😉
Určitě doporučuji protismernou. Teď se navíc vyrábí takové, které můžete dát proti i po směru. Jednu takovou máme, cybex sirona m i-size. Je pro děti od narození do cca 3-4 let (podle velikosti 🙂 my máme většího kluka, tak to tam dojezdí myslím do těch 3 a kousek. Teď jsou mu dva a 4 měsíce a pořád jezdí proti směru, někdy, když vím že nebude spát si ho otocim po, prostě je to variabilní. Za mě určitě pro male deti bezpečnější v protisměru.
Btw, doporučuji jet kupovat sedačku i s dítětem a sedačku si nechat ukázat přímo v autě, i s dítětem. Nekupujete rohlíky🙂 takže to musí sedět. Ne všechny sedačky sednou do každého auta a ne každá sedačka je příjemná každému dítěti.
Máme Cybex Sirona S i-size 2018 a je protisměrná 🙂
Urcite doporučuji vzít dítě s sebou. Kazda sedacka je jina a až po vyzkoušení zjistíte, která je diteti pohodlnější, jestli decku dobře drží pasy na ramenou,...Je to jako kupovat boty - x ruznych modelu a tvarů kontra x rozdilnych dětí.