Zdravím, prosím poraďte nebo doporučte.
Jak jste vyřešili cestování v autě v zimě, když už nemáte vajíčko ale normální autosedačku od 9 kg...
Jedná se mi o delší cesty, po městě to zvládne v oblečení v čem jde po venku. Ale pravidelně jezdíme za rodinou a cesta je přes dvě hodiny.
Do vajíčka jsem dávala fusak, ale pokračovací sedačka?? Je nějaký pokračovací fusak?
Deku mi zkope a tak dlouho jen tak v sedě nevydrží, bude mu zima.
I já si na tu cestu s sebou beru delší šálu kterou se následně po hodině přikryju.
Děkuji za odpověď
No, v aute topime a deti i my normalne jezdime v mikine a kalhotech. Prikryvame je jen pri cestovani na noc, spis pro pocit pohodli. Ve venkovnim obleceni by dite v autosedacce urcite jezdit nemelo kvuli bezpecnosti.
Autosedačka sama o sobě po chvíli dítě hřeje, takže to moc neřeším. Tričko, punčocháče, slabší mikina, legíny, čepice, nákrčník a přehodím deku. Auto stojí na sídlišti před barákem i tak je do 10 minut vyhřáté, že se sama začne vyslékat.
Do auta jde normálně oblečená, než usadim do sedačky sundám bundu a softky nebo kombinézu.
Svlékám syna a i my se svlekame do mikiny/svetru. Dcera ve vejci jezdí body a leginy a prikryta dekou, syn buď přikrytý dekou nebo mu obleknu obráceně bundu, když už je zapásaný (zády na bříšku), sám si fo pak svlékne. Auto je za chvíli vytopené.
@miminko2021 Ja si teda v autě zatopim...
V zimním oblečení - bundě především, by dítě nemělo být v sedačce, ani na krátkou cestu přes město, je to nebezpečné. V autě se dá zatopit, tak, aby se dalo sedět v mikině, netopíte? Podívej se na toto video, jak se dítě vyvlékne z pásů v bundě při nehodě....neboj, dítě nezmrzne🙂, je uvnitř interiéru, kde se topí🙂
https://auto-mania.cz/davate-dite-do-autosedack...
https://www.autosalon.tv/novinky/ridicuv-chleba...
https://www.besafe.com/cs/zimni-bundy-v-autosed...
Před cestou nastartuje auto na 10 minut. Jinak my jezdime strykne bez bundy. Včera manžel zastavil nasrany že sem nechala dvou léte bundu Bo je nemocná. Neexistuje bezpečnost na prvním miste
Vy nemate v aute topeni...dite fakt neni z cukru takze 5 min sedet ve studenem aute normalne vydrzi ;)
Jinak mimino budes mit i tak okolo roku...takze kdybys moch ctela urvite muzes dat nejaky velky fusak co se dava z kocarku ...;) jde jen o to aby mel 6 bod ( teda pokud nemas pultikovpu sedacku ptz tam bych fusak urcite nedavala ... Jinak kdyz vezmes flisovou tenkou deku za 30 kc z kiku vystrihnes do ni otvory na ty pasy( podobne jako na fotce akorat ve velke sedacce a nejdriv das do sedacky deku a pak dite ktere do toho zavines...5 minut ti v tom vydrzi ne 🙂
Normálně svliknu do mikiny a těch 5 minut než se auto vytopi tak vydrží on i já.
@miminko2021 Bud vyhrat auto pred tim, nez se vyjede, nebo prikryt dekou pripadne navlect bundu “opacne” - pripoutat do sedacky a natahnout rukavy.
Pokud zkope deku, neni mu zima tak, ze by mu z toho zdravotne neco bylo, kdyz mu bude fakt fest zima, deku si necha. Jinak deti maji na hlave cepici a na krku nakrcnik, na tele jen mikinu. Pustim vetrak na maximum a na vysokou teplotu a za par minut je v aute vedro.
Pokud je auto vymrzlé, má syn v sedačce středně silnou mikinu, takovou, aby nebyla "nadýchaná", nebo jak to pojmenovat, punčocháče, zateplené kalhoty, merino kuklu a nakrčník. Chvilku to vydrží a topíme tak, aby, se v tom později nepotil. Není to novorozeně, chvilku, než se auto trochu ohřeje, to vydrží.